teman2....

Tuesday, February 7, 2017

balik kg- ep.4 ( Ty hotel KT)

as salam semua kwn2,

salam selasa, lambat lak nk sampai rabu nih hehehhe.... 
tak sabo nk cuti ari khamis hehehhe... melampau kan

Arini nk cite psl TY hotel yg kami ddk masa kt Kuala terengganu, mula2 kami decide nk jln ke KT semalaman je tp eh tak puas lak, itu yg tambah jd 2 mlm tuh. 
Mula2 kami ddk kt Batu Buruk Beach Resort tp aku lupe btl nk amik gambo, itu mmg kt pantai batu buruk.... tempat stragetik n jln2 n nk cari mkn. 

Lps cek out dr BBBR kami ke TY Hotel lak, hotel ni baru lg... baru 3 bulan beroperasi tak silap, berkonsepkan butik hotel jd dia takde swimming pool or buth tab tp hotelnya sgt selesa dan pekerja2nya sgt mesra.

nk ke TY hotel ni pun mudah, btl2 tepi jln, n mudah sgt nk jumpa.


sampai2 je bilik hotel, ada bdk tu lapar ko... bancuhla air suh dia mkn biskut
silap aku tak amik gambo masa baru2 sampai... dh boh barang baru amik... 


toiletnya simple n bersih.. sabun pun dia boh tinggap picit2 je
toiletnya mmg bersih... air pun kuat tak lah mcm sesetengah hotel air dia ya ampun... 

dari pintu msk jumpa toilet pastu ada almari baru katil.. 

tv dia mmg tempat yg sesuai tersorok gitu.... 

konsep almari terbuka cuma bilik ni jd agak sempit sbb lemari tu bsr sgt heheheh tp ok je bg kami

pintu bilik air... 

dpt kupon utk bfast.... masakannya pun sedap walaupun simple je menu

kuih2 n cereal....  ada jgk kopi, teh n air buah kt tepi lupa nk amik gambo
gambar dr fb TY hotel... 

ni alamat kot2 tingin nk menginap kt situ

Highlights info row image
013-913 1284

11 comments:

nurbijen said...

Nampak cosy juga TY hotel ni...
Hihihi, comel jer Aiyan duk makan biskut tu...
berselera jer nampak

Mommy Cici said...

syoknya hotel tu

kekadang hotel bajet lagi best ye kak . memuaskan hati. ada sesetengah tempat dah lah bayar mahal, staff tak friendly lepas tu bab water pressure menyakitkan hati =.=

hainom OKje said...

Cantik sangat dah tu dapat hotel yang selesa dan harga pun OK ye Dana...Kita bukan nak duk hotel sepanjang hari pun kan. Kita nak berjalan...

Weyh mil tak bising ke Dana ko balik Terengganu tapi tak lekat duk rumah. Kalau mak hakak dah bising dah tu

LYAfrina said...

Tq for sharing dana… lya nama je org trg.. Tp jalan kat Kuala Trg fail sgt! Jarang2 kan kesana… sbb kemaman lg dekat dengan Kuantan..

Inani Hazwani said...

Nani lagi sukaa hotel yang macam ni. Hehe. Selesaa dan berbaloi ikut bajet kita 😊

Kakzakie Purvit said...

Yg penting selesa Dana
Bukan nak jadikan rumah pun sekadar utk tidur dan rehat aje kan..

Warisan Petani said...

Kalau ke KT nanti bolehlah cari hotel ni.
WP biasanya kalau ke sana lebih suka cari home/room stay aje.
Rasanya lebih murah dan dapat suasana kampung/laut lagi.

aryan azra said...

nampak menarik dan bersih hotelnya tu

raihanah said...

bila lapar, biskut celup paling sedap. huhu

Aida Salleh said...

Seronoknya Dana. Jalan jalan dan jalan....Ayyan tu makan biskut cicah biskut pun nampak sedap kan :-)

Cik Rose said...

Berapa harga semalam? Ok sangat dah tu biliknya. Yang penting bagi Rose kalau gi hotel, nak tengok toiletnya. Hihihi