teman2....

Tuesday, February 14, 2017

layan ikan singgang


as salam semua kwn2,

Salam selasa semua

Arini lambat skit bt ntry, ada taklimat 5S tadi. 
Skrg ni kan aku kata jabatan aku block blogspot nih, tp kalu aku dh bukak blog ni dr pagi kadang2 blh bukak je sampai ptg, tp ada beberapa blog kwn2 yg tak blh bukak, aku pun tak paham huhuhu 

ssh nk tunggu kul 1 baru blh usha blog kwn2.... entahla

Kedai Selera ramai ikan singgang nih, edy dh beberapa kali ajak aku pg tp aku mls hehehe... 
sbb ingat dia ada ikan singgang je takde masakan panas2... rupenye kwn dia owner kedai nih
Ptt beria2 ajak aku pi sini... 

Kedai ni dekat je ngn opis aku, sbb kt lorong keramat... bg aku masakan nya ok, sedap di tekak aku, di tekak edy compom la ok... sbb makanan feveret dia kn
Lauk2 yg kami oder mmg puas hati, ikan pun fresh lg

bahagian dapur nya yg terbuka

waktu operasi, kedainya luas

ikan singgang, budu ulam2 mmg edy je yg telan... aku amik kuah je

ni lah owner nya.... kwn edy dari sekolah teknik lg

aku amik kembung 3 rasa ngn kailan ikan masin, aiyan lak ns goreng

sedap n tgk lah... licin... compom pasni edy ajak lg pi mkn sana

Kedainya dr luar... masalahnya cuma parking yg terhad
Alamat Kedai:

Selera Ramai Ikan Singgang
No.1 Lorong Kiri 8
Kampung Datuk Keramat

No. Tel: 012-6291015

19 comments:

aryan azra said...

telan air liur akak tengok makanan tu, konpom sedap tu dana, licin haa

nurbijen said...

nyum nyum... sy pun suka sgt ikan singgang...
makanan sihat tu... hihihi

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaaa kak Dana.

Mommy Cici said...

tak penah makan ikan singgang. dia macam masak pindang ke kak?

office kita pun block jugak -__- kekadang kena type sendiri. contoh nak bukak fiksyen shasha tu, kena lah type manually www.fiksyenshasha.com .

gigih tau nak membaca punya pasal

Kamsiah Yusoff said...

Danaaa...sedapnya ulam2an tu cicah budu..fuhh..

hainom OKje said...

Bagus apa makan bening bening ni Dana.... ko pulak yg eksyen ek hihi....
Ikan apa yg disinggang tu Dana. Hakak pulak yg terliur weyh....
Tetiba pulak teringat kedai tomyam bila tengok ikan 3 rasa tu Dana... Aduh ptg ni tak boleh, sebab dah masak. Harus esoklah hihi

Kakzakie Purvit said...

Jumpa pulak kedai makan kawan sendiri memanglah suka
Lagi-lagi sedap memang boleh pergi lagilah Dana.

norhidana miswan said...

k Aryan- heheehhe itulah kak

k Nurbijen- mana ada org tganu tak minat singgang kak hehehe

Inani- sdp nani, lagi2 org belanja hehehhe

MommyCici- mcm pindang tp selalunya dia putih jernih gitu

lieyalatif said...

aku selalu nak pi mkn ikan singgang ni dana...tgk pelakon eina azman tu makan teliur2 aku ...tapi tu laa nak ke kl tu yg jd 1001 cerita hahahaahah...kalo mmg dekat dok sane mmg aku dah terjah dah.....

ko tak mkn budu ke wey.... rugi kooo..sedap tu...mmg kene regu lauk2 tu..dgn ulam petainyer....perghhhh...aishh saje laa ko ni mengundang aku teliur....

lieyalatif said...

eh bab block tu same dana...kat opis aku pun...ade certain2 blog yg dah kene block....sedih aku ....mujur blog ko leh bukak lagi...

norhidana miswan said...

k Kamsiah- sedap kak, dana bedal petai ngn jering tuh heheheh tak kira lah esok keje ke idak

k Hainom- hehehe mkn jgk kak, kuahnya... takpe kak nom hari minggu kan sellau cuti msk kan

k Zakie- itulah kak, dh mmg makanan negeri dia, msti dia suke... kite ni layan je

norhidana miswan said...

Lieya- hhehheheh area sana takde ke yg kedai singgang tuh wei??
ujung2 minggu tu turun la kl try... kg baru pun banyak kedai singgang

aku mkn je budu tuh cuma tak berapa teror, blh jd cicah ngn ulam tu... tp skit2la heheheh...
itulah kadang blog aku pun tak blh bukak... kadang boleh, nk bukak kt hp tak puas kck sgt

Norhayati Mohd Isa said...

Edy belanja dana ..
Pergi jer bila dia ajak tu hahha :)

Azian Elias said...

Seronok lah org pantai timur ye..
akak mmg kurang pandai makan ikan singgang ni.
kalau dulu2 arwah nenek suka masak singgang serani. yg ada kunyit tu.

LYAfrina said...

Ikangg singgang + budu mmg jd molek la

norhidana miswan said...

k Norhayati- hheheh sbb ingat takde masakan pns, kite takmo lah telan singgang je

k Azian- dana mkn je kak, semua dana ok jnji sedap heheheh

Lyafrina- betul tuh, ada lak ulam2 mmg pejam mata layan

Cik Itah said...

3 entri sy tejah nampak makanan ja hehehhe lapar memanjang kalau baca blog ni :D

Warisan Petani said...

Sebelum - penuh satu meja
Selepas - licin
Selamat menjamu selera.

Cik Rose said...

Sedapnya makan gini kak.