teman2....

Monday, October 21, 2013

ole2 dr kampung johor n kerteh


As salam sume kwn2,


ni kire sambungan minggu lps ntry balik raya kt kg.... thn ni kami balik kerteh, makngah ngn maktek balik johor... jd nyer ada mmg dpt banyak ole2 lah dr sana... dh johor wajib dpt n jugak kerteh... dpt lak mil jenis yg rajin, ckp lah nk apa dia msti sediakan... itu pun aku lupe nk amik tapai pulut itulah sibuk mengejar hero aku tuh... tu yg sampai lupe nk amik tapai pulut, lupe nk amik pokok pandan n beberapa pokok yg aku dh aim masa baru sampai hehehe

daging ngn tulang mmg dpt lah dr dua2 kampung, tak banyak sgt tp ckp lah nk mkn sampai beberapa minggu, lgpun aku bkn msk selalu daging... selang lah seminggu 2kali ke sekali je...

ni sebahagian je... lg sebahagian ada kat dpr... dh tak muat dpr dh nih
segala kepek2, kepek pisang ni spesial mak aku bt sndiri, kuih ros tu nenek aku bt gk... ni mmg dr Johor  yek
rambai tuh dr kerteh kt umah mil aku mmg penuh ngn segala buah2... nenas tu lak dr johor... bapak aku kn mmg peminat tnm nenas..penuh keliling umah ngn nenas
yg 2 bekas tuh kek sarang semut @ kek gula hangus, itu mil aku yg bt.... bwh tu lepat pulut dr johor... perkh sedap
ni paling special dlm banyak2 tuh... serunding kelapa mak aku... best in the world tp world aku lah ek 
kepek tiram ni pun aku songlap sebalang... mil aku yg bt gk


p/s: tak sbr nk tunggu cuti awal muharam... dpt duk umah lepak2 je...

Published with Blogger-droid v2.0.10

31 comments:

Acik Erna said...

banyaknya bekalan dana..semua sedap2 tu

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
Qhaifa Nur said...

itulah seronoknya bila balik kg dana..banyak ole-ole kita bawa balik..

lelamaisara said...

rase nak beli kerepek lak tgok kepek akak tu...

lieyalatif said...

bukan ko jek beb, aku kalo lik kg pun dah aim siap2 nak bawak balik daun2 ape hahahaaah...senang kan...

meriah beb hasil tapauan dari kg hah....muai ngan mknan....aku teliur tgk kepek tiram tu...ko tunjuk care kat fb tu baru aku tau camtu buat die..selama ni tau ngap2 jek heheehehehehe

Hilmirda Daud said...

Huyoooo banyaknya....
kepek tiram tu nampak sedap. Rasa teringin nak mkn kepek tiram pulak, mana nak cari ni.

Kakcik said...

Banyaknya makanan. Nak sikit! :)

Aida Salleh said...

Alamak...bestnya.....kalau dapat kan best...heheheee...

Cho Zila said...

tuler syioknyer balik kampung ...macam2 bawak balik sinikan... meriah makan2...

hainom OKje said...

Amboi bukan main banyak lagi bekalan... mau sebulan baru habis tu hehe....

JunAina said...

Salah satu nikmat bila balik kampung dapat hangkut macam2 bila balik...:)

Kakzakie said...

Kalau sampai dah terkeluar dari dapur sah-sah banyak betul ole-ole balik kampung Dana ni..

Mimi Azirah said...

byknye kak dpt ole2

Dee said...

wui..banyaknya bawak balik ole2..tu yg seronok balik kg kan..

attyfir said...

beshnya dpt byk ole ole dr kg.
kty kann..lama giler tak mkn rambai ..dulu masa duduk mardi..selalu mkn rambai

norhidana miswan said...

Acik Erna- hehehe rezeki jgn di tolak acik kn

k Qhaifa Nur- betul2 tu kak... biasa org tua sume nk suh kite bwk balik

Lelamaisara- hehehe apa lg cari jgn tak cari

Lieya- itulah sbb utama blik kg pun kan... biasalah mak pak aku kalu ikutkan sume nk bg... mil aku pun sama... amik selagi boleh kn

k Hilmirda- heheh kalu tingin nk try bt sile ikut cara kt ntry lps kak

Kakcik Nur- meh2 dtg la umah

norhidana miswan said...

Aida- meh2 dtg umah akak rasanyer ada lg

k Chozila- ya betul kak

k Hainom- heheheh seminggu dua nih abis lah kak... tak pun skit2 kite abiskan

Junaina- ya betul sungguh tuh

k Zakie- heheheh abis tu dua kampung kak...

Mimi Azirah- selalu mmg gini dik oi

k Dee- kalu tak ole2 mana yg beli lain, yg dpt lain kn

k Attyfir- mmg best kak... dana suke rambai cume kadang mls nk mkn sbb isi tarak

lizz said...

Meleleh nengok ni...serunding tu sedapnyer .skang ni musim rambai..kat kg lizz pun pulun makan rambai...

inazamri said...

wah2 byk tul ole2nya.camni la kan kalau balik kg...lagi2 umah pulak kawasan kg ada tanah yg luas mmg best la..hasil tanaman semua ada.

hazlina azmi said...

byknye ole2 dr kg....blogwalking,jemput follow blog saya ye...http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

norhidana miswan said...

Lizz- aah musim rasanye tgk sana sini ada jual rambai

k Inazamri- heheheh itulah, tak penah sekali balik kg takde ole2 kak... wajib ada

tenku butang said...

Tu diaaaaa.. sekali balik kg, mcm2 bekal dapat na... hu3.. nk tanya kepek tiram tu lidah jin tu ke?

Papa Mifz said...

wow banyaknya makanan yang di bawak balik...best2...

emy pokden said...

byk ko songlap ni...kalau mcm ni mmg tak beli brg dapur lah 2 bulan kan..heheh

adrianna syaz said...

Bestnya ada kampung ni..byk bawak balik bekalan maknan tu.hehee

norhidana miswan said...

Hazlina- dh di bagi, wajib amik

Tenku Butang- udah di bgi kite amik je, kng ada yg sentap... aah kot, sbb kuih tiram tu ada banyak nama

Papa Mifz- rezeki tuh

Emy- brg dpr ttp kene beli, ni bkn brg2 dpr mek oi....

Adrianna Syaz- huhuhui... tp lg seronok kalu selalu dpt balik kg

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
Pokok Manggis Depan Rumah said...

ada macam-macam ole-ole tu, serunding tu yang best tu.. sedap nampak.

izan mama mia said...

wah ada macam macam tuu..habis ke tuu dana

aizamia3 said...

sangat best bila balik kampung kan.. ;)
nak pulak bila kereta kosong.. lagi macam2 nak disumbatkan.

ros_reeza said...

lepat pulut tu, Ros baru tengok semenjak duduk JB ni .. sebelum ni tak pernah makan pun..