teman2....

Tuesday, December 2, 2014

koleksi manik shawl akhir 2014


as salam sume kwn2,

selamat hari selasa, moga hari ni dh sihat walafiat kepala nih dh tak migrain mcm semalam... seksa betul rasanyer bile sesekali migrain teruk gitu.... 

arini nk tayang kt korang manik kt shawl yg paling latest siap, aduhla... lega sbb dh bg kt tuan nyer, sekali oder sampai 4 lai shawl... aku sendiri pun takde design gini... time2 jahit kt shawl tuh sambil tu kata dlm hati lawo jugak ek aku jahit... tp bile shawl sendiri nk jht pun mls huhuhu

bt kwn2 blogger yg suke jht manik kt shawl sndiri, jugak bt Cheq Sue nnti jht lak shawl ada lace gini pulak... suke tgk cheq sue nih jht manik kt shawl sendiri, merelip2 time pegi ngajor tuh... 

suke tgk shawl nih... lagi2 bile tuan nyer dh siap pakai... ni lah kwn yg oder 4 lai terus nih

biru tuh aku guna warna lace sama ngn shawl tp aku gune manik n pearl color contras..
. merah itu ikut permintaan... nk lace itam

yg gold tuh bkn manik juntai tp manik ala2 cekak rambut...
shawl pink nih bt kt pakcik aku dia nk bg bff dia katanyer... bff ke gff

ni pun salah sorang bff yg mintak shawl nih, lace nk letak kt hujung tudung gini... 
arini ada sesi amik gambar utk pas opis dpt lah naik tkt 15 ingat nk gambar ngn klcc tp tak nmpak pulak hehehhe... 


p/s: mood skrg mmg sgt malas, nk menjahit pun dh makin lembab sgt2... balik umah pas siap2 msk nk layan novel lak

13 comments:

Acik Erna said...

kalau dah mula layan novel..apa pun tak jadi dana..asek ngadap selagi tak tau ending cerita tu

norhidana miswan said...

Acik Erna- huhuhui itulah dia acik, tp kebanyakannya novel lama tu dana baca balik hehehhe... ntah lah acik mood nih tak blh nk paksa2

cheq da said...

Cantik lah dana shawl2 tuh..kreatif betul

Nafira usof said...

Salam Kak Dana..
cantek pulak bila jahit lace kat depan shawl. nampak terserlah plak.
untung orang ade bakat menjahit nih. dpt gak wat side income. tapi kena tngok mood jugak kan~

Kakzakie said...

Biasanya jahit/memanik utk org sebab dah ada tempahan itu yg gigih Dana tapi utk sendiri selalu berlengah itu yg tak terbuat...

Bbwana adienia said...

Cantik..menjahit ni perlukan kesabaran kan..wana dah lama x layan novel ni :)

Aida78 said...

salam bestnya jahit manik kreatif sungguh la...rajinnnya klu kak mau tido dah ni ha2...

norhidana miswan said...

Cheqda- mekasih Cheqda...

Nafira- macih2.... alah kadang time takde tempahan sunyi jgk, tp klu ada rezeki adalah sikit dik oi

k Zakie- itulah kak, kadang bile mood takde nk pandang manik tu pun malas huhu

BBwana- betul dik, mcm kamu jugak lah membaking tuh

norhidana miswan said...

k Aida78- hehehe kadang klu mood tkade tak pandang pun manik tu kak, sampai berpenunggu dh kadang tuh

aizamia3 said...

corak bunga hitam tu cantik.. akak suka.. ;)

Azian Elias said...

cantik2 dana...minat menghasilkan sesuatu.. bagus tu.

hainom OKje said...

Rajinnya Dana.....okje yg duk saja ni pemalas sungguh....kasi aura rajin awak sikit tu Dana....

Ibu Lala said...

Untung dana pandai jahit manik. Cantik hasil keje dana.