Thursday, January 31, 2019

Photo diary #4/ 2019 cacamarba1 :)


As salam semua kwn2,

Tak sabarnya esok petang sya nk balik kg, walaupun balik tumpang maktek tak kisahla janji sampai kampung, edy balik kg cny nnti... ssh nk dpt cuti dia tu.  Semalam baru tau adik bongsu aku yg kt unisza tu pun balik kg, dia skrg tgh praktikal ngajar kt sekolah, udah sekolah cuti seminggu kn dia pun apa lg

Cuti lama2 banyak la aktiviti yg dipikirkan nk buat, niatnya nk diet tu rasanya mmg ke laut lah... abis camne, mak aku msk tlr grg pun kami mkn berebut2... 

Jom layan gambar yg ada... minggu depan insyallah kalau rajin ada lah entry baru time kt kampung ye kwn2... 

geram lahai, kasut aku pun dia bedal... lawo katanya... 
ini Aiyan, mmg perut dia gendut hahahha 

benda ke 2 yg aku jumpa lps pindah2 nih, rasanya pisau ni dpt masa beli noxxa tahun lepas ni... lupa dh kt mana aku letak baru jumpa

minggu lps ni, amik dia dr umah maktek... jln tak tgk bwh tersandung n jatuh, ingat takde apa, luka gini... nsb la dia tak nngis steady je muka

nampak beras pulut sebekas kecik... trs la buat bubur... 

msk kejap je dh siap, mmg puas hati... pekat likat... siap bg maktek lg

sekarang ni kul 7 pagi pun masih gelap lagi ya...  
beli tart blueberry ni, nk jadikan ole2 utk balik kg


nasib jumpa cincin risik nih ngn cincin putih habib nih... masa pindah lupa nk simpan...
nsbla ada kt tempat yg biasa aku letak

kelmarin beli ngn kwn opis, sedap gebus... harga pun berpatutan sgt

semalam lps amik aiyan , blh lak dia jual depan pintu pagar sekolah, bau semerbak
sibuk si aiyan suh beli, sekeping rm1 ni

aduhai... pantang betul lah aku nih

si bongsu aku, konon ada persembahan kt budak2 tadika masa minggu bahasa
 sebelum bt praktikal

ahad baru ni 27hb, dia mula praktikal kt sekolah rendah... tak sangka lah adik bongsu aku ni bakal jd cikgu bahasa inggeris

24 comments:

nurbijen said...

Edy ke yg rembat kasur daba? huhuhu... klakar pulak
Alahai, boleh tahan besar luka aiyan tu.. tapi kuat betul dia x nangis..
Rasa mcm baru lg baca cerita dana hantar adik bongsu kat unizsa... dah mula intern rupanya...

Amanda Suria said...

Eh..eh..sapa preggy mommy yang rembat kasut tu..lamanya tak makan bubur pulut hitam..bestnyaaaa

ejulz said...

wahhh.. lapar pulak tgk gambar makanan. hehe

norhidana miswan said...

k Nurbijen- hahahha itu aiyan tu kak, klu edy mana muat nya kasut dana
si aiyan ni dia luka2 mcm imun sikit, tak tau lah ke sebab kecik2 dia dh biasa mkn ubat ke apa tak tau lah kak

k SA- hahahah tu aiyan kak, perut dia menonjol sgt yek ...

en Ejulz- heheheh blog ni klu takde cite psl makanan mmg tak sah

Kakcik Nur said...

Seronoknya cuti lama dapat balik kampung. Kakcik dan adik2 biasanya berkumpul di rumah kakcik je sejak kedia orangtua kami tiada lagi...

mrhanafi said...

ada kampung memang best untuk bercuti...

ada memori untuk dikenang suatu hari nanti..

paridah said...

SERONOKNYA BERCUTI RAYA BALIK KAMPUNG...LAMA JUGA CUTI CNY

Inani Hazwani said...

