teman2....

Thursday, July 11, 2013

photo diary- macam2 ada

as salam sume kwn2,

salam 2 ramadhan, arini nk bt phot diary nih... bt ntry awal2 pg sbb nyer jap2 lg nk setel keje yg melambak atas meja... tgri ingat nk menjahit manik, ingat awal2 nih nk pulun mana boleh sbb takmo dh dkt2 nk dateline baru terhegeh2... diri sndiri jugak yg seksa... tp pg td mood agak marah kt bujang aku tuh, ntah mana dia sorok benang hitam mama dia tak tau lah, pas sahur td cari tak jumpa2... udahla benang hitam tu tinggal 1 je.
sampai sudah tak jumpa, takpe kite jht bahagian lain yg kaler putih dulu...

Bebel panjang lak, jom lyn gambar yek kwn2

hari ahad mlm pg cari baju raya... saja test songkok nih, tp sume besar2 dpt amik gambar jd lah

sakit ati betul ngn jiran atas, selamba je dia curah air dr balkoni dapur umah dia... buang lah air kt sinki ke blik air dapur... tak pun kt balkoni tu sume ada lubang saluran air... ni main curah je... abis kene kt umah aku, mesin basuh pun lencun

selasa aritu 1hari sblum pose bt potluck bfast mee rebus... 

mangkuk polisterin tkade... gune bekas mana yg ada je hehehe... 

ni  tanaman kt tepi tingkap opis aku... heheeh comei tak yg kunin tuh?

anak bujang aku sgt bagus... kt tgn tuh baju yg dh siap lipat nk letak kt blik

dok mengekor makngah ngn baju lipatan... 

ni menu aku berbuka semalam... gara2 terliur nengok meatball carbonara kt blog Lizz ... aiyan pun suke

ni menu bersahur pg td... simple je syr lemak putih+ikan grg+tlr msn+sambal totok
(mls nk bt diet atkin, naya je kalu migrain berhari2)

3 jenis kurma kt umah nih... smlm baru beli yg besar2 tuh... kurma mejdood kot, besar gabak

punyalah banyak gambar... sile lah korang jgn bosan yek,yelah dr minggu ke minggu asik pospont je nk bt ntry photo diary kn...

p/s: time bulan pose nih aku amik wp1 msk keje kul7.30 balik 4.30ptg...paham2 jelah itu pun lmbat skit je jem

21 comments:

lieyalatif said...

amboi2 kemain aiyan bersongkok hah...aku tak belikan lagi songkok dayyan ni dana..tgk pic ko baru teringat kene pi cari ler...

jiran ko tu ngok tau tau adab duduk umah apartment...kalo die buat lagi sila la pi sound ok...tapi sound baik2lee...jgn gaduh2 plak ekekekeke

kejam! aku terliur mee rebus plak nih

bagusss...agak2 letih tgk pc leh cuci mate tgk kehijaun pokok tu....aku dulu rajin gak letak pasu bunga kecik2...tapi skrang takde dah sbb bilik dah kecik hahhha

hahahaah..rajin aiyan...esok2 ni suami mithali ni tak kekok tolong bini kat dapur...

oiii aku plak tingin nak makan pasta nie...kejam lagi kamuu!!

menu sahur ko sedap beb!!! aku suke regu lauk gituuuu....

tahun ni tak beli kurma pun...semua dpt ole2 ngan org bagi heheheeheh

inazamri said...

comel ayyan dgn songkok tu.belum jumpa yg kecik lg ye.sehari seblum posa pun opis akak buat jamuan.bilik akak kt opis pun akak tanam pokok ni gak

norhidana miswan said...

Lieya- itulah kene cari lg songkok dia tuh tp pyh2 aku beli kopiah je... aku jenis menu sahur simple2 je lieya, pastu suke tomes2 yg ada suun tuh... kurma sebekas tu mak tek yg dpt yg lain beli

k Inazamri- itulah kak nk kene cari gk songkok tuh, pokok tu yg paling mudah nk idup

izan mama mia said...

hai aryan,,,saja usik mama dia yer,,hihi

wah tayang mkan sedap tuu,,,tgk sambil pejam mata,,kiikkk

aizamia3 said...

part songkok tunggu dekat raya nanti baru pergi carik.. la ni en. suami agak sibuk..

pasal jiran tu, tak patutlah dia buat macam.. elok tegur, next time dia beringat sikit tak buat dah..

norhidana miswan said...

