teman2....

Monday, December 1, 2014

alhamdulillah kami menang

as salam sume kwn2,

awal2 lg kene bt ntry, hehehe... selamat hari isnin korang, aku arini agak kureng skit... bkn sbb monday blues tp sbb migrain... aduh la

msti korang ternanti2 kan grup kami menang ke kalah? hehehhe alhamdulillah tak sangka sgt kami johan dlm pertandingan tuh,  masa nk umumkan pemenang aku terpikir mungkin dpt saguhati je, sbb tgk yg lain2 mcm best2 je, sedangkan kami biasa2 je..tp penyertaan pun cuma 5grup... 

mmg kami tak sangka sgt2, grup kami msk last minute, kelam kabut cari bahan sehari sebelum tuh, aku tak ssh sgt lah nk cari resepi bagai sbb aku pakai je resepi asam pds yg mmg selalu aku msk... bab hias2 mmg kwn aku yg bt aku tau msk je... 

1 grup ada 3 org, ada 3 hidangan... kerabu telur masin, asam pedas ikan n bubur sum sum... itu menu yg wajib di buat... masa di bagi selama 45minit saja, tp paste asam pedas boleh sediakan kt umah, air gula utk bubur sum sum pun kwn aku sediakan kt umah, dpr gas pun ada 1 je, mula2 aku yg msk dulu asam pds tuh, dh setel baru godeh bubur sum2, kerabu tuh potong2 n campur je semua. 

* macih bt bff2 ku pn Emy, Nana yg jd pom2 girl aritu, ini gambar2 ni semua dia yg amik...

ni presentation mula2 utk juri tgk bahan yg kami guna

masa nih juri tgk melawat kawasan nih... apron bear tuh kwn yg tudung pink tu yg jht sendiri tau.... omel kan
ni bahan2 aku... paste aku dh sediakan awal2 kt umah sbb kalu msk dr mula mmg tak sempat

presentation kami sesudah abis masa... 


mmg rasa nervous, juri kata asam pds aku kurang masam  hehehe sbb tu takde rasa boleh menang

tgk grup lain2 semua pakai apron yg urusetia bg tp grup kami spesial tau.... 

p/s: aku ckp tak suke kalu migrain time hari keje, sbb keje aku terganggu... semua jd serba tak kena... gini lah kalu period tiap bln... huhuhu dugaan seorang wanita

21 comments:

LYAfrina said...

Alhamdulillah..congrats k.dana n the geng... blh join masterchef malaysia dh.ni..


Nanti mkn ubat ye.. kan makin melarat.migrain tu

Kakcik Nur said...

Tahniah Dana and geng... :)

Acik Erna said...

tahniah dana..resepi tak kena letak sama ke masa tu

Daddy Ziyyad said...

Yeayyyy!!
Lepas ni boleh masuk channel AFC..keh keh keh

lieyalatif said...

tahniah beb!!! hidup johoooorrrrr...asam pedas kan semestinye johorrrrr hahaahahah... tu la dana tekejut tgk masa yg diberikan...mujur leh masak paste tu awal2 kat umah..ye laa nak garingkan paste asam pedas tu kan amik mase......

ape2 pun tahniah utk korang n the gang okey...

Mar Mansor said...

tahniah ye..tang asam pedas tu..terus je rasa terliur..

norey said...

Tahniah Dana....dah boleh masuk masterchef ni....hehehhe

Semoga cepat sembuh..

Diana Din said...

bestnya dan tahniah!! Masterchef dalam genggaman ^_^*

norhidana miswan said...

Lyafrina- mekasih, itulah actifast lak dh abis dlm simpanan... mkn panadol biasa xde apa kesan

Kakcik Nur- mekasih kakcik

Acik Erna- letak acik, tu kt gambar mule2 tuh ada resepi ke tiga2 hidangan

DaddyZZZ- cittt ampeh je doc tau, hahahah bkn afc tp kfc

Lieya- hahahah... masa tu debo sgt, yelah mana tau tak sedap kn, emy lah yg paling bz amik gambar n tgk sana sini hidangan grup lain heheh

aryan azra said...

alhamdulillah..tahmiah,seronoknya menang..

akak kalau nak period lagi la,siap sakit kepala,muntah2..dah macam mabuk mengandung pun ada...

moga dana cepat hilang migrain tu ye

norhidana miswan said...

Mar Mansor- hehehe macih2

k Norey- hahahha... mastercef lah sgt kak oi...

Diana- hahaha mastercep kt jupem ni jelah... bkn apa2 pun

Ibu Lala said...

Terrer nya masak. Tahniah.

Zulfadly said...

tahniah kak, hot mama tu, heheh, nak rasa asam pedas, nanti jemput lah rumah akak, hehe, kim salam budak kecik tu

norhidana miswan said...

Aryan Azra- huhu dugaan mcm2 time period kan

Ibu Lala- hahaha msk sejenis je apa yg terornyer kak

Zulfadly- hahah jgn lah, malu nk guna nama hotmama tuh tau... insyallah klu nk mkn asam pds akak bgtau lah

Najib Ariyan said...

wahhhh dah boleh masuk pertandingan masterchef kalau gitu...

NEKCIK said...

tahniah Daa..lpas ni leh toong masak kat teratak 66 ye

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tahniah menang akak. mesti semua pakar masak ni.

thehealthinspector said...

Congrats!!!

Aida Salleh said...

wahhh...hebat2...tahniah sis!

norhidana miswan said...

Najib- hahaha mstercep main2 boleh la

Nekcik- boleh2 insyallah boleh nekcik

PMDR- akak yg tak pakar antara pakar

Thehealthinspector- tq

Aida- hehehe habat lah sgt dik oi

hainom OKje said...

Tahniah Dana.....org Johor mesti power punya masak asam pedaskan...kecuali okje! Hihi...kadang jadi kadang tak...huh ... Apa hadiahnya?