teman2....

Tuesday, July 9, 2013

Balik kampung johor kami

as salam sume kwn2,

maap yek beberapa hari menghilangkan diri jumaat kan balik kg, paham2 jelah mmg tak on9 nyer kalu cuti2 tuh kan, semalam lak mmg kepala migrain teruk... dpt BW pun beberapa org je... dr mlm smlm dh migrain bwk ke siang.... smlm udahnyer ptg tu mintak tlg sorang kwn opis urutkan, dia mmg ada ilmu mengurut2 nih... alhamdulillah lega sampai skrg nih,....

jom lyn gambar masa kami balik kg aritu, maklum balik kg urgent plan je, pastu saja tak bgtau mak... suprise betul mak masa kami balik heheheh... mmg lah dia suke tp pastu dia bebel sbb kami tak bgtau awal2, tak de lah stok lauk ayam, daging udang or ikan tp kami tak kisah pun, bkn tak blh beli kan... yg penting dpt bt dia hepi...

kite lyn gambar sambil cerita yek kwn2...


car seat ni dh tak sesuai utk si bujang aku... asiknyer kejap2 bangun takmo duk situ

kite amik gambar dia tayang kaki ish2... 

benti kt rnr pagoh... org beli cool blog dia pun sibuk gk nk minum... 

gini lah muke kalu lps sedut air, tp pastu sedut lg n lagi

muke tkt nampak kucing bwh meja

kt kg kebetulan makcik bt majlis bday anak nyer (sepupu aku).. 

antara menu yg ada, spageti bolognise, ns ayam ngn sate

ni kek nyer... tak berapa jelas tulisan nyer.... dia letak sekali nama aiyan sbb aiyan pun bln 7 jugak

bday girl yg baju biru... anak aku eksited nengok api lilin tuh

beria2 nk tiup gk

beria2 potong kek, ngn mulut2 dia nganga... hehehe aiyan2

asal mlm je msti nenek urut kaki dia... pnt ko seharian duk berjln keliling umah
adik bongsu ngn kedua bongsu... pagi2 je round laman umah

kwn baik dia... paksu nyer

redha melayan kerenah anak saudara nyer nan sorang tu

bunga ordik makngah beli kt psr pagi... bertambah koleksi orkid kt umah

otw balik kl... amik gambar tp dua2 pejam mata ahak2

p/s: SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN MUBARAK KWN2... alhamdulillah dpt sambut ramadhan lagi thn nih, moga dpt jumpa ngn syawal nnti...

27 comments:

izzah said...

aryan dah besar dah....mesti best dia gi jln2 kat kmpung tu yek..jumpa sedara mara semua...

p/s: pic baru yek kat blog ni...comey2...

lieyalatif said...

ooo menjadi laa planning korang suprise kat mak ko yeak heheheeh..tekejut org tua tu tgk2 tup2 terpancul anak cucu depan pintu umah heheheheeh....aku pun selalu buat mak aku mcm tu..siap kene bebel hahahaha

syok aiyan lik kg...dpt tiup lilin ptg kek hah....aku suke pic die bekepit ngan nenek tu...manje nenek nieh...

emy pokden said...

bukan main happy aiyan balik kg tu nah...sonoklah aku tgk...ala kesian aiyan..sampai lenguh2 kaki yer...byk sgt berjalan tu...excited tgk kampung kan aiyan..mama kena kerap blk lah tu..

Aida78 said...

amboi kemain agi berkepit dgn nenek dia seronok dia dapat jejalan dgn paksu dia hi2.....seronok sekali sekala terkejutkan org tua ni hi2...

Fieda Zan said...

dah gemuk aiyan... tahniah.. semoga sihat selalu... mkn byk2 tau

Fieda Zan said...

dah gemuk aiyan... tahniah.. semoga sihat selalu... mkn byk2 tau

Fieda Zan said...

dah gemuk aiyan... tahniah.. semoga sihat selalu... mkn byk2 tau

norhidana miswan said...