Allah Aiyan, nasib baik sikit aje lukanya. Sedap tu apam balik nipis, fav Nani. Bubur pulut hitam tu lama tak makan.

aryan azra said...

tak lama share kasut dengan mama la aiyan ye hehehe.

bubur pulut hitam tu mengancam betul lama tak makan, teringat dulu kalau bulan puasa mesti arwah mak akak buat peberet nih.

aah sekarang kul 7 gelap lagi mungkin sebab waktu solat subuh lewat sikitkan, bila waktu subuh awal cerah pun cepat

dorsett pink said...

saya dah follow sini. salam perkenalan

I am LZ said...

Best bila cuti panjang spend masa di kampung.. Banyak aktiviti boleh dibuat bersama keluarga.. Family bonding itu yang penting kann..

wahida said...

weiiii kenapa tayang bubur pulut hitam??? kejamnyaaaaaaaa...huwaaaaa

Siti Yang Menaip said...

fevret tuuu bubur pulut itam adoh !! hehe..
best juga entry random photo macam ni hehe.. sebab kadang2 tu gambar banyak sangat dalam galery tp nak buang sayang..

ShirVen said...

First time tau ada blue tat, tak pernah jumpa lagi. A new menu tuk buat raya nnt 😊

ataicha said...

cantik pisau tu.. high kualiti tu... kalau xnak guna post kat hatta je laa.. :)

mamapp said...

Bila kemas rumah Masa tu jumps byk harta Karun kan

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- selagi diaorg ada, selalu2 lah balik kg kan

MrHanafi- betul tu, alhamdulillah

k Paridah- seminggu jgk di kampung kak

Inani- tulah nani, tp dia mcm tak sakit pun... akak yg ngeri

k Aryan Azra- hahaha takmo la share ngn dia kak, dia laki... tulah skrg ni subuh lwt tp tulah pagi matahari lambat kuar

Dorsett pink- nnti sya follow semula

LZ- betul tuh sgt penting

k Wahida- hahaha eleh ko tu lg kejam tau kak

SYM- heheh itulah kira ntry tekumpul lah ni

Shirven- sini biasa dh time2 raya ada blue tart ni

Ataicha- hahahah mana buleh

Mamapp- tulah kak, mcm2 harta karun jumpa

adianiez AIDA said...

tgk cincin tu, terkenang ketiga-tiga cincin aida.
merisik, bertunang & nikah = semua tak muat dah :(

Warisan Petani said...

Macam manalah Aiyyan nak diet kalau mak dia masak macam2

aizamia 3 said...

Gambar 1:
Buncitlah dia.. :)

Gambar 2:
Dah lama tak guna macam ni, dekat rumah guna pisau besar.. hehehe..

Gambar 3:
Alahai.. kesiannya dia. Bab macam ni kalau kena dekat anak, ngilu perut rasanya.

Gambar 4 & 5:
Sedap pulut tu, akak suka.. ;)

Gambar 6:
Sekarang memang ye, petang pulak dekat 7:30 malam pun masih cerah lagi.

Gambar 7:
Akak tak minat sangat tart macam tu..

Gambar 8:
Syukur jumpa dan berada di tempat yang betul.

Gambar 9:
Dah lama tak makan menu macam ni..

Gambar 10:
Sedap.. akak pun suka.. ;)

Gambar 11:
Apa ye tu.. tak dapat nak bayangkan.. mungkin sebab la ni akak baru bangun dari tidur.. ekekeke..

Gambar 12:
Lawa rambut.. ekekeke.. ;)

Gambar 13:
Selamat bertugas, mesti menjadi kesukaan anak murid disamping boleh 'cuci mata'.. hahaha..

Nadhie said...

wahh.. bermacam-macam kisah dan cerita disebalik gambar. hihi

Shaiful Zaidi said...

salam ziarah

norhidana miswan said...

Aida- nsb la cincin akak beli mmg jns tak ngam2 jari, jd muat lg

wak WP- hahahha bis wak takkan nk beli je

k Aizamin- hahahah macin2

Nadhie- ya ya, utk hari kamis je

Shaiful- mekasih ya

Diana Rashid said...

Kebetulan hari ni ada yang hantar bubur pulut hitanm ke rumah..Alhamdulillah..heheh