teman2....

Monday, July 22, 2013

Bibik baru

as salam sume kwn2,

salam 13 ramadhan sume kwn2, seram lak nk nyebut 13 ramadhan nih... tinggal berapa hari je kite pose nih kan, kire2 2minggu je lg aku nk kene nyiapkan manik kt baju org, pastu nk nyiapkn tempahan popia nestum lg huhuhuhi seram.... lg2 lah sejak dh tua nih, tak blh nk pulun jht manik mcm masa mude dulu, kurang tido skit kepala dh bg amaran nk migrain... skrg nih pun aku jht manik 30-1jam pastu rilex2.... tak blh nk bt non stop mcm dulu... skrg pling lwt kul11 aku dh tido, tak blh dh mcm dulu2 kul1-2pg baru tido nyiapkan jahitan... faktor usia katakan.

Bebel panjang lak, nk tayang nyer bibik baru aku... sgt2 la helpful bibik nih, skit2 angkut penyapu ngn penyodok kt balkoni belakang nk sapu blik, sapu ruang tamu... tak blh tgk ada benda kt bwh terus buang dlm tong sampah... even bende lum bukak dlm kotak pun ke tong sampah, tgk ada kotor2 skit terus capai towel dpr or tisu lap n buang kotor2 tuh... bgs lah bibik nih... dia suke meniru apa yg kite bt
ckp bln nnti mintak gaji kt bapak yek...

siap bersila bagai... 

sempat jelir lidah yek... tgk tu towel dpr yg dh kotor pun dia bt lap... gasak lah yek rayyan izzan
p/s: ada masa lebih kurang 2minggu nk siapkan tempahan ada lg 3helai baju yg lum siap, baju aku nampaknyer mcm tak dan je nk bermanik huhuhui sedih

27 comments:

Kakzakie said...

Nampak Mak Ngah buat tu dia ikut sama Dana. Semakin cerdik dah Ayyan..

Cepat Dana tuan empunya baju dah tak sabar tu:)

aizamia3 said...

InsyaAllah.. masih ada masa dan jangan kelam-kabut.. ;)

norhidana miswan said...

k Zakie- aah itulah kak, pantang kite bt apa dia ikut je... tp bgs lah kan utk dia...
itulah kak, dana yg berdebar2 nih

k Aizamia- hrpnyer gitu lah kak, sbb tu tak berani amik tempahan banyak2...tkt diri tak tercapai nk bt

lieyalatif said...

aiyan ni fast leaner la dana....die tgk ape mak ngah die buat tu die ikut tu...tapi haru gak kalo semua die campak dlm tong sampah wakakakakaak...kene cek dulu sebelum humban ke tong sampah besar ....

bagus ko, jahit manik, buat tempahan popia nestum lagi....hope semua ko boleh catch up ikut mase yeak....

NEKCIK said...

Mnyalahi akta buruh...mngambil bibik bwah umur...jom kita gi report ayyan

Kakcik said...

Aiyan makin cerdik. Senang hati tengok dia... :)

norhidana miswan said...

Lieya- sume bdk2 mmg gitu kot kan, kalu tak letak tong sampah dia letak kt sinki, penuh singki ngn segala mende geram tul...

hrp2nyer sempat lah sume lieya oi... fkr2 nk cuti dlm minggu ni or minggu dpn, nk pulun menjht

Nekcik- hehehhe dia yg rela diri lah nekcik oi

Kakcik Seroja- alhamdulillah kakcik, betul tuh

ct rahani said...

gud luck dana.. pasti boleh.. :)

olololo bagusnya bibik baru nih.. meh sini tolong acik kemas rumah nk raye nih.. ekekeke.. arap2 aiyan rajin smpai ke beso yer.. senang keje mama.. :)

Acik Erna said...

untung mama aiyan ada nak yang rajin he he

Aida78 said...

dia nak tolong mama penat buat keje so nak ringan kan keje mama kan....hi2

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput follow blog saya ye
umielman.blogspot.com

hainom OKje said...

