teman2....

Thursday, February 16, 2017

photo diary #3 2017


as salam semua kwn2,

salam khamis semua, teringat hari khamis lama btl tak pakai baju batik.... baju yg beli aritu, baru suh mil jhtkan... tunggulah seminggu dua nnti siap lah

Arini banyak gambo nk share ngn korang,  himpunan dr bln lps pun ada hehehhe... 
Mari2 kite layan gambar sambil layan cite nya kwn2



menu dinner isnin minggu lps, tingin mkn megi ayam... nikmat betul sesekali layan megi nih
hasil kerja aiyan... cun pulak aku nengok dinosor nih... dia kata aiyan baru jumpa dinosor hehehe
mcm kt filem dinosor tuh cari fosil

masa balik kerteh aritu aku lupa bwk sandal jd kemana2 ngn selipar jepun ni je...
jnji sempoi kan

masa balik kg aritu, nk pi psr lambak... baju mcm vogue tp seluar asal boleh ngn selipar jepun kuning... gasak la

sate psr lambak pt panjang yg mmg wajib beli klu balik johor
jumaat minggu lps sampai2 umah baru perasan wallet aku takde dlm henbeg... sah tertinggal bwh meja opis
sabtu pg tu ajak maktek amik, kebetulan ada org OT kt opis
ada taklimat 5S selasa baru nih, sibuk nk ber swafoto ramai2... masing2 otak gile2


kwn opis yg tukang amik gambo pun anto gambo nih kt kami... hehhehe

cuti taipusam aritu, dia tamboh koleksi beruang dia, nk warna pink pulak... comei sgt

dinosor aiyan dh membiak... makin ramai siap ada anak2 lg.... 


20 comments:

- dieyana - said...

alahai nmpk sdpnya megi ayam tu ;-))

**pstt comey spek..hahhaha...(mood nak cari spek ni)

Kakzakie Purvit said...

Satay parit panjang tu tepi jalan ke Dana?

Banyak betul dinosaur Aiyan. Tak masuk beruang lagi mahu satu bilik utk binatang yg Aiyan ada - boleh buat zoo hihi..

aryan azra said...

sedapnya nampak megi ayam tu...

hai sian dinosor tu tertanam hehehe, peminat dinosor ye aiyan.

comel sangat tu bear kaler pink

Kakcik Nur said...

Sikit lagi kena sediakan bakul atau kotak untuk tempatkan dinosor Aiyan ... :)

Kamsiah Yusoff said...

hehe lucu tgk hobi anak teruna Dana tu..membela dinasour

Cik Itah said...

nampak maggie ayam tu terus teliur hehhe macam nak makan pulak aihh

Sue Bee said...

Banyaknya koleksi dinosour alyan tu. Tengok megi,terlio pulak dah..hihi

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa satay πŸ˜‹

Warisan Petani said...

Banyak entri pasal makan aje.
Jadi lapar pulak ni.

Mommy Cici said...

dapnya lama tak makan megi ayam. kat umah ni selalu megi kari sampai 2 bungkus. last month tukar selera beli kari + tomyam. yang tahan pedas okay lah -__-

alolo comelnya budak tu main dengan bear dia. nanti dia main lawan lawan dinosor dengan bear ke?

norhidana miswan said...

Dieyana- sedap bile sesekali mkn, tq2 spek biasa2 je

k Zakie- tp jln yg yg dkt ngn pekan ayer baloi tp ptg sabtu je kak

k Aryan- megi ayam lyn jgk bila lama dh tak kmn... mule2 mama yg suke bear pink tu tp dia lak yg punya katanya

Kakcik Nur- mmg simpan dlm bekas tuperware bsr dh nih kakcik

k Kamsiah- ye kak, bela dinosor... siap suh mkn ngn minum lg

Cik Itah- sesekali mmg layn, boh lak cili api skit sedap

k Sue Bee- heheheh banyak tak banyak, asal jumpa beli

Inani- hehehe feveret gk tuh

en WP- hehehe nk wat camne blog ni dan makanan tak dpt dipisahkan

MommyCici- akak pun sellau megi kari, tp bila tingin beli jgk ayam
dia lwn bear kadang ngn otomen

Nour Adieb said...

maggi ayam + telur + sayur manis = sedappp 😍

Aida Salleh said...

Dana, dinasour kat umah akak ni pun membiak2...beranak pinak...dah ada 50 ekor dah rasanya...huhuhuu

TukangKebun said...

Comel koleksi dino Aiyan tu...memang dah membiak betul tu hehehe...Aunty dah tak larat jadi dino ni asyik terpijak pelbagai mainan haiwan binatang bersepah-sepah yang dibuat 3 kanak-kanak di sini hehehe...

ZULHILMI TEMPOYAK said...

pagi ni singgah rasa meleleh lak tengok megi tu.. kui2..

sekarang mmg hobi orang bela dino ek. hahahaah

hainom OKje said...

Tu diaaaaa....banyak ko bela dinasor Dana haha. Hakak pun dah teringin maggi pulak ni Dana...Malam tadi anak makan, pagi ni tengok gambo ko aduhhh

aizamia 3 said...

Banyaknya haiwan belaan dak Aiyan.. bolehlah main dengan dak Nuha.. hehehe..

Cik Rose said...

Aduh...jurufoto terambil pula gambar part akak nak selfie tu yer. Hihi

raihanah said...

ramai betul dia bela ultraman tu. faham sangat anak boy

Norhayati Mohd Isa said...

Tengok megie tu dah terliur dana hihihi
Sekali sekala kena mmg terasa nikmatnya kan..

Byk sungguh dinasor ayyan..
Membiak dgn jaya nya hahhaa..