teman2....

Wednesday, July 10, 2013

WW setel baju raya customer #1

as salam sume kwn2,

salam 1 ramadhan, hrp2 takde yg terlepas sahur yek pg td...
Baju customer utk raya yg pertama dh setel, ada lg 6 helai menanti kt umah... mlm ni dh kene mule menjahit manik nampaknyer.

bahagian badan... 

close up skit... 

bahagian tgn... sebelah kanan pndangan dr tgh, sebelah kiri pandangan sisi


p/s: bile lama tak memanik aku sering kekeringan idea, setiap kali lps memanik rasa ada je yg tak kene, ada je yg nk di tambah lg n lg...

29 comments:

emy pokden said...

hehehe...dah start dah kawan aku menjahit..lunch hour jom g surau...ko jahit aku tido..hehehe

Acik Erna said...

assalam dana..cantik betul dana..suka acik tengok..nanti letak lagi gambar maan2 yang dah siap ye dana..hero tak kacau ke kalau dana menjahit dirumah

Cho Zila said...

kalau akak dah kira cantik bebenoler tu... ada dana masa yerk.. akakni cam tak terkejarjer...

norhidana miswan said...

Emy- hehehe arini lum mule lagi, baru nk cari contoh design2 lg beb...

Acik Erna- w`slm acik... mekasih acik,aiyan mengacau gk tp dana jht kt atas meja..kurang skit ngaco nyer

k Chozila- time mlm2 tu ada lah masa skit kak, lgpun makngah ada utk jagakan aiyan

lelamaisara said...

fooyooo cantiknye....boleh buatkan untuk saya jugak ni..:)
salam ramadhan kak...;)

norhidana miswan said...

Lelamaisara- mekasih dik, tp di mata akak cam kurang je... boleh, nk suh akak jhtkan kene pos kt akak lah baju nyer...

pepari said...

Dana,

Cantik.. sweet je color combination. Pandai Dana main sequins tu kan.. kalau akak failed!!! Nice job!!

lieyalatif said...

tu diaaaa...tokey memanik dah start busy hah eheheheeh...alhamdulillah rezeki ko dana....lagipun bukan semua org ade kepandaian dan bakat memanik mcm ko ni....

hope semua tempahan ko berjaya siapkan on time dan bertambah lagi bisnes ko yeak...in sha Allah...

selamat berpuase dan selamat berbuka...

NM02 said...

bapak ngajin ko jemah oiii.... hahaha

alarm aku bunyi police remix lagi ko. paling kuat aku buat bunyi. sampai jiran atas boleh terjaga la kalu alarm aku bunyi. hahaha

tapi mmg dasar tidor tgh syok mimpi kooooooo.... huwaaa... melepas kurma sebijik!

Kakzakie said...

Jenuh nak siapkan satu helai ni Dana. Tapi cantiklah hasilnya

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Cantiknye baju putih dgn sentuhan manik macam tu... Boleh buat baju nikah @ bertunang ni! :)

Dah terlanjur jenguk di blog dana ni... Marya nak pohon ampun & maaf jika sepanjang perkenalan di alam maya ni ada yg terguris & terusik dihati... Salam Ramadhan buat Dana sekeluarga... xoxoxo :)

ieda immi said...

wahh dikk
hebat dikk koo
cantiknyeeeeeeeeeeeeeeeeee

tetap menarik macam dolu2 .. ;)

norhidana miswan said...

k Umi Pepari- macih kak, malu lah dana otai manik yg teror cam akak puji dana,dana reti bt yg simple2 gini je kak, ni pun idea kering nih

Lieya- alhamdulillah ko rezeki bln pose kot, blh bt tambah2 duit raya aiyan... amin2 hrp2nyer dpt siap sume tempahan, tp mmg tak amik banyak pn lieya

k NM02- hehehe rezeki bln pose kot kak... takpe kak mlm ni ko siap sedia bekalan air ngn kurma tu tau, tkt2 esok pun telajak heheheh

k Zakie- dana bt last minit kak itu yg rasa mcm struggle tuh..macih kak

Marya- w`slm Marya, macih Marya, ni baju mak budak nih bkn baju tunang ke nikah hehhe... tp kalu baju nikah ni simple sgt Marya
-dana pun sama mcm Marya gk, mohon ampn maaf

norhidana miswan said...

k Ieda- macih kak...tp kadang jemu gk kak, takde idea yg baru2, kene bukak buku belajar lg

dear xila said...

cantiknya beads dia...
slm ramadhan ya kak :)

Qhaifa Nur said...

cantiklah dana...
jahit manik ikut mood juga kan...bila mood mari..senang kerja

selamat berpuasa...

tenku butang said...

masyaAllah.. jari2 yg lembut menjahit manik.. cantiknya..awatlea jari temn ni keras melengkang yea.. hu3

Munnafendy said...

bpinar2 mata nk mbuat ni kakkk

lizz said...

kemain lawo...ayyan tak tolong sekali ker...hehe...nanti nak tempah ngan dier la...

Papa Mifz said...

pasti customer sangat suka dengan hasilnya...:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

lega bila baju customer siap kan.. sempat juga dana memanik walaupun sibuk dgn anak...
slmt berpuasa dana..

norhidana miswan said...

Dear Xila- mekasih dik, slm ramadhan jugak

k Qhaifa Nur- kalu utk raya tak blh ikut mood kak, kene paksa mood utk ada sbb tiap baju ada dateline

Tenku Butang- boleh la skit2 nih dik oi,ni pun puas di latih baru boleh

Munnafendy- heheheh baru2 je lama2 dh tak berpinar punye

Lizz- ni akak jht atas meja kalu kt bwh mmg jd menan dia je, boleh... nk antar roger akak

Papa Mifz- hrp2 gitu lah PM

k Ratna- betul tu kak, hrp2 customer puas hati, tkt gk kalu tak puashati kite yg pyh

Teena Tna said...

lawa, tapi macam susah jer nak menjahit manik ni..

Liza Razak said...

cantiknya sis..memang berbakat betul sis ni :)

LYAfrina said...

salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

waa..serius sgt2 cantik ni.... klo lya mmg xtau r..x nmpk rupa kot..mmg xleh nk tilik2.. kak ambik upah brape klo manik cam ni?

Aine Ainun said...

chanteksssss....dana..=)

norhidana miswan said...

Teena Tna- kalu tak biasa mcm susah bile dh selalu bt insyallah senang dik

Liza- mekasih,dulu akak mmg tak reti jht2 nih belajar skit2 itu yg blh

Lyafrina- mekasih lya...sume org blh jht mcm nih,cume kene minat n belajar dulu akak pun tak reti...kadang2 idea tak mari gk...kalu cam ni akak amik rm120-150 ikut pd material gk...kalu lya berminat blh msg akak ek

Aine- mekasih AA

aizamia3 said...

bila dah siap.. rasa puas hati dapat tengok hasilnya menjadi.. ;)

ros_reeza said...

cantiknya.. :)