teman2....

Friday, October 11, 2013

aku yg dulu bukan yg sekarang....


As salam sume kwn2,

Arini jom bt segmen utk diri sendiri...kadang aku mmg suke bt flashback nyeh2 dh mcm cite drama lak.... kui2

Dulu aku ni jenis org yg pasif, jenis yg kurang percaya diri, color2 baju aku sume yg gelap2.... totally lain lah...skrg ni olmost 80% aku berubah kecuali tang saizla huhuhhhui... dulu masa zmn mude remaja dlm awal 20an masa tu dh mule keje kan kt UTM skudai, baju kurung aku msti color hitam, biru gelap, coklat... takde color2 ceria.... masa tuh nk ttp lah kegemukan tu konon nyer... n baju2 aku sume besar2 gabak... tkt nk cube baju itu n ini... tp aku belek2 takde lak gambar2 lama tu kt aku, msti kt kg banyak... 

sile jgn gelak yek... masa nih pertengahan 2007

raya 2007... 

awal 2008 


Aku tak ingat sejak thn bile aku berani nk cube2 pakai color2 yg soft2 n terang benderang... merah, pink, kuning, oren mmg color yg haram bg aku dulu... tp skrg itu lah warna yg aku suke utk pakai... heheheh mungkin skrg aku lebih confident ngn diri sndiri, pedulik apa lah org nk ckp pe... jnji aku selesa ngn diri aku n apa yg aku pakai...

tak pernah termimpi aku akan pakai warna camne dulu.... skrg lebih positif
dulik lah org ckp pe... aku nk gk pakai kaler `merahnyer makngah ni`

walaupun gile nyer striking oren ni tp aku ttp gk nk pakai... hahahah... 

p/s: huhuhuhui gaji udah masuk kene jimat cermat... nk tunggu gaji bln 11 nun jauh lg

Published with Blogger-droid v2.0.10

22 comments:

Acik Erna said...

bagus tu dana..warna ceria boleh juga menceriakan hati dan suasana

Dee said...

kena ada self confident sis..tp over confident tu tak moh tau..hihihi..

Qhaifa Nur said...

kaler pun beri keceriaan dalam hidup kita dana...

Abil Fikri Ahmad said...

Sesuai kaler kaler gitu..

seri.selaseh said...

Menarik gak tengok perubahan ni. Xde la boring sgt dgn kaler2 yg sama.

Kakzakie said...

Nampak tak Dana bila guna warna yg soft/terang Dana lagi nampak happy... atau masa tu dah ada Edy & Ayyan...

:: Cik Viva :: said...

Saya dlu mesti nak warna selamat mcm hitam,putih,coklat je. Tapi sekarang alhamdulillah dah berani pakai kaler terang2..hehe

norhidana miswan said...

Acik Erna- aah kot acik.... dulu bg dana pakai color glp nk ttp gemuk tp tak jugak kan

k Dee- heheheeh betul3 tu kak Dee

k Qhaifa Nur- sungguh betul tu kak

en Abil- heheheh aah kot en Abil

Seri- hahahah itulah kan, dulu takde keberanian kot

k Zakie- betul3 tuh kak... sebelum jmpa edy dana dh mule belajar2 ngn kaler terang n soft2 nih kak

Cik Viva- akak pun camtu dik, tp bile kite sndiri yg berani color apa pun layan

lizz said...

baru la nampak ceria pakai kaler 2 terang gini...kalau pakai kaler2 dapat menceriakan mood kiter kan..rasa happi gembira gitu...
lawa la tudung pink hijo tu...sesuai ngan dana..

inazamri said...

bila baca ni terasa la pulak akak skrg ni..coz skrg ni akak pulak nk kaler gelap2,mcm itam biru gelap sbb nak tutup lemak2 kt badan hehehhe.tp tu la kan warna gelap ni nampak suram je kita,lantak le kan..biar kaler full baru la ceria kan.

nurbijen said...

saya lepas kawin, dah tak boleh beli baju kaler2 striking.... hihihi, layankan aje permintaan suami kalau nak jadi isteri solehah, kan? hihihi

tapi betul la dana, lantak apa org nak kata... janji kita selesa dgn penampilan sendiri :)

Cho Zila said...

gitulerkan kena ada keberanian yang tinggi ... biarkan apa orang kata...t api pandangan akak warnatu takler sangat2 tak elok rasanya okjer... nampak lebih cantikler mukatu...serinyer nampak...

Papa Mifz said...

perubahan ke arah positif apa salahnya...:)

Mama Adam said...

Ishhh... kalau ikut apa org kata, mmg serba tak kena. Janji kita selesa kannn

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

confident level sudah tinggi nampaknya..
bagus tu.. ada perubahan positif..
hahaha.. komen mcm bapak bijak kan.. hehehe

kite satu aje taleh ubah,
public speaking failed..
tp masa induksi ok plak..
huhuhu, takut seh!

Mimi Azirah said...

Skanh selfconfident tgikan kak

NEKCIK said...

kena pilih warna ceria..bagi suasana ceria!!!

Hazmin Hamudin said...

Nampak betul perbezaannya bola menggunakan warna yang terang2 ni. Nampak lebih ceria dan yakin. cewah.

LYAfrina said...

serius dana..lain sgt dana dulu n skarang..warna2 ni memainkn peranan dlm pnmpilan kita..

aizamia3 said...

dulu akak cukup suka warna terang2.. sekarang slow2 pilih warna2 yang lembut pulak.. tapi warna terang tetapi pilihan hati.. ;)

yang penting ada keyakinan diri nak pakai.. ;)

attyfir said...

sedangkan pantai pun berubah
lagi kan manusia kan .
apapun .. self confident kena ada ..lagi pun nmpk sweet je pakai colourful.

hainom OKje said...

okje pun suka pakai warna gelap2 Dana... hehe
Cantik Dana pakai baju merah bawah tu..