Izzah- alhamdulillh dh beso n banyak akal,pic header tu dh lama lah dik, akak dh nk tukar baru pun hehehe

Lieya- hehehe walaupun dia bebel tak sempat beli lauk apa2 tp dia hepi, alah takat lauk bile2 blh cari kan...
aiyan tu cucu kesayangan, maklum cucu baru sorang... manja lebih2, nyampah tul

Emy- itulah hepi betul, nk tido mmg payah time jln2 dlm kete baru tido, kt umah main je kejenyer... nampak burung jakun, lalat pun di kata burung

norhidana miswan said...

k Aida78- dia jenis tak tkt org, itu ngn sapa2 dia blh kepit... tp paling rpt ngn paksu ngn mak yan dia

Fieda- alhamdulillah...

Kakzakie said...

lauk tak ada tak ada masalah kan Dana. Kalau kat Pontian tu redah ajelah nak daging/ikan/udang/sotong/sayur semuanya lengkap. Pilih aje.

Selamat berpuasa Dana.

Aine Ainun said...

besar dah aiyan..=)

Selamat berpuasa dana..=)

wahida said...

seronok lah aiyan, bukan main ramai yg ulit dia...malam2 dapat urut kaki lagi tu...heaven dak aiyan ni...heheh...

norhidana miswan said...

k Zakie- betul tu kak... mekasih kak

Aine- irfan pun kejap2 lg dh beso... bdk2 cpt membeso... mekasih AIne

k Wahida- dia mmg suke kalu balik kg, sana sini org melayan dia

lizz said...

ayyan ni kemain comey n manjer sungguh dier..paling comel biler time minum coll blog tu...bulu mata rozitz che wan ni...auntie pinjam boleh?

ct rahani said...

hepi je muka aryan dpt balik kg yer.. sonokkan balik kg dana.. :)

salam ramadhan jugak utk dana sekeluarga.. :)

Qhaifa Nur said...

bestnya dapat minum coolblog ni..segar mata dek minum air sejuk sepanjang jalan ha..ha..

suprise sambut besday rupanya...mahu tak hepi...

NEKCIK said...

Eh tak ngajak nekcik pun...kpg dana ni kst pontian mana ye...kawasan keliling tu mcm kpg nekcik jugak...slamat betpuasa Dana sekeluarga

mama aryan said...

seronok aiyan ronda2 kg ye...

selamat menyambut ramadhan kak..
maaf ye andai ada tersalah kata & bahasa masa saya komen2 kat sini ye

adrianna syaz said...

Salam kenal.sya folo blog nurhidana..klu sudi,snggah ke blog saya ya :D

norhidana miswan said...

Ct Rahani- dia mmg hepi kalu bwk pg jln2...balik kg lg lah...
mekasih ct

k Qhaifa Nur- dana beli tp minum skit je ngilu gg kak...
suprise kt mak saja je kami balik, yg bday tu bday sepupu...

Nekcik- heheheh dana duk kt pt kahar ayer baloi nekcik yek

Mama Aryan- dia ronda2 umah je pun kami dh fenin... mekasih akak pun sama

Adrinna- mekaish, nnti akak singgah blog awak

Papa Mifz said...

bila ada pakcik yang melayan memang lah Aiyan naik seronok...hehe

Acik Erna said...

assalam dana..salam ramadhan..

lizz said...

salam ramadhan jugak untuk k dana...lizz hantar dah lama dah hadiah tu...2 minggu lepas rasernyer pos biasa......kemain lamer tak sampai lagik...ke salah alamat ek...
phone lizz tgh mengong tak leh nak apply mesej lak...k bai...

norhidana miswan said...

papa Mifz- itulah dia betul tu PM

Acik Erna- w`slm acik.... salam ramadhan jugak utk acik

Lizz- mekasih dik...huhuhui itulah tertunggu2 gk akak... takpe kang akak msg alamat lg sekali ek, kadang pos malaysia mmg mengong skit

lelamaisara said...

nampak dah besar dah ayan....balik johor singgah le umah sya kak..heheh

tenku butang said...

olololoh cian si kecik penat berjalan, pastu mtk tlg urutkan kaki lak yea.. hee.. cutee

ros_reeza said...

selamat menjalani ibadah puasa kak :)