Hish kalau okje stress tu Dana hehe nak menyiapkan tempahan orang!
Tapi tak pelah dah ada bibik baru tu hehe

❤Kamsiah❤ said...

ringan sikit kerja mamanya hehe..

lizz said...

rajinnyer ayyan ni..kemain heppi dia tu...hehe

aaah lagi 2minggu nak rayakan...baju raya semua tak beli lagi...

Daddy Ziyyad said...

rajin punya bibik ni..bagus! hahaha..kena bagi bonus raya...:)

awak ada ambik tempahan manik baju rupa rupanya..mesti mahsyukkkkk kan nak dekat raya...hehehehe..alhamdullilah, rezeki tu :)

JaSSNaNi said...

bizi la mama dia ni.. sebok jahit manik tempahan ye.. go go.. u can do.. aiyan kan good boy..

Aine Ainun said...

hamboiiii...pandainya Aiyan..bagus2..
dia blajar practical life ni...biaq je dana...t sok besar pandai mengemas..=)

Qhaifa Nur said...

rajin rupanya aiyan ni...kalau macam ni sure semua orang sayang...

NM03 said...

qausar pun sama noks. aku tgh cari masa nak p beli pagar utk pintu dapo... rajin beno ngemas dalam lemari..

norhidana miswan said...

Ct Rahani- mekasih ct, tp kadang bkn membantu lg sepah da lah ct

Acik Erna- alhamdulillah tp kadang sama menyepah gk acik

k Aida78- kadang makin menambah kn keje ada lah kak oi

Puan Ida- salam, mekasih sudi follow, nnti akak follow kembali

norhidana miswan said...

k Hainom- tulah dia kak, tp fkr2 blik rezeki part time di bulan pose

k Kamsiah- ringan apa kak, kadang lg bertambah... sini dia bersihkan situ sepah

Lizz- dia cpt mengikut apa org bt lizz, seram lak bile baca lg 2minggu tuh

DAddy Ziyyad- bkn kata bonus raya, baju raya, kst raya, duit raya sume lebih kt dia je doc... aah ada amik tempahan jht manik skt2 doc bt tambah2

k Jassnani- tp kak kul 11lbh aku dh tido dh, tua dh tak blh bjaga lwt2 sgt

Aine- hrp2 gitu lah, jgn beso nnti mls udah

k Qhaifa Nur- heheheh kadang geram gk kak, makanan elok pun dia buang

k NM03- heheh dpur dulu nk letak pgr tp tak jd sbb pintu almari sume aku dh buh kunci,rajin2 anak kite yek kak

norhidana miswan said...

k Hainom- tulah dia kak, tp fkr2 blik rezeki part time di bulan pose

k Kamsiah- ringan apa kak, kadang lg bertambah... sini dia bersihkan situ sepah

Lizz- dia cpt mengikut apa org bt lizz, seram lak bile baca lg 2minggu tuh

DAddy Ziyyad- bkn kata bonus raya, baju raya, kst raya, duit raya sume lebih kt dia je doc... aah ada amik tempahan jht manik skt2 doc bt tambah2

k Jassnani- tp kak kul 11lbh aku dh tido dh, tua dh tak blh bjaga lwt2 sgt

Aine- hrp2 gitu lah, jgn beso nnti mls udah

k Qhaifa Nur- heheheh kadang geram gk kak, makanan elok pun dia buang

k NM03- heheh dpur dulu nk letak pgr tp tak jd sbb pintu almari sume aku dh buh kunci,rajin2 anak kite yek kak

Bitt (double IS) said...

heheheheh comel...good boy :)

ieda immi said...

rayyan yg rajin .. kekek ko jgn marah dia dana .. biar dia ..
tgh rajin , membawak ke besar tuu nanti ;)

pena rozie said...

Rajin ambik upah jahit manik....

norhidana miswan said...

k Bitt- heheheh mule2 comei pastu geram

k Ieda- tak marah kak cume geram je kadang2 tuh... bkn makin brsih makin sepah adalah

Pena Rozie- rezeki di bulan pose hehehe

Ibu Lala said...

bagus la dia tolong mama buat keje tu. training..