Monday, January 7, 2019

Mula sekolah 2019 Rayyan Izzan

As salam semua kwn2,

Kwn2 lain minggu lepas dh cerita psl anak2 sekolah, aku tertinggal pulak... boleh pulak lupa ko, ingat dh bt ntry minggu lepas... belum rupanya

Rabu lepas bersamaan 2hb Rayyan Izzan pun mula la sekolah, alhamdulillah tahun ni msh dpt naik ke darjah 2.  Tahun ni ramai kwn2 baru dlm kelas dia, masa darjah 1 ada 3 kelas, tahun 2 ni ada 2 kelas je... 

Alhamdulillah dia ok je, tak buat hal pun.... seronok je pegi sekolah jumpa kawan2
CUmanya mama risau, hari pertama tu pagi2 dia cirit n muntah2... kt sekolah pun dia muntah2 n cirit, nsbla mmg sentiasa ada baju spare kt beg dia

Bila amik kt sekolah tu, dia ok je gelak2 mama pun tak risau sgt la... cumanya skrg ada peraturan baru kt sekolah tu, ibu bapa murid ppki tak dibenarkan lg amik anak2 kt dlm kawasan sekolah, jd kene la paking tepi2 jln nk amik diaorg nih... minggu lps kn ramai ibu bapa yg tunggu anak2, sampai ke jalan besar la kami kene paking kete... 

dok termenung apa lah pagi tu, selalu kn tidur lagi

tp nsb suh mandi semua ok je (sila abaikn ruang belakang tu, duk kemas2 nk pindah umah, tak setel2 lg)

1st day, sampai opis papa amik nk hantar ke sekolah... 

hari rabu tu time amik, terbukak lak pintu pagar kecik ni, dekat sikit la mama jln
esoknya dh ttp lak pagar ni, kene la pusing jauh guna pintu depan

jauh sikit mama paking

hari jumaat ni.... lps amik siap2 bwk makan

11 comments:

Kakcik Nur said...

Seronok tengok Aiyan suka pergi sekolah... :)

aryan azra said...

bagus aiyan suka pergi sekolah.. oh sekolah aiyan tepi jalan besar macam tu ye, susah juga tu kena parking dan jalan pulak. sekolah anak2 akak dalam kaw.kampung dana, jadi memang tak sibuklah memang kalau semua mak ayah ikut peraturan masa ambik anak2 tu dapatlah parking bebetul depan pagar sekolah

Akashah Kassim said...

Besar cermin mata dia

Inani Hazwani said...

Senang lah nak uruskan Aiyan, tak meragam pun nak pergi sekolah. Anak buah Nani baru tahun ni pergi sekolah, mula mula seronok sampai aje sekolah menangis tak bagi ibu dia balik. Haruu sungguh perangai. Hahah!

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- dpt jumpa kwn2... seronok la kadang ada jgk dia takmo bila dh sbk nk main game

k Aryan Azra- tulah kak, ada jln tepi sekolah tp sesak sgt, sbbnya ada 4 sekolah depan n sekitar sekolah dia, klu paking tepi jln besar tu mudah skit tp tulah laluan kenderaan

Akashah- aah mmg besar, sesuai ngn muka dia dik

Inani- anak buah nani blm ada kwn lagi tuh, nnti2 dh ada kwn seornokla dia

AzianKhalil said...

aah..sekarang tak boleh tunggu dalam sekolah. ibu bapa kena tunggu luar sekolah. anak anak pulak tak boleh tunggu luar sekolah, kena tunggu dalam pagar. pastu...agak2 macam mana budak2 nak tahu mak dia dah sampai ke belum.

ShirVen said...

Slmt balik ke sekolah ayyan! Sekolah dh mula, kita pun mula lah jadi grab anak2 kan sis 😊

paridah said...

WAH ANAK BIJAK NI SELAMAT MENIMBA ILMU HINGGA SUKSES RAYYAN

ummipia.blogspot.com said...

waaah handsome nya ayyan pakai uniform sekolah..

norhidana miswan said...

k Azian- tulah, nsb la kelas aiyan balik awal dr kelas2 lain.. mudah skit

Shirven- betul lah tu, pastu kene jaga pulak sampai ptg

k Paridah- mekasih kak PI

Ummipia- heheheh mekasih, masa pegi mmg ansem time balik dh rupa apa hahahah

OKje said...

Mama pun dah kurang risaunya sebab Ayyan dah darjah 2 kan.