teman2....

Tuesday, May 28, 2013

di Tag, SEGALA NYA TENTANG AKU, SITI NORHIDANAH

as salam sume kwn2

salam selasa yek, arini dtg keje ngn semangat berkobar2 nih... sbb apa, aku pun tak pasti

smlm aku baru perasan aku telah di tag oleh membe blog Lizz yg selim melim tuh, mekasih yek Lizz sbb ingat n menge tag akak, tp sorry yek lamabt beno baru akak bt tugasan nyer... lama dh tak buat tugasan tag2 nih...

sblum jwb sume2 soalan tuh, amik gambar dulu... heheheh


ni antara soalan2 yg aku wajib kene jwb nih...

1. Nama blog kenapa gunakan nama tersebut
nama blog nih, norhidana sbb gune nama aku, tp http://misshamakeupstore.blogspot.com/ tuh tak ingat dr mana aku dpt... ahak2
2. Bila mula-mula berblog
rasanyer dr 2008 dh usha2 blog nih, tgk sorang bff rajin berblog tp masa tu aku suke ber fp@fotopages, lps rasa syok baca blog2 akhirnya awal 2010 baru betul2 aku mule berblog
3. Apa yang membuatkan uolls suka berblog
seronok sbb blh baca cite2, pengalaman dr kwn2 n blh tambah ramai kwn2, bleh gk kongsi cerita aku sekali, konon2 cam diary kn
4. Gunakan software apa untuk edit gambar
photoscape or kadang2 gune apps kt nokia aku tuh,asal boleh je
5. Entry yang macamana uolls selalu buat
mcm2 ada.... paling utama tentulah psl anak bujang aku tuh, psl apa terjadi sehari2an dlm hidup aku mana yg syok utk di kongsi lah, kongsi resepi, kongsi mkn2, tempat mkn2 yg best... apa2 info yg blh... 
5. Suka tak baca blog sendiri
heheheh suke, syok sndiri lak... eh tak2, aku suke baca blog aku sbb kadang nk tgk apa cerita yg aku dh kongsi,takmo lah cite hal sama kan, tp kadang malu gk baca ntry mule2 dulu...
6. Edit blog sendiri atau tempah
bt sndiri je, aku nih jenis yg simple je org nyer... gune yg mana ada, sbb tu korang tgk blog aku pun biasa2 je...takde yg the bommb sgt
7. Berapa visitor sehari dalam blog uolls
visitor tak la ramai sgt kot maklum aku nih tak terkenal sgt kan... tp kadang tu kalu ramai yg visit seronok gk, kalu ramai yg komen lg best kn?
8. berapa kali sehari update blog
selalunyer aku update sehari sekali je, jarang2 sgt sehari 2 kali... tp kalu ujung minggu tuh mmg masa cuti lah ek,takde ntry
9. suka baca blog yang macamana?
mcm2 blog aku suke baca, psl family, psl mkn2, psl travel, blog yg berunsurkan nasihat, cerita2 pun best gk, blog gosip kadang aku lyn gk heheheh konon2 mcm kiah propa kn
10. Ada tak family yang berblog jugak? siapa?
hmmm adik aku rasanyer ada blog tp rasa skrg nih dia mcm dh tak aktif je, pastu biras aku pun ada gk yg berblog tp jarang kot ke blog aku sbb aku pun jarang ke blog dia hehehe... ampeh je kn 
11. siapa inspirasi uollls untuk berblog…
ramai... tak terkira, tak tersebut.... kwn2 yg ramai pengikut, yg boleh kongsi mcm2 itu yg jd inspirasi, tp takmo lah jd mcm org tu... cume ikut skit2 mana yg boleh

setel sudah tugasan... lega rasanyer, agak2 dpt tak markah penuh ni heheheh... 

16 comments:

ros_reeza said...

wah..macam2 yg dah dikongsikan ni :)
dah tahu sikit2 tentang akak..

Qashmere said...

Heheheh suka baca soalan-soalan gini...

Kakzakie said...

Syabas tindakan supporting bila ada tindakbalas dari tag teman sesama blogger.

Kakak nak tambah:-

Dana specialist memasang manik di baju dan tudung tau:)

lizz said...

tq2....
dapatla kita kenal memasingkan..walau tak pernah jumpa....

norhidana miswan said...

Ros-reeza- skit je tu dik,banyakkkk lg yg tak tau kn hehehe

Qashmere- akak pun seronok jwb gk sesekali

k Zakie- mekasih akak yg mule kan tuh... heheh takdelah specialist sgt kak oi

Lizz- sama2 lizz, betul tuh

Dee said...

dah lama juga ye..since tahun 2008..sama ngan dee jugaklah ni..

norhidana miswan said...

k Dee- tp masa tu lum ttp hati lg kak hehehe

ieda immi said...

yeahhhh akhirnyaaa ;)

norhidana miswan said...

k Ieda- apa yg akhirnya kak heheheh

dya said...

dah lama akk berblog wupenyeeee ^^

Aine Ainun said...

heheee...
bestkan blogging nih, ikut suka kita nak share ape2, pastu dalam masa yg sama, dapat kawan, walopun kawan maya jek..=)

my notes said...

saya dah di tag oleh 2 blogger . inshaa Allah akan buat wpun lambat ... ada blog ni mmg best sbb pembaca recpect entry kita tak kira la apa yg kita post . klu kat fb tuh ada yg kutuk n ada yg puji . kdg2 tu xde pun yg comment status kita ...

norhidana miswan said...

Dya- lama tp yg serius nyer baru je dik

Aine- betul3 tuh Aine

My Notes- betul tu kak, setuju... blog ni lebih privacy dr fb

Liza Razak said...

samalah dengan saya..saya mula berblog tahun 2010 :)

norhidana miswan said...

Liza Razak- tp follower akak tak seramai liza huhuhu

Ibu Lala said...

Salam perkenalan