Tuesday, January 8, 2019

pindah rumah 2019

As salam semua kwn2,

sihat ke korang semua? aku ni mcm dh ada simptom2 tak sihat ni, tekak dh perit2, tak gatal tp tak selesa rasa.  

Insyallah, tahun ni kami nk pindah ke rumah sendiri, bukan rumah baru... jnji rumah sendiri dh best dh rasanya.  Tak mampu nk beli teres bertingkat2 tp mampu beli apartment bawah sekali... oklah rasa ala2 umah landed jgk kan hehehhe 

Umah ni edy beli awal 2017 tp alhamdulillah setel semua dpt kunci akhir 2018, tak kisahla lama sikit menunggu nya, skrg ni lps balik keje edy akn singgah dulu umah ni kemas2, cuci2 cat umah semua, buat sikit2, katanya akhir bln ni nk pindah, tak tau la iya ke idak

Doakan lah semua berjalan lancar n kami dpt pindah spt dijanjikan... umah ni takla bsr mana, lbh kurang umah sewa kami je


ni bukan buruh indonesia atau bangla tau, ni adik ipar aku hehehe,... 

kami beli kt apartment sama ngn maktek, cuma blok lain...jd boleh la dia dtg tlg2 sbb dkt

masa nih dok cabut wallpaper sblm cat, sepetang jgk dia menolong

23 comments:

Shafyqah Azahar said...

bestnya ada rumah sendiri ❤ tahniah!

aryan azra said...

Alhamdulillah...bestnya nak duduk rumah sendiri dah. Tak kisah dana rumah macammana pun yang penting rumah sendiri, cantik akak tengok tu, haa tak sabar nak tengok deko2 pulak lepas nih

Carly Fifie said...

Tahniah sis. sekurangnya ada rumah baru sendirim Nanti kalau dah siap, sharelah decoration home. :)

ummipia.blogspot.com said...

waaah alhamdulillah tahun baru rumah baru, kami tumpang happy..selamat mendeko2 Dana...

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah. Lega bila ada rumah sendiri, tak payah fikir kemungkinan tuan rumah nak rumah dia balik... :)

norhidana miswan said...

Shafyqah- ni pun dh lambat baru ada umah sndiri dik, mekasih

k Aryan Azra- tulah, dana tak reti deko2 mcm akak... tak tau lah camne rupanya nnti

Carly- insyallah... mekasih

Ummipia- mekasih... hehhee entah cmne lah nk deko2 nnti

Kakcik Nur- betul tu kakcik, alhamdulillah...

Aiezza Sue said...

Tahun baru &rumah baru.. Dana tunjuk sipi-sipi pun dah nampak serinya tu..alhamdulillah,bestnya dapat apartment tgkat bawah gini.

Zulfadly said...

Alhamdulillah, best nya rumah sendiri dan penatnya pindah ni, saya pindah rumah sewa baru pon penat sangat

AzianKhalil said...

leceh nak buka wallpaper......sampai rosak kuku artis Mama Yan...

Littlexme said...

Selamat berpindah rumah! hehe
and happy new year :)

http://mylittlestoryi.blogspot.com/2019/01/how-was-my-2018.html

ShirVen said...

Wah tahniah dan selamat mendeko sis 😁

aizamia 3 said...

Alhamdulillah rezeki.
Tahniah.. ;) nanti bolehlah dak Nuha mai ye.. hehehe..

nurbijen said...

Alhamdulillah, best kan perasaan dapat duduk rumah sendiri?
Nanti jangan lupa up gambar bila dah siap renovate..
Akak pula yg rasa teruja :)

mrhanafi said...

ada rumah sendiri memang impian semua orang...

sedap duduk rumah sendiri berbanding menyewa atau tinggal rumah oramg tua...

saya doakan moga segala urusan dipermudahkan.

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah said...

alhamdulillah, best nya dah ada rumah sendiri. syukur nikmat daripada Allah Taala untuk sekeluarga ^_^

norhidana miswan said...

Aiezza- umah tak berapa baru, almaklum umah 2nd hand hehehe

Zulfadly- tulah tak tau camne nk pindah nnti nih

k Azian- tulah, kita tak pernah jenguk umah tu lg, semua edy yg bt

LIttlexme- mekasih

Shirven- mekasih

Aizamia- ntah camne lah agaknya rupa dia kak... mekasih kak

MrHanafi- mekasih, btl lah umah sndiri nk bt apa pun blh kan

Umi Nazrah- alhamdulillah, mekasih

Siti Yang Menaip said...

insyallah smoga dipermudahkan nak pindah2.
hehe bestnyaa nak masuk rumah baru =D

Zurainny Ismail said...

Selamat berpindah ke rmh baru. Syoknya! Semoga segala urusan dipermudahkan.

OKje said...

Pergh lampu tu memang dasat Dana hihi....
Memang lain macam tak sabarnya kalau nak pindah rumah baru ni Dana. Hakak pun terasa auranya tau. Area mana rumah baru ko ni Dana?

mamapp said...

Tahniah Dana..cantik rumah tu untung ada adik ipar Tlg cat

norhidana miswan said...

SYM-rumah tak baru, rumah 2nd hand gitu

Zurainny- mekasih

k Hainom- area ukay perdana kak... lampu tu edy buang dh sbb katanya berhabuk

Mamapp- kebetulan mmg dekat sgt ngn umah dia kak

adianiez AIDA said...

tahniah...
pasni sakan la mendeko, norhidana.
aida pun seboleh2nyer thn ni jugak nak dok tetap kat rumah baru.
plan nyer sebelum Ramadhan.
tak tau la lagi. sempat ke tak settle kan dapur.
aida tak buat fixed kitchen kabinet.
semua nyer beli diy jer. sebab kami tak nak konsep tu selamanya.
6-7 thn, tukar konsep, tukar kabinet...

hungryworm__ said...

permisi min numpang share ya :)
DEWAPK^^ agen terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
:)