teman2....

Wednesday, December 17, 2014

WW aku org kampung


as salam sume kwn2,

tajuk sgt hover ok... i kan org kampung, suke bt menu org kampung jgk


mak bekalkan serunding kelapa dr kampung ngn ikan masin tuh, kukus pulut bwk pi opis mkn ngn kawan2...
menu org kampung sgt

takde idea nk msk lauk pe... ikan kering ngn msk lemak pucuk manis pun dpt dr kampung... mkn ngn sambal totok...
nsb lah edy tak banyak songeh

ikan caru sumbat kelapa ngn bendi hahahha... menu org mls msk sayur

cicah ngn kicap+lada... senang kan menu org kampung maklum

p/s: makngah kata krismes ni nk balik kg terus sbb thn dpn aku plan nk antar aiyan kt nursery opis aku, huhuhu bwk hati ke mmg dia dh bosan duk lama ngn aku... aku yg tibe2 rasa sedih

17 comments:

Nafira usof said...

Kak Danaaa... nangis Zura tengok pulut kukus dgn serunding kelapa lawan ikan kering tuh. meleleh ailio. hahaha.. zura nih penggemar pulut. bagai di robek2 jer mata tgk pulut tuh. bila lah nak kukus pulut jugak nihhhh. harus nih!

cencaru bakar ngan bende tuh menu sihat tuh! skali harung masak. x leceh.. hahahaha.

LYAfrina said...

Lya pom sama kak...
Lauk kampung paling best..
Makan confiirm bertambah.
Lg2 air tgn org tua.. mmg terbaiklah

Aine Ainun said...

Itulah yg sedap dana...

Lama dah dia jaga aiyan kan. Banyak jasa makngah tu.

Acik Erna said...

masakan kampung tu yang terbuka selera tu dana..sambal totok tu apa dana

:: Cik Viva :: said...

slalu goreng ikan pastu cicah air asam kicap je...tu pon bukan main selera makan...hehhe

Cho Zila said...

akakpun orang kampung.. memang kalua dapat makanan orang kampung selera dia lagi dasat.. tak berenti makan..

norhidana miswan said...

Nafira- heheheh akak pun pengemar pulut, tp akak lbh suke lyn pulut putih dr pulut kunin...

Lyafrina- betul3 tuh kan, kadang lauk simple pun kite dh rasa sdp sgt

Aine- itulah dh 3thn lbh, dr aiyan bby lagi dia dh jaga

Acik Erna- sambal tumbuk tuh acik tp versi jawa itu jd sambal totok

Cik Viva- betul2 tuh, klu ikan caru mmg selalu bkr gitu dik

k Chozila- hahahha... blh lupe diri kan kak

Kakcik Nur said...

Kakcik pun orang kampung, sebab tu suka makan lauk lauk kampung.... :)

Aida Salleh said...

saya suka makan serunding kelapa tapi tak pernah buat...nanti nak trylah...ni kak dana lah pusanya pasal ni...dok tayang2 serunding kelapa kat sini...hehehehee...

Kakzakie said...

Sebenarnya makanan yg dimasak mak masa kita duduk dengannya itulah yg kita rasa paling best:)

ps: balik tak salah asal bukan kerana merajuk - kena berbaik selalu

aizamia3 said...

Sedapnya tengok.. makan pulak dengan nasi panas.. dapnye dana..

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- betul3 kakcik

Aida- bt jgn tak buat, akak penah share resepi nyer tau aritu2

k Zakie- dia nk balik sbb aiyan dh nk antar nursery... hrp dia tak kecik ati kak... sian jgk dia jaga aiyan sampai beso

k Aizamia- betul3 tuh... mmg syok

lieyalatif said...

gile ko dana..semua menu ko mmg taste aku sgt2.... org kate lauk2 kampung ni laa yg sedap...leh makan bertambah2 org kate...

oo oaiyan dah nak masuk taska ke dana....takpe laaa, mungkin tu terbaik sbb nanti aiyan leh berkawan dgn ramai kawan...

mak ngah merajuk ke dana...tak mo try carikan kerja kat sini ke.... ko pandai2 laa amik hati die ye....hati adik beradik ni kite kene jaga jugak...

Daddy Ziyyad said...

lauk2 kampung ni sebenarnya ialah lauk yg paling best, walaupun nampak simple...dan tak jemu makan :)

NEKCIK said...

sedapnya serunding tu klau makan ngan nasi impit sbb nekcik tak suka pulut..

norhidana miswan said...

DaddyZZZ- ya betul tu doc, simple je pun kadang tu lauk kg nih...

Nekcik- mmg terangkat lah nekcik mkn ngn ns impit pastu ada lak sambal merah

hainom OKje said...

Mak Ngah keje apa Dana? Ke dia mmg jaga Ayyan? Tak pelah bagi peluang dia cari keje lain....

Menu org kampung memang terbaek....sedapnya Dana, budak budaklah mungkin kurang suka makan ikan masin ek....