teman2....

Monday, April 27, 2015

Petik stoberi.. Gohtong jaya, Genting ep. 1

 as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek semua....
arini bt ntry awal sbb jumaat kan tak buat ntry... kang korang bosan lak asik tak bt ntry lak, mls org nk jengah blog picisan nih kan...

semalam, Ahad 26hb sebelum adik no 4 aku balik kg, ajak dia jln2 ke gohtong nih, saja ajak di petik stoberi ( hehehhe perasan mcm kebun sendiri lak )
Tahun ni puas hati sbb buah stoberi beso2 tak mcm thn lps... puas petik n mkn...
Kami gerak dlm kul 9.00+ pg dlm 40 ke 45minit sampai lah....

Kami pegi Leisure farm, nk  msk dewasa rm8 kanak2 rm4, tp syok lah masuk sini.... nk pg CH mcm jauh kan, ni tak sampai sejam udah sampai...

Tp sbb stoberi leisure farm nih dh upgrade skit farmnyer... seronok lak banyak nk di jln2... tgk n amik gambar sana sini... korang jgn bosan lak nengok ntry stoberi nh banyak2
suke suh aiyan amik gambar kt stoberi beso nih.... 

masa nih dia tkt2 nk duk dlm tuh... panggil suruh senyum pun takmo

gini harga kalu nk petik stoberi kt sini... 

sementara tunggu papa parking kete kite duk lepak sini jap.... 
mak yan yg sebelah aiyan tuh...rapat gile aiyan ngn mak yan nih sementara ada kt sini

selalu aku mls nk bwk bdk baju merah petik sekali... tp bwk jelah dia

dia tak berminat nk petik buah2 tuh... pegang2 gitu je... 


lps dh penat berlari2 petik stoberi... berehat sebentar sambil minum air


beso2 n merah menyala geram betul

sibuk nk jalan ke sana sini kt celah2 pokok stoberi tuh

goram den nengok..

p/s: cuti2 nih kami tak balik kg, duk lepak kl je....

11 comments:

❤Kamsiah❤ said...

eemm...sedapnya..nampak begitu manis...

norhidana miswan said...

k Kamsiah- manis kak, sampai umah kami mkn pun terasa manis nyer...

smRose said...

Assalamualaikum Dana'
mahalnya stoberi, sekilo RM80 la yer. Kat Ch rasanya klo petik sendiri Rm40 sekilo

norhidana miswan said...

smRose- w`salam kak... itulah kt situ petik stoberi mmg mahal skit... tp sbb dkt ngn umah pegi jelah...

nur anis said...

akak..nak sket..hehe

Kakzakie said...

elok jua aiyan tak sibuk nak petik sama. Kalau tak lagi banyak bekas kena bawa Dana..

aizamia3 said...

Terliur dibuatnya.. dapnye... ;)
makan pulak cicah dengan coklat.. perghhh.. ohsem arr..

norhidana miswan said...

Nur Anis- meh2 dtg umah rasa skit2

k Zakie- itulah kak, ntah2 ngn pokok2 sekali dia cabut

k Aizamia- heheheh mkn gitu je pun sodap kak... tak msm sgt manis jgk

saly said...

Mmm dap r strwberry.terliur dibuatnya hihi..dh terasa msm manis dimulut ni..hihii..
Suke gambar aiyan yg ats skli.. :)

hainom OKje said...

Hari tu pun okje round GH Dana.....tp tak gi sinilah....gi yg kat tepi jalan hala balik tu, beli eskrim stroberi

norhidana miswan said...

Saly- hehehe itulah kan, itu gambar wajib amik sbb kt pintu msk

k Hainom- oooo kt situ ok jgk tp tak bnyak blh explore mcm kt leisure farm kak