teman2....

Monday, February 6, 2017

balik kg- ep.3 (supink di KT)

as salam semua kwn2,

ssh betul lah bila blogspot kene block nih, ni pun lwt buat ntry... rasanya kene simpan kt draf utk post esok pagi.  Kita sambung cite jln2 kat Kuala Terengganu, dh pg situ wajib lah ke psr payang, tp aku lupe amik gambar kain batik yg beli kt situ... 

Hari ke 2 di KT pun msh lg hujan kejap2, mmg agak ssh la nk jln sana sini tuh... 
Agak terhad lah nk jln2, lbh banyak abiskan masa kt dlm bilik hotel je.

Jom kite tgk mana2 je kami ronda di hari ke2 sebelum balik kerteh.

last pusing di psr payang... edy nk beli kain pelikat... si bujang ni pun nk jgk selai

tu kain pelikat dia tuh.... penyu pepel tu ada pekedai bagi...

layan aiskrim kelapa nih kt pantai batu buruk ptg tuh lps balik dr psr payang
Ptg tu lps dr psr payang kami ke sini... kedai Pok Nong

sampai tertidur kt kerusi ngantuk sgt... masa kt bilik takmo tido, sudahnya tdo kt kedai Pok Nong nih


terliur pulut mangga nih pulak... mkn tak berapa nikmat sbb kene duk pegang bdk yg tido kt kerusi

ptg tu balik dr kedai POk Nong, sempat main buih tp pantai 
dua beranak yg suke main pasir


ptg terakhir dpt main psr kt pantai batu buruk sebelum balik kerteh
roti paung/..... beli di marang
mcm2 perisa inti ada.... sedap betul

lembut gebu, mkn lak time suam2 lg mmg layan... 

11 comments:

Kakzakie Purvit said...

Terkenang pulak bila tengok semua tu Dana
Roti paung dia tahan dan aroma dia best - kakak sekeluarga suka.

Inani Hazwani said...

Sedapnya pulut mangga. Roti tu pun sedapnyaa. Heheh. Syok kan balik kampung, macam macam ada :)

Warisan Petani said...

Wp kalau pegi batu buruk tu, pasti cari nasi ayam hainan.

norhidana miswan said...

k Zakie- hehhehe kene pg sana lg klu gitu kak zakie...

Inani- itulah nani, kejenya cari makanan je akak time blik kg

en WP- ya betul situ mmg sedap...

nurbijen said...

Tu kedai pok nong kat mana Dana?
Bukan kat batu Rakit ke?
sbb akak tgk yg sotong dia dah siap potong sebelum goreng...
Kalau pok nong kat batu rakit, dia goreng sekor2, lepas tu kena gunting sendiri bila nak makan...

Mommy Cici said...

alolo comelnya budak tu tidur.

btw kuatnya ombak tu. -,- kita takut dengan ombak. selalu pegi tepi gigi air, main main celup kaki. ombak datang kita lari. hahahah

hainom OKje said...

Adoiii hakak pulak yg terliur tengok makanan macam macam tu Dana... Teringinnya nak ke Terengganu weyh.....Mmg layanlah kan makan roti suam suam.

Hakak tak dapat makan pulut mangga hari tu Dana masa kat Padang Besar, mangga tak musim.

LYAfrina said...

Kebetulan bulan 1 baru ni hujan lebat kat trg… sampai ada tmpat banjir.. Lps raya cina bru ok.

aryan azra said...

sedapnya nampak ais krim kelapa tu

Aida Salleh said...

Teringat pulak hari tu akak gi Pasar Payang..dari Kota Bharu drive semata-mata nak gi Pasar Payang...sekali baru sampai terus black out....xdpt nak shopping2...huhuhuuu

Cik Rose said...

Terliur tengok aiskrim kelapa tu. Kak ada shopping batik ke? Mesti geram je tengok...