Izan- dia mmg suke mengaco brg2 manik akak, geram sungguh... bt idea utk berbuka tuh izan oi

Kakzakie said...

Ayyan tu buat apa yg mak teh dia buat Dana. bagus juga tolong mak teh ye sayang..

Songkok beli songkok aji aje Dana. Kalau songkok aji banyak saiz.

norhidana miswan said...

k Zakie- bkn mak tek kak tp makngah, itu lah kopiah mmg dh ada kt umah... ingat nk try songkok cam ensem skit

norhidana miswan said...

k Aizamia- itulah kalu tak pakai kopiah je... tunggu edy ada kang suruh dia tgr...

wahida said...

rajinnya aiyan tolong makngah...mcm tu lah anak yg soleh...

woi, aku terliur tgk mee rebus tu tau...

Qhaifa Nur said...

tak sabar nak tunggu hari aiyan pakai songkok gan baju melayu dana..comel/ensem semua ada...

bab makan dana memang best...terliur tau ha..ha..

lizz said...

encem la ayyan pakai songkok suka auntie nengok tau...
amboi kemain sedap nengok mee rebus tu...
kemain sejuk mata nengok pokok2 tu...rajin nak try wat gini gakla...tapi 5s kat opis ni tak leh letak memacam geram...tapi meja tetap gak sepah..rajin no siayyan tolong mak teh...meh tolong simpan kain umah auntie lak..
waa terliur ngan meatball yer...eh saya pulak yang terliur nengok meatball ni aish...

sambal totok...waa sedapnyer...tambah2 masakan orang johor mesti shedapppp ni...makan ngan sayur lemak ikan goreng mau berpinggan lizz makan ni...

buka aper hari ni?

norhidana miswan said...

k Wahida- hehehe... dia mmg rajin kak, kire boleh diharapkn lah

k Qhaifa Nur- hehehe itulah dia tp tkt kejap je duk atas kepala dh bukak... dia kan syg rambut dia

Lizz- kejap je tuh duk atas kepala dia lizz... opis akak pun 5s gk tp akak suke lah ngn pokok2 tuh gasak kan je...

sambal totok tu mmg best pembuka selera tau...
arini buka simple2 je kot lizz... grg keladi ke keledek je..

Aine Ainun said...

mencabarnya tgk disiang hari makanan tu..heheheeeeeeeeeeee

tu la, tak baik buat mcmtu, kalo die faham duduk umah macam dana tu, takkan dia tergamak nak curah air sesuka hatikan....

dear xila said...

oke latu kalo malas nak cungkil idea lain kan... seronnok pe tgok gambar :)

norhidana miswan said...

Aine- hehehe itulah rasa berslh lak kan, nampaknyer kene himpun bt sehari je gambar mkn2 hehehe...

Dear Xila- hehehe sesekali lyn gambar banyak2 kn

ct rahani said...

encem aiyan pakai songkok tuh.. daku pun lum carik lg songkok utk anak2.. huhu..

atty's said...

rajinnya aiyan ,
dah beli baju raya ye..sng skit beli awal2 nie , takyah berebut2 nanti dah ujung2 nak abis ramadhan ..baru nak beli size pun byk dh tkde
terliur nengok meatball carbonara

Mimi Azirah said...

Ada jugak jiean jenis mcm nih...xbertimbang rasa betul...
Ayyan dh pndu nak tolong angkat lipatan baju...
Bulan2 pose nih ble tgk mknan fingsannn

mama aryan said...

aiyan dah beli baju raya ye...

say baru minggu lepas beli baju utk anak2, seronok diorg mencuba baju melayu..

Ibu Lala said...

Alahai sedapnye tgk mknn sume tu. dah lama x masak sayur msk lemak putih.