teman2....

Thursday, January 9, 2014

photo diary

as salam sume kwn...

selamat hari kamis yek kwn2, arini apasal lah skt kepala... ni msti gara2 aku yg mkn ikut sembarang je... sjk dua menjak nih tak lalu mkn nasi... bkn diet yek, aku melantak je mehun, or syr2 lain terutama kentang... skrg nih mmg gile kentang asik lah kentang je... tart kentang lah, ayam bkr boh kentang banyak2, pastu jemput2 kentang lah.... tp nasi mcm tak berapa nk in... itu yg kadang skt kepala... pyh org ada gastrik nih
mulut lak ngada2 takmo itu takmo ini...

maklum lah faktor usia...
ok lah jom lyn gambar yg ku himpun semnggu nih



teruja nampak kg aku... pt kahar kt peta yg opis aku buat.... sambil2 kire mana satu umah aku ek heheheh

menu mlm td, ikan bakar sumbat kelapa... perkh sedap giles

mlm td pg aeon alpla angle tmn maktek beli hadiah kawin kwn dia, belum apa2 dh kene pau belon elmo tu ngn aiyan... cait

pokok stober yg kami beli kt gohtong jaya... dh msk dh buah nyer... mmg saja plh pokok yg ada buah.... mintak2 la hidup subur n membiak pokok nyer

pokok pudina yg beli kt gohtong jgk... pasni boleh bt teh pudina... 
mlm semalam... bt ayam bkr pastu letak kentang banyak2...



bekal pg td... jemput2 sayur

tertarik ngn cerita dlm paper berita harian arini... pandai unta tuh yek... dia pun tau syg bekas tuan dia... 


p.s: opis aku nih skrg tgh huru hara sbb ada yg kene pindah ke sabah or sarawak...masing2 berdebar2 menunggu jawapan siapa lah org yg terpilih

17 comments:

cheqna said...

oh oh oh kelaparan menyaksikan gambar2 makanan tu..huhuhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya makan buah segar-segar. Dah masak merah tu akak.

lieyalatif said...

ha pindah sabah sarawak...alamak tu kene paksa rela ke beb...omaigod...yg pasti yg dah kawin ade anak sure selamat kot kan.....

ayam baka tu wat aku teliur wey....aku kalo dpt tu mmg ratah sesaje laaaa..cicah sos byk2...slurppp!

segar je tanaman mini korang..tangan sejuk mmg bagus tanam ape ajek sure menjadi...

wahida said...

tanaman ko selalu je manjadi kan nok..

sedapnya ikan bakar sumbat kelapa...huhu...leleh air liur aku ni ha...

aizamia3 said...

psstt: nape kali ni tulisan macam kecik2 ek.. ke sebab ai dah lama tak singgah kat blog ni.. hehehe..

norhidana miswan said...

Cheqna- hehehe sbr yek cheqna

PMDR- tp sebijik je yg merah dik oi...

Lieya- huhuhui itulah sejak ada penambahbaikan utk gred J nih, terpaksa lah beb... tp utk gred J je..
makngah yg tnm aku tolong siram boleh la

k Wahida- hehehe alhamdulillah itu tanaman makngah kak

k Aizamia- hehehe eh sama jelah kak... cume tulisan kt caption kot kecik...

UmmuAidan-Arissa said...

salam dana..sorry akak susah btul nak masuk sini ngan pc buruk yg slow nak mampus nie...huhuhu..
ayam tuh mmg always berjaya buat akak telan liuq tiap2 kali tayang...
akak tgk peta tuh terpikir2 kat mana tptnyer yer..tuh peta yg dah detail sgt kan...

Cho Zila said...

sedap2 belaka yerk dana.. pagi tadi tengok kat fb dah terliur ..ni sekali lagi tengok...

Papa Mifz said...

fuh siap beli pokok strawberi lagi yer , dasat...hehe

Tihara said...

ikan sumbt kelapa tu terbaik la. ;)

** btul la kemasik tu kt rnr tpi jln...soton dia sdap dr di marang..

norhidana miswan said...

k Ummuaidan- heheh kt johor kak yg kt peta tuh...

k CHozila- hheheh alamak jgn ngidam udah kak

Papa MIfz- nk wat camne PM dh dpn mata ada, murah lak tu... apa lg... nsb beli sepokok je

k Tihara- ohoooo nnti balik kg nk cari lah sutun grg tuh kak

Hazmin Hamudin said...

Boleh hidup ke pokok strawberry tu? Hehe..

Daddy Ziyyad said...

berpindah ke Sabah/Sarawak tu, bagi saya umpama pindah ke luar negara..hahahaha..sebab jauh sangat, seberang laut...tak boleh bawak kereta ( kalau pindah Singapore pun kita masih boleh bawak kereta bersama )

norhidana miswan said...

Hazmin- heheheh alah jgn la ckp gitu, ckp lah biar lah pokok stoberi tu beranak pinak banyak2

Daddy Ziyyad- itulah kan doc, kalu berpindah kt semenanjung jauh2 pun boleh gk travel ngn kete or bas tp sabah sarawak kene menyeberang laut... itulah wlaaupun ada yg kata rela tp dlm hati kite tak tau

Mimi Azirah said...

Hoho sedapnye ayam bakar n kentang tuh kak...
sape la gerangan kne tukar sabah sarawak tuh kan

lizz said...

Nengok ikan bakor tu mak ai....menggoda sungguh la dana..wah stoberi kemain merah lagi tu...jauh tu nak dipindahkan tu..mau tak berdebor kan...kemain lg ayyan tu muka puas atie dpt pow mamanyer yek...

hainom OKje said...

Kalau awak yg kena transfer camne Dana?