teman2....

Monday, January 27, 2014

jln2 ke gohtong jaya ep. 2

as salam sume kwn2,

sile jgn marah yek... koran ingat lg tak episod 1 jln2 gi gohtong  awal bln 1 aritu? arini takde cite best nk share jd nyer aku share sambungan jln2 kt situ yek... muahahah

rupe2nyer ada banyak lg gambar aku lum share psl jln2 kt gohtong tuh... sbk ngn cite2 lain... moh la kite yek kwn2.... ni episod dua... kang episod 3 aku letak gambar munge2 je yek kwn2 ku

kretip kan... rumput pakis tuh kalu kt kampung org tak pandang pun heheheh... 




takmo org dukung kan... nk turun tangga sndiri

aku je yg tkt nk pegang burung tuh hahahahk... udahla spek tu berkabus

aiyan gelak beso sbb brung tu nk terbang... dia duk usik2 burung tu mmg lah.... 


tgh jln2 dia usik2 aunty nih... pastu ajak gambar laju je dia... peramah sungguh anak aku nih

masa nih makngah tgh pkr nk beli pokok stoberi yg mana 1 heheheh... 

tak blh nk bergambar ber3... masa nih aiyan tgh duk lari2

masa nih pun dia dh nk turun je nih... tak suke org pegang dia

masa nih berlari pstu jth... tak nngis gk... hero kan

cantik kan... 

tp tak best mcm CH.... 






org suruh bergambar ngn buah markisah tuh... 

tp dia boleh petik sebijik huhuhui... udahla msh mentah lg

org yg paling bz jalan2 adalah org yg depan tuh... 


geram nengok cendawan kt sini

mcm nk petik je yg kecik2 gini... 


kalu dpt tnm sederet gini kt umah syoknyer... heheheheh 

abis sudah... nnti sambung episod akhir yek... muahahhah

p/s: edy tgh dlm delima nk balik kerteh ek tak... aku ikut je... blik kg ok, duk kl pun ok... jnji masa tuh cuti boleh lepak2....

20 comments:

Kakcik said...

Kemain seronok dah Aiyan. :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

seronok berjalan-jalan macam ni. Cantik pokok stoberi tu.

Kakzakie said...

Hey budak ligat apa posing dgn nyonya, meh sikit ikut auntie pulak. Sah-sah kalau auntie dapat tak pulang balik pada mama/papa...

Zee Suhaini said...

macam best jer kat sini..yang ni kat bawah jer blom sampai genting kan??

lieyalatif said...

dah ramai share story gi sini..tingin benooo aku nak pegi dana...tapi bile laa nak pergi nieh...nanti laa bile free boleh pergi....

jgn kate ko, aku pun geli wey eh takut kot nak pegang burung tu hahaahahaha.....

aizamia3 said...

tak pernah sampai kat situ walau biasa pergi Genting Highlands..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

gambo kasut phua chu kang tu plg cun!
kreatifff
mcm kat lavender garden

emy pokden said...

eh blk lah kg edy..nnti dtg umah ma aku yek..hari sabtu...

hainom OKje said...

Ayyan ni memang betul betul peramahkan...tak takut orang langsung!

JaSSNaNi said...

wow.. kerap gak ko ke sana ye dik.. best tempat sejuk2 ni.. jalan banyak tak peluh.. heheheh

norhidana miswan said...

Kakcik- mmg lah kakcik 1st time pg dia tak pandai jln kali nih dtg dia dh pandai berlari

PMDR- betui3.... rasa seronok kalu dpt ddk area sana

k Zakie- hahaah dia mmg gitu kak, terlebih peramah... itu kalu pg mana2 tak blh lps... dhla tak tkt ngn org

Zee- aah sebelum naik genting nih...dkt ngn hotel sri malaysia... cbe lah pg sana

Lieya- hahahah pg lah lieya, dkt je pun aku tak sampai sejam dh sampai sana... sejuk tu sejuk pg time bkn cuti sekolah seronok lenggang je... anak2 ko msti suke petik stoberi sana...

norhidana miswan said...

k Aizamia- singgahla kak... sebelum naik genting tuh je

Leily- hahahha... aah mmg kt lavender garden pun....

Emy- hahah kite tunggu apa jawapan en edy

k Hainom- mmg betui tuh kak, jnji ada org tgr n lyn dia laju je dia... kalu pg supink2 kt dlm troli pun dia blh menyapa org

k Jassnani- alah baru 2 kali kak... ni kan sambungan episod lps... betui2 mmg bst

mia izzati said...

kretipnye kak tanam dalam kasut pua chu kang tuuuu..teringat citer upin ipin hehe..payung tu pon cantekk..

Papa Mifz said...

seronok la Ayyan dapat bebas macam tuh...=)

aine ainun said...

Salam Dana
APa khabar;)

Saya ingatkan betul2 kat CH...;)

izan mama mia said...

wah dapat rasa keceriaannya aiyan berlari larian dgn gumbira ..buah buah yang bergantungan...bestnyew

norhidana miswan said...

MIa- hehehe tp bkn kt umah akak nih, kalu lah boleh tnm sndiri kan best

Papa MIfz- mmg seronok... pastu tak ramai org lak tuh...cume kite yg pnt nk ngejo

Aine- wsalam aine... heheh udah tulis kn kt tajuk tuh gohtong jaya...

Izan- mmg best kadang rasa nk jd kan famly trip jln sana...

UmmuAidan-Arissa said...

sukanya kat tempat nie..mcm2 ade kan kat garden dia tuh..tgk kulat tuh nampak best sgt..fresh fr farm gitu

lizz said...

waa bestnyer...kemain lawo ...unik betul kasut but buat taruk pokok bunga...kemain seronok la ayyan..
tengok stoberi tu kemain lagi merah2 dah masak tu sedapnyer cecah coklat...

:: Cik Viva :: said...

Mini Cameron ni yang otw turun dari Genting tu kan..aritu nak berenti jugak tpi hujan..