teman2....

Thursday, July 25, 2013

Photo Diary

as salam sume kwn2,

tinggal 2minggu je lg sebelum raya yek, hari2 duk hitung hari boleh siap tak manik aku nih... riso bebeno... rasanyer minggu dpn aku nk cuti 2 hari utk memanik lah... selagi tak siap sume baju tuh nk bt apa pun tak senang hati...

Oklah sebelum aku mulekan curi2 menjht manik kt opis ni, baik aku bt entry dulu yek....

rasanyer jumaat lps nih, bt pizza roti canai segera

bile dh msk...  tempting tak?

mkn roti gardenia pastu main picit2 inti dia mmg jd gini lah... 

ujung minggu bt nasi lemak... 

murtabak megi @pizza megi

yg dh siap, tabur cheese ngn mayonis... 

sagu gula melaka, tahan 2-3hari simpan dlm peti mmg best

isnin berbuka ngn ayam kfc saja

dpt kiriman dari Nekcik... mekasih yek nekcik 

try bg kt aiyan, mana tau boleh tambah selera mkn dia... beli ngn blogger Noli, mmg cpt betul  dpt sehari je dh sampai

meja menjahit manik aku... penuh ngn bekas2 makanan aduhla... bersepah


p/s: alhamdulillah dpt duit raya RM500, boleh la bt tambah2 utk raya nnti kan... yelah pasni mana dpt duit gaji lg

28 comments:

emy pokden said...

jom sopping...bila lah aku nak wat pizza tu..mesti suri suka..kan peberet dia..

Aida78 said...

alhamdulilah rezekikan...jadi ler...wahhh mcm2 menu....

JaSSNaNi said...

pizza wat sendiri.. syok tengok cheese meleleh tu.. sedapnya.. nak kepci tapi tak tau bila nak pi beli ni.. tang meja tu.. sib baik kan ada anak kecik pun dia tak kutip makan manik2 tu kan.. good boy lah aiyan ni..

nn lylyn said...

trluar dah ni..=)

norhidana miswan said...

Emy- hehehe supink lah sgt duit tarak
cube lah mi bt pizza tuh

k Aida- satu menu utk 1 hari tu kak

k Jassnani- nk bt keje senang je kak,simple2 boleh la... dia akadang2 kutip gk kak oi, jgn la ko puji melangit sgt tuh

norhidana miswan said...

NN Lylyn- hehehe simpan air liur tuh pastu tido msti tak teringat2

Dee said...

wah..food u semua penuh cheese..ngeri..hahaha..tempting tapi huhu..

Qhaifa Nur said...

memang kreatif dana ni..pizza dari roti canai tu buat kak nur geram..samalah maggi goreng tuh..sedapnya

sedapkan sagu gula melaka tuh, kak nur pun buat juga..lagi sejuk lagi best..

bestnya dapat 500, rezeki korang..

norhidana miswan said...

k Dee- hehehe maklum mkn sekali sehari kak, pastu sesekali boleh la

k Qhaifa Nur- bkn pe kak, kadang tak tau nk mkn hapa... alhamdulillah rezeki kami kot 500 tuh

Aida Salleh said...

Alamak sedapnya nampak pizza tu...terus lapar tgah2 hari ni kan...huhuhuuu

Aida Salleh said...

Alamak sedapnya nampak pizza tu...terus lapar tgah2 hari ni kan...huhuhuuu

ct rahani said...

owh pizza roti tuh sungguh mabeles.. huhu..

adeh la aiyan bukan mulut je yg makan yer.. pipi pun nk makan sama.. comel okeh..

chaiyok dana.. mesti boleh siapkan tuh.. :)

aizamia3 said...

part pizza tu yang menarik perhatian.. nak cubalah nanti.. ;)

Alhamdulillah rezeki.. ;)

lizz said...

sagu gula melaka tu shedap....
ayyan kemain comot lagi dier makan roti gardenia...sara pun suka wat psen gini..habih berlemoih...
meja jahit manik tu lepas ni boleh wat stail 5s baru kemas hehe...

Qashmere said...

sellau dengar orang buat murtabak meggi....

boleh tak share camne nak buat resipi sago gula melaka tu

lieyalatif said...

ishh aku ni dari dulu nak buat murtabak megi dana...tapi tak terbuat2...ni tgk entry ko ni terus teringat hah....

sagu gule melaka tu mmg peberet...lagi2 sejuk dlm esbok...

caiyok2 beb...selamat memanik key...

Munnafendy said...

pergh..roti canai pizza? terliurrrrr :p


Daddy Ziyyad said...

Roti canai segera di pizza kan? wowwww...1st time saya tau ni...Boleh la try buat...:)

Papa Mifz said...

banyak nilainya rm500 tuh , berbelanja dengan cermat yer...:)

Acik Erna said...

assalam dana..sedap sangat mama masak tu yang sampai jadi macam tu aiyan makan he he

ros_reeza said...

alahai Comot ye muka kena krim roti coklat :-)
Alhamdulillah dapat duit raya 500..

Aine Ainun said...

sedapnya....terliur lagi nih..=)))))))))

tu la kan...kalo kita punya tenang ;agi, kalo org punya tak setlle tak senang duduk la..hehee

norhidana miswan said...

Aida- hehehe asal nmpak makanan je lapo yek

Ct Rahani- pizza org mls, pastu nk senang lak tu ct... dia bkn kata pp, lantai pun mkn sama

k Aizamia- cube lah kak... sedap sbb nipis je

Lizz- itu jelah yg pandai bt lizz,dessert lain out... aiyan bkn kata kt bdn kt lantai pun penuh
heheheh aah kne bt 5s nnti

Qashmere- apa lg nnti cubelah bt murtabak megi, nnti ada kesempatan akak tnjuk resepi yek

Lieya- masa tu dh tak tau nk msk apa utk berbuka ko... sagu tu sejuk2 baru ngam kan...

norhidana miswan said...

Munnafendy- bt sekali terus nk cube lg

Daddy Ziyyad- pasni boleh cube doc, mana tau berkenan kt tekak

Papa MIfz- alhamdulillah... orite

Acik Erna- w`slm acik... dia pyh nk mkn apa dana msk kak... suke nyer roti je

Ros-reeza- dia mmg gitu kalu mkn roti tuh, tak sah kalu tak comot

Aine- hehehe alah aine lg teror msk.... itulah nk pg supink baju pun pyh

Ibu Lala said...

sedapnye nampak pizza tu.

dana, akk nk tempah jahit manik jugak. dana kat mana ek??

norhidana miswan said...

Ibu Lala- dana duk kt ukay perdana ampang kak

ummuaidan said...

salam dana..
alhamdulillah..baru jumpa jalan nak sampai sini..hehehe..meriah n sedapnya juadah2 berbuka tuh..nie mesti penggemar pizza kan..byk menu piza tuh..sagu gula melaka tuh pun sodap..

Teena Tna said...

Yg sy pernah makan murtabak magie jer, yg piza roti canai tu kreatif lah. Tak terfikir pun bole jd cmtu.