teman2....

Monday, February 13, 2017

Balik johor pulak

 as salam semua kwn2,

salam isnin semua kwn2 ye.... arini ada yg monday blues tak? takmo blues2 yek...
kene hepi baru seronok keje

ujung minggu lps 4 n 5 hb feb kami balik johor pulak, sbb sepupu kawin sabtu tuh, balik pun mmg ujung minggu je... takmo balik tak best lak, sbb sepupu rapat.

Aku kalau balik johor, klu tkt 2 hari tu mmg tak keman2 lah, paling2 jauh pun ke pontian or benut je.
Sbb pagi ahad tu kami dh gerak balik kl dh...  mmg tak puas kalu balik kg tkt ujung minggu je...
Tp kire ok lah yg penting mak abah aku seronok dpt jumpa cucunya yg sorang ni yg dh makin gendut hehehhehe



home sweet home kami.... laman luas abah kata kalu ada majlis apa2 or raya senang ramai blh guna

hari tu agak panas skit, bdk pakai spek tu dh ngantuk tu yg bt muke gitu

4 sepupu nih klu jumpa ada je benda di gosipnya... tgk mlt sampai moncong2 tuh
gambar pantin... yg lelaki tuh sepupu aku... 

ahad tu balik edy ajak singgah kt rnr seremban, pastu si aiyan sibuk nk mkn kt anw

tp yg dia mkn cuma fries ngn nugget je... sabo jelah aku


balik kl kali nih pnh skit lah seat belakang sbb mak yan yg kt poli nilai pun tumpang sekali... 


14 comments:

Kakcik Nur said...

Seronok ada kawasan yang luas sekeliling rumah... senang nak buat kenduri kendara dan boleh bercucuk tanam... :)

Kakzakie Purvit said...

Rumah kampung memang rata-rata laman luas Dana.
Kalau anak-cucu semua balik tapi nak parking kereta pun tak muat.

aryan azra said...

memang tak puas balik kampung kalau setak 2 hari macam tu je kan dana, kalau boleh nak lama2..hehehe

amboi syok gosip tu sampai muncung mulut2 hahaha

Nurfilzahnurfya said...

luasnya lamannn. memang sonok santai petang petang dengan family/sedara mara. lelagi lau ad bebudak lari lari hahaha kecohh. best moments tu

Siti Rohaida Yusof said...

kalau balik kampung sehari dua memang tak bestkan..seminggu tu kira puas jugak...

Inani Hazwani said...

Seronoknyaa balik kampung lagi lagi bila ada kenduri

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- umah kg boleh la kakcik, kebanyakannya mmg tanah nya luas

k Zakie- betul kak, paking ni ke depan lg msh luas kak.. mmg blh muat dlm 15 ke 20 biji kete klu raya

k Aryan-btl tu kak... tp sbb baru pas cuti lama jd tak blh la nk amik cuti lama2

Nurfilzah- umah kg biasalah laman luas, ptg2 mmg syok lpk2 sambil gosip2

Siti Rohaida- hahahah semingu tu lama sgt dpt 3 ke 4 hari ok dh kot heheheh

Inani- seronok tp pnt heheheh

Norhayati Mohd Isa said...

Halaman yg luas memang mudah utk kenduri kendara dana..
Halaman rumah akak dulu besar juga..
Tetapi arwah mak dah buat rumah sewa tu yg tinggal sikit..

Lam pulak tak ke A&W tu..
Teringat rootbear float tu..

Acik Erna said...

Balik johor kalau satu malam je memang terasa penat kan dana

Kamsiah Yusoff said...

cantiknya rumah mak ayah Dana..
laman yg luas..seronok cucu2 bermain..

raihanah said...

lama gak tak makan a&w mesti sedap lagi coney dog dia

tiga lalat said...

sonoknyer balik kampong kat pontian tu kann., hehe2

hainom OKje said...

Hakak balik selalunya mmg hujung minggu je Dana.... Nak tunggu public holiday berapa kerat je dalam setahun kan...

Cucu baru sorang ye Dana....mesti atok manjakan...

LYAfrina said...

Seronok aiyan balik kampung