teman2....

Monday, July 29, 2013

popia crabstik

as salam sume kwn2,

tak sampai 2minggu kite dh nk raya kan, berdebar2 sume ada nih.... baju customer ada lg 2 helai je nk manikkan... hrp2 blh siap dlm minggu ni jugak lah, kalu siap awal boleh la aku nk mengelacekan baju aku, tiap thn tak penah nyer nk meriah baju raya aku, nan hado je... kadang tu sebutir manik pun tarak... sadis tul

aku nk share kt korang camne aku bt popia crabstik nih... mudah lg senang hehehe...

letak crabstik+cheese skit kt kulit popia

pastu gulung2.... siap... mudah kan?

suke betul bujang nih pakai botol air baru dia yg aunty Emy bagi 

p/s: tensen ngn sorang kwn nih, kite mintak alamat umah dr minggu lps nk poslaju baju yg dh siap jht manik tp senyap je... takkan bz sampai tak smpt nk msg bkn lama2 kejap je pun... bkn pe kang kalu lmbt pos tak sampai kang aku gk yg pyh

25 comments:

nurbijen said...

idea menarik juga buat popia crabstick ni... ada masa nak cuba buat, mesti anak2 suka :)

lieyalatif said...

menarik tu dana...nanti aku nak try buat le...leh buat stok kudap2 n bawak bekal akak2nye pi sekolah nanti .....

alahai, dah org nak pos die plak tak respon yeak....jgn bising baju lambat dpt sudah....kene seligi sekali kang heheeheheh

Aida78 said...

salam waaah resepi baru....ni boleh try masak ni...

norhidana miswan said...

k Nurbijen- bt kak jgn tak buat...

Lieya- budak comfirm suke sbb mak2 budak pun suke hehehe...

mamasuri said...

hehhe..aku dah try..mmg best.sedap..senang bangat nak bt..nak bt lagi ni..nak wat stok..

Acik Erna said...

dana..acik tak pernah buat ..nak cuba jugakla..mesti sedap.
cantik botol air baru aiyan

Aine Ainun said...

dana..malan tadi saya baru buat popia nestum...=)

Aiyannnnnn...comeyla botol tu...kat mane Aunty emy beli tu...

yela dana, kalo boleh pos minggu ni je..sebab kalo kinggu depan kemungkinann tak sampai tau...pos laju dahbanyak stok

Dee said...

dulu dee beli crabstick popia tu..nti nak buat sendirilah..hehehe..

Daddy Ziyyad said...

harus sedap popia ni, isi ketam!

mamyharraz said...

Kakkk mau sy tiru resepi tu kanggg
Terliur.

Qashmere said...

Sedapnya. Buat popiah ni nak kena rajin kan. satu2

norhidana miswan said...

k Aida78- w`slm... try jgn tak try kak

Emy- yeee nnti bt lg

Acik Erna- cube acik, mana tau hero suke kan

Aine- mlm td pun kteorg bt popia nestum tp lum sempat nk bg nestum lg lah hehehe...

norhidana miswan said...

k Dee- bt sndiri lg puas hati kak, blh suruh anak dara akak tlg

Daddy Ziyyad- betul2 walaupun ketam tiruan heheheh

Mamyharraz- sile2 jgn memalu

Qashmere- heheheh akak yg tlg sediakan kulit popia tu org lain, akak tinggal balut je

Kakzakie said...

Botol Ayyan tu hadiah beli susu tu Amy dapat agaknya Dana.

Qhaifa Nur said...

sedap juga letak cheese dana..
amboi aiyan..seronoknya dapat botol baru...baik hati auntie amy kan..

ieda immi said...

aah lah dana .. menarik uuu

sbb ada cheese .. wahh leh cuba buat nie .. sure sedap kan ..

alorr awat x amik pic dah siap ekke ;)

Papa Mifz said...

eh Mifz pun ada botol air macam tuh jugak...hehe

ummuaidan said...

wah..idea barulah popia nie.mesti sedap...kalu jumpa crabstick nak cuba gak.
cute botol aiyan tuh..:)

Liza Razak said...

kreatif betul sis ni..popia crabstick nampak sedap & menarik!

norhidana miswan said...

k Zakie- mmg kak, dia beli dutch lady 3 kotak so dpt 3 botol air, itu yg bg aiyan 1

k Qhaifa Nur- heheheh antu cheese maklum kakk

k Ieda- cube jgn tak cube kak

Papa Mifz- ada mcm2 yg comei2 kan PM

Ummuaidan- bt jgn tak bt kak, kasi gulung je

Liza- ni pun kak ipar akak yg ajar nih

Mimi Azirah said...

boleh try nih

mama ila said...

simple tapi sedapp!!! =)

mama ila said...

simple tapi sedapp!!! =)

hainom OKje said...

gud idea jugak tu Dana popia gitu....
Tak pernah try lagi kekadang nak buat inti popia pun satu hal jugakkan hehe

aizamia3 said...

versi ni paling senang.. tak payah potong yang macam akak buat tu.. hehehe..
akak nak try cenggitu pula ler.. letak seketul crabstick tu, tabur cheese dgn daun bawang + lada hitam (macam akak buat tu..)