teman2....

Friday, February 3, 2017

balik kerteh-ep.2 (jln2 ke KT)

as salam semua kwn2,

Awal2 pagi arini aku dh bt ntry, kang kul 8 tak dan pulak, lps ni lah baru pakai makeup.... 

Sambil2 tu blh jenguk blog kwn2.... rindu nk blogwalking, smlm sempat jenguk tak semua blog kwn2... 

Hari ke3, hari selasa kami pun gerak ke Kuala Terengganu.... edy dh janji nk bwk pi jln2 sana, nk ke kelantan masa tu tgh banjir... mujurlah terengganu area setiu ngn besut je yg banjir jd kami boleh la jln keliling2 terengganu lg, tp cuaca mmg hujan je lah

Sampai je KT kami menginap di Batu Buruk Beach Resort, mmg betul2 tepi pantai.... ada kolam renang tp sbb hujan je takde peluang la si bujang tu merasa mandi kolam.
Psl resort ni nnti aku review yek.... 

Kami sampai dh tgri, lps lunch nk kuar jln sempat jln2 kt tepi pantai batu burok tu je lps tu hujan, sampai ke ptg hujan jd kami ddk jelah dlm bilik tuh tido, mlm baru kuar utk dinner n jln2 kt mydin mall yg besar kt sana tuh, pastu balik bilik tdo sbb mula hujan.


masa nk gerak ke KT, selfie dulu papa tgh dok punggah barang masa nih

di bandar marang.... geram nengok sutun ngn udang beso tuh

marang terkenal ngn seafood nya

pantai batu burok, ombak besar... tgk dr jauh je

ini bdk suke lah main buih.... gelak besar dia ... kebetulan angin pun kuat

aku mls nk ngaco, aku tukang amik gambo je.... tgk betapa hepi nya bdk baju kelabu tuh kan

ssh btl nk amik gambor lampu nih.... yg mmg cantik atas bukit

kami msk kampung cina tp tak dpt nk amik gambar sgt, hujan masa tuh

mmg meriah n berwarna warni, almaklum lg seminggu nk CNY


 p/s: ujung minggu ni nk balik johor pulak, sepupu kawin.... mmg kene jimat btl2 nih

12 comments:

Kakzakie Purvit said...

Boleh katakan tiap tahun kakak selalu ke sini Dana
Tapi untuk 2017 ni rasanya dah tak pergi lagi dah sebab anak dara sulong kakak dah tak belajar sana lagi..

hainom OKje said...

Teringin nak berjalan ke Terengganu Dana. Hakak teringin nak makan kopok leko, sata ngan seafood tepung...adoiyai dari dulu mengidam weyh...

Tulahkan bila berjalan tgh hujan ni mcm tak best jer.

Amy Hilmirda Daud said...

nak ke Johor pulak Dana, semoga selamat pergi dan selamat pulang

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok jalan-jalan Terengganu.
Cuma bila musim hujan terhalang sikit nak buat aktiviti luar.
Tak apa, nanti lain kali boleh ajak cik abg lagi pergi jalan-jalan sana.

Jobdirumah Buat Duit said...

Ada rezeki nak pergi jalan pulau kat Terengganu.
Cantik pulau-pulau dia.

norhidana miswan said...

k Zakie- tak slh jln2 sana biarpun anak sulong akak dh tak belajar sana

k Hainom- ajak lah pak jilap jln2 sana kak nom, best tau

k Amy- tq kak... nk wat camne kak...

PMDR- itulah, bila ujan sume tergendala... itu yg ptt semalaman jd 2 mlm duk kt sana

Jobdirumah- ya btl tuh, kene melawat pulau2 nya yg cantik2

Mas said...

waaah..kagum kt gambar bergerak tu..hahaha

Warisan Petani said...

Zamang dulu, tepi pantai Batu Buruk tu ada kedai makang sebaris.
WP selalu makang kerang rebus kat situ.
Kedai2 makang tu dh habis ranap dimakang ombak.

raihanah said...

best juga gi kerteh. lama gak tak ke sana

norhidana miswan said...

Mas- heheheh apa lah di kagumkan tuh

en WP- amboih trs semua tambah `g` hehehehe...
yelah mmg tepi pantai tuh dh banyak yg di makan ombak, umah2 nampak banyak dh ranap

k Raihanah- best.,... lagi2 kt org yg suke pantai n suke mkn hehehhe

Mommy Cici said...

tak pernah sampai Terengganu lagi.

cantik cantik semuanya

wah berjalan sakan lah akak ye. hehehe tu lah jalan jauh banyak pakai duit

LYAfrina said...

Dana x g ke posing-posing kat kampung cina.... Lya suak g situ.. cantik