teman2....

Thursday, January 16, 2014

photo diary... makan3

as salam sume kwn2,

aik thn 2014 nih rasa mcm slow betui pengeluaran ntry aku... apa da awal2 thn dh kering idea... hrp jgn lah ada yg jemu jln2 kt blog aku yg tak pemes nih...
bile time kamis n photo diary je musti kuar psl makan makan n makannnn je... msti bosan kan korang... heheheh kasi can lah aku yg mls nih sesekali nk ngelat...

aku tgh fenin pala nk setelkan surat2 n fail2 keje melambak atas meja... sejak2 dh bergabung nih rasa makin banyak surat lak huhuhuhui...

jom lah lyn gambar nih yek kwn2...



lama tak selfie.... 

sulur keladi msk tumis... sedap nyer.... 

dinner mlm td... sup ayam ngn begedil... 

begedil buatan sendiri... puas hati boleh mkn banyak2
pokok stoberi ku... eh stober makngah la...




beso kan... ada lg beberapa biji lg buah nyer yg tgh tunggu masa nkmsk... 


p/s: utk kwn2 yg tak tau... epok2 tu karipap... org johor je yg panggil karipap ngn nama epok2...

12 comments:

lizz said...

kemain jelitew lagik kawan kiter sorang ni tau manis sungguh...
entry makantu yang rasa lapo datang sini baguih 2 sumber inspirasi masak nih...pegedil kalo wat sendirik memang kebabom makan berbijik-bijik sampai sengkak perut...
stoberi kemain meranum nih cicah cekelat sedap nih...

lieyalatif said...

oih sulur keladi tu sedap dana oiiii...dah lame tak makan...tapi aku tak konpiden nak masak sendiri sebab pernah kene yg gatal tekak lepas makan..sedangkan elok dah aku rebus dulu kealdi tu buang getah die....

mmg sejuk tangan adik ko laa dana...menjadi jek pokok2 die kan....aku takleh wey, tangan panas....

cheq da said...

Wah dana..cheq da yg duk ch pun tak tanam strawberi..mantap la dana..

izan mama mia said...

wow..gebunya pipi ..
wah ada strawbery laa
woo..sedapnya makanan..

Alhamdulillah atas semua nikmat Allah

Sarah Talib said...

Comey dana...sedapnya stoberi tu..em

mama_saly said...

comel lah dana... :)
sy terliur tengok yg keladi tu..hehe...masak keladi mmg fav..

Acik Erna said...

Acik pun slow dana..semakam dah tak boleh upload gambar pulak

Papa Mifz said...

PM sangat suka begedil , buat sendiri puas hati sebab isinya boleh dilebihkan...=)

norhidana miswan said...

Lizz- jelitew lah sgt.... aah bt sndiri begedil tu baru puas mkn kan, stoberi tuh tak lah banyak sgt buah nyer dpt lah sekali petik seketul ke dua ketul je

Lieya-hahha adik aku ckp ada petua lps ko siang sulur tuh jgn rendam cuci2 gitu je pastu toskan, rendam lama2 kang gatal pastu masa ko tgh siang ke tgh nk mkn tu jgn lah niatkan tkt gtl kang jd gtl heheh...

Cheq da- heheh duk CH senang nk jmpa sana sini stoberi, duk luar CH yg tingin nk petik sndiri

Izan- hahahha gebu pipi sbb dh gumuk yek

norhidana miswan said...

k Sarah- macih kak sbb ckp dana comei

Mama_saly- yg keladi tuh skrg nih sndiri tgk pun terliur lg

Acik Erna- huhuhui.... tpaksa redho je ek acik

papa Mifz- betul3 tuh PM, mkn sampai puas

Cho Zila said...

keladi oh keladi.. akakupn suka keladi... best yerk tumisjerkan... makanpn lajujer...

ros_reeza said...

wah..sekali sekala selfie, berseri gitu.. hihihi..