teman2....

Monday, December 15, 2014

photo diary aktiviti di kampung johor

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin sume, dgn rasa fresh nih mari kite update blog yek, boleh kan bt photo diary di hari isnin hehehhe... boleh je blog aku kan, ikut suke aku la kn

maaf yek sbb lambat bebeno baru update kisah kt kampung nih, ok lah... mari kite layan cite kt kampung tuh yek, arini ada keje yg nk kene setel cpt, tgri nk pg lunch best hehehe

balik kg aritu kami ber4 je, edy tak ikut sama... jd aku ngn maktek lah drive gilir2.... makngah jaga aiyan kt belakang... aiyan balik kg je msti melekat kt adik bongsu aku...mmg senang hati betul, tp dia punya berlari almaklum umah kampung luas, klu kt kl kan sekecik sekangkang kera je kan 


muke teruja lyn robot paksu nyer... siang hari bkn main suke, mlm tu nngis2 takmo hehehe

ni mmg wajib ada tiap kali balik kg, asam pedas kepala ikan mayong ke ikan duri ke... jnji boleh layan...
 mak bt mmg terbaik in the world lah

jumpa kt psr lambak, mcm midin kt sabah tu... tp tak sedap... no no no takmo beli lg lain kali

hahahah puas hati dpt petik sendiri buah mulbery... syok oooooo

nmpak cam ulat lak... kan

ni lah umah makcik aku yg sebelah umah je, dkt je pun... mmg mak n abah la yg tolong2 mereka
masa nih baru pas mandi dia duk tgk makngah dia berkebun... pastu mata usha depan... 

ni dia usha nk pi jln depan tuh... nsb lah laman umah ni luas... tp puas lah aku berlari time nk ngejor dia


dia punya gaya masa pakai sandal... masa nih siap sedia nk turun bwh lah ni.... pantang pintu terbukak

p/s: mintak2 jd lah family day opis edy kt PD tuh, msti syok aiyan nnti jln2 kot2 dpt ngorat2 awek hehehe

13 comments:

Nafira usof said...

luasnyeeeee laman rumah.. puas lah aiyan ukur tanah yer. memang maknye pon kena tambah tenaga nk mengejar tuh.. hahahaha.

terliur pulak tgk mulberry tuh. mesti rasanye masam2 manis kan. sedapnyeeeee.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang seronok bila balik kampung. Macam-macam nak dibuat.

norhidana miswan said...

Nafira- umah kampung dik mmg luas kan,mmg dh mcm usain bolt masa akak ngejor dia huhu
mulbery tuh try lah cari kt aeon jusco kadang ada tp yg jenis beso2 omputeh nyer

norhidana miswan said...

PMDR- betul3.... itu yg rasa balik 3hari mcm tak ckp

Kakzakie said...

Baguslah mak/ayah bantu saudara sendiri itu Dana. Kesian juga tengok rumah dia kan... Kena tunggu anak-anak dia besar kelak dia pun akan senang juga..

norhidana miswan said...

k Zakie- mmg abah la yg pikul tanggungjwb tu jaga adik dia n anak2nyer kak, mmg dr masa arwah suami nyer ada pun kalu nk mintak tlg mmg mak n abah la tempat mengadu

Aida Salleh said...

Syoknya balik kg. Dapat makan masakan ibu tu yang terbaik kan kak? Saya takde xperience macam ni sbb saya mmg duduk dengan parents dan tak penah seumur hidup jauh dari diorg pun. Tapi skg dah jauh dari mak sebab mak dah pindah alam lain. Tengok akak bercerita tentang masakan ibu terus teringat mak...mengalir airmata. Huhuhuhu...

Ibu Lala said...

Bestnya balik kg. tp akk x suka travel. Tu la malas nak blk kg. lgpun mak ada kat sini

LYAfrina said...

mmg syoklah duk kampung..tenang je kan.. rmah pon besar..mmg puas hati la aiyan nak lari kesitu sini

Aida78 said...

salam bestnya boleh petik2 bery2 tu leh tanam kat mesia ke....sedap tu buat air krim hi2...

norhidana miswan said...

Aida- alah jgn la sedih2 yek dik, doakan moga rohnya dicucuri rahmat...

Ibu lala- alah kak kejap je, nk wat camne kan, sbb nk balik kg kene jgk travel... jnji tak jem udah

Lyafrina- kt kg biasa nyer umah mmg beso, maklum berkumpul anak beranak kan

norhidana miswan said...

k Aida78- boleh kak, akak cari kt nursery pokok mulbery, senang nk tanam n nk jaga kak

hainom OKje said...

Rumah kg mmg luas senang bebudak nak berlari....yg lotih emaknya kena kejar hihi....
Ya Allah Dana, sedapnya asam pedas tu....okje suka tang kepala dia, hisap hisap sedut sedut...pergh!