teman2....

Thursday, October 17, 2013

raya aidiladha 2013 di kerteh


as salam sume kwn2,

thn ni beraya haji kt kerteh.... yelah sepanjang 3thn kawin tak pernah pun sambut kt kerteh asiknyer sambut raya korban kt johor kalu tak pun kt kl je... thn ni balik lah kerteh...kami gerak pagi ahad sbb sabtu tu edy keje lg... nsb lh jln ok tak jem pun, balik kl lak rabu pagi... paling seronok sekali tentu lah hero aku nih... sepupu ramai yg baya2 dia... main tak hengat... tp tak padan kecik pembuli rupenyer anak aku nih...

Takmo cite panjang sbb keje melambak... al maklum cuti isnin ngn rabu kan.... Korang lyn la gambar ni sambil aku cite yek



sampai je anak aku terus cari kuda ngn basikal... ni tgh main ngn sepupu dia nih...
tu anak aku baru nk tukar kuda... apa yg sepupu dia pegang itu yg dia nk... geram btl
juadah pagi raya... nasi minyak+gulai ayam+ nasi impit+ kuah kcg n spageti... 
pagi raya nih... kebetulan sume baju same color lak
edy sibuk nk bwk aiyan tgk org sembelih lembu.... belagak siut anak bujang aku naik moto
tgri sikit kuar pg pantai Kemasik sbb nyer kt umah pns sgt2, membahang
saja amik port bwh pokok redup pastu angin kuat.... 
suke lah si bujang nih dia dpt jln sana sini.... 
org amik gambar dia bt muke comei konon.... 
panas membahang..... dpt tgk dari jauh jelah.... mmg tak la nk pns2 ke pasir tuh

si bujang takmo papa dia dukung dia... nk jln je...
berusaha jugak nk turun... sabo jelah
ptg tuh maksu edy bwk lak ns arab ayam ngn nasi arab kambin.... sedap


* nnti aku sambung lg yek.... ada banyak lg nk share nih gambar kt sana...

p/s: malasnyer rasa nk bt keje... rasa cam nk sambung cuti je sampai jumaat... nsb lah lg 2 hari je keje sblum ujung minggu
Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

mamasuri said...

amboi sedapnyer nasi minyak..
feveret aku tu..
sonok aiyan balik kg..
dah ler leh g pantai tu...
walaupun panas..tp best kan

Dee said...

kelas kau..raya makan spaghetti..hihihi..

norhidana miswan said...

Emy- kt situ keje mkn je... tp paling syok dpt jln2 tepi pantai

k Dee- heheheh.... sesekali kak

inazamri said...

baca ayat..."tak padan kecik pembuli rupanye.." tergelak akak.heheheh ayyan..ayyan..cute sgt kamu ni ye.syok betul ayyan balik kerteh ye.wah nasi arab tu menggoda.akak cuti ,isnin baru koje .

Kakzakie said...

Oh... kakak ingat Dana balik Johor. Ayyan nampak pantai tu yg tak mahu dukung..

Qhaifa Nur said...

jauh aiyan raya yup...
ada spaggetti dana...sedapnya
walau panas dana tapi bila kena angin sepoi-sepoi bahasa sedapnya...

LYAfrina said...

alam aidiladha dana,.

kerteh kat area mne rumah mil dana ni?? bila la kt leh jumpa kan dana?

ummuaidan said...

salam raya dana,
kerteh tuh sblh asben ker dana..mcm best jer kat sana..dkt ngan pantai yer..tuh psl yg aiyan suka sangat tuh..

mamyharraz said...

salam aidil adha dari sy :)

meriahnya menu raya.terliur memandang dikala petang ni

nurbijen said...

Salam aidiladha dana...
best nyer dapat ambil angina pantai... dah mula rindu dgn pantai Terengganu :(
mana best berdukung kat pantai, kan ayyan? hihihi

Papa Mifz said...

hujung tahun nih Insya-Allah PM sekeluarga pergi KT , tak sabar...hehe

norhidana miswan said...

k Inazamri- ye kak.... ada je nk ngusik sepupunyer... pastu bt muke selamba je bile dh bt org tuh... akak cuti kamis jumaat ke? bestnyer

k Zakie- tak kak... yg balik johor makngah ngn maktek...

k Qhaifa Nur- sesekali kak, tak penah raya haji kt kerteh lg

Lyafrina- salam aidiladha dik... kt pangkalan ranggon yg ada lapangan terbang firefly tuh

norhidana miswan said...

k Ummuaidan- salam raya gk kak... aah sebelah edy kerteh dana johor.... aah kak, dana kalu blik kerteh mmg wajib lepak pantai... pastu cari kopok heheheh

Mamyharraz- salam aidiladha jgk... heheheh alah menu simple2 je tuh... naper lama menghilang? dh rindu

k Nurbijen- salam aidiladha gk kak... heheheh itu yg best kalu balik kerteh... kt johor takde pantai... kalu ada pun jauh...

Papa MIfz- waaaah syok tuh... jgn lupe cari ikan celup tepung area2 KT tuh...

lieyalatif said...

kalo raye kat belah2 sane mmg meriahkan dana....lagi2 rumah dekat ngan pantai...mmg best laaaa...berjalan sakan jek laaaa...aiyan pun hepi dpt tgk suasana pantai...ni kalo miamija kat situ mau meroyan tak mo balik...aku pun cam ko, seb baik kat melaka umah mertua aku tu dekat pantai....mmg kalo balik melaka asek nak ke pantai jek.....

attyfir said...

wah..mcm2 menu atas meja tu .
cantik view pantai ..tp panas lah kan ..lg dekat ngn pantai..tp kalo angin ada..besh lepak tepi pantai.

hainom OKje said...

Yang pompuan atas sekali tu sapa Dana? Luas rumah MIL yeh Dana...budak2 sukalah berkuda tu hehe
Bestnya dapat jalan tepi pantai walaupun panas hehe