teman2....

Wednesday, October 31, 2012

random activity kt kg johor

as salam sume kwn2,

salam rabu... maaf yek korang sbb nyer lama aku mendiamkan diri, paham2 jelah kalu bercuti mmg aku senyap dr beronline fb or blog... raya aritu kami balik ke johor kamis ptg sbb nyer siang tuh papa keje, bile dh blik mlm raya mmg jem giles lah... gerak kul6lbh sampai umah kul12...perkh, balik ke kl lak ahad tgri sbb ptg tu papa keje tp sampai umah kul6 gk... mmg nngis lyn jem pg n balik... redha

blh lupe lak nk amik gmbar juadah lauk2 raya tuh..sory yek kwn2...
kire apa yg ada lah ni ek, hrp korang ok heheheh...
bz skit arini, al maklum cuti lama.. smlm lak aku cuti gk sbb tak sihat, sakit tekak....perkh sampai nk telan air liur pun sakit... mood redha...



belagak betul pegang stereng mcm reti drive je

2day raya mlm tu bt bbq lg, sbb raya pose aritu tak puas mkn

kali nih mmg puas hati mkn,n dpt share skit kt jiran2

mlm tu abah gi kenduri n dpt berkat ns ambeng... sedap

hari ke 3, kite layan sup ekor + tulang...

juadah hari ahad tumis pucuk paku, daging msk ungkep+sambal totok

sibuk nk duduk n nk berdiri kt car seat.... mmg dugaan betul

28 comments:

Kakzakie said...

Kakak nak cari pucuk pakulah hari ini ada pasar malam. Teringin pulak bila tengok Dana tepek gambar..

Kakcik Nur said...

Semua hidangan yang ditunjukkan adalah sangat merangsang selera.

Rambut Aiyan dah panjanglah. :)

norhidana said...

k Zakie- bestnyer, kalu kt psr mlm sini jarang ada pucuk paku yg camtu... yg ada pun pucuk paku perak yg besar2 tuh...

norhidana said...

kakcik Nur- heheheh... mmg dh panjang dh kakcik, aritu dpt potong rambut dpn je, rambut belakang tuh papa dia tak bg ptong

Qhaifa Nur said...

sedapnya tgk menu makan dana nih...
suka sup ekor tuh...
aiyan, makin sihat sekarang, berangan nak bawa kete pula yup...

Cho Zila said...

nasi ambeng.. nak sikit.. sup tulang sedapnyer... alamak terasa2 lak kat tekakni dana... akakpun baru balik dari JB gi legoland.. bstnyer...

cHeRyNa PiReS said...

alamaaaaakk...geramnya. suka pulak bila tengok pucuk paku. Yummm...yummm...sedapnya keriting2 tu :)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum dana..
best kan balik kg.. tapi rata2 jem teruk nak balik KL.. semua jalan.. timur, selatan, utara... hmmmm sabo je ler.. akak kat KL je kali ni.. :)
>> pucuk paku tu nampak sedap sangat.. mau kalau akak meratah je.. nyum nyum.. tapi sakit pinggang kalau tak tahan.. :) ehehehe.. :)
BBQ yang best.. perghhh.. nyummyyy!!
>> dah inject pun dik.. ATT tu.. biasa la.. akak dah masuk 7 bulan ni..

Acik Erna said...

assalam dana..sedapnya nasi ambeng..lama dah tak makan.

Tihara said...

as salam

bestnye raya kat sana ada bbq..meriah :)

Deq's Qienz said...

Wahhh sedapnya tgkk.

Daddy Ziyyad said...

fuuuuuhhhh..udang bakar....nasi ambeng.....Ni yg buat rasa nak balik johor ni ..:)

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

nasi ambeng ngan sup tulang tuu memang menusuk kalbuuuu!!

nur anis said...

wahh..banyaknya makanan....

p/s : kak...saya tak ada emel akak...akak bagi saya emel akak ye kak...

lieyalatif said...

sane sini tunjuk lauk menu daging ngan tulang....mau taknye, musim korban kan dana...aku mmg hantu sup tulang2 ni....diet2 ni tolak tepi laa hahaahahaah....

kelas ko siap berBBQ lagi...meriah raye ko dana!

Ros said...

Assalamualaikum norhidana,

Amboi Rayyan,bersemangat dia...nak pandu pi mana tu he.he....

Aduhhh norhidana... tak tahannya Kak Ros tengok menu2 kat bawah tu,teliurnyaaaa......he.he..

LYAfrina said...

nasi ambeng.. xpnh mkn pon..
wah aiyan nk bwk kete ni....

**dana aritu awk ade gtau comp tmpt lya msuk tv kan??? psl apa ye?

lizz said...

ermm semuanyer best2...sedapnyer pck paku tu

norhidana said...

k Qhaifa Nur-ehehehe selalu nengok akak nyer menu lg sedap2 tau,alhamdulillah kak aiyan makin ok

k Chozila- hehehe raya korban wajib ada sup tulang kan, wah2 dh sampai legoland ek,bestnyer

Cheryna- sedap2 akak suke yg kenteng2 tuh, nikmat gitu

k Jassnani- w`salam kak, mmg jem nk mampus,lg2 lah kami balik last2 day...dana aritu sempat enjek sekali je ptt 3kali

Acik Erna- w`salam acik, mmg sedap acik,ori lg

k Tihara- w`salam kak, hehehe sesekali kak,kalu tak haram

Deq`s Qienz- heheheh tgk jelah ek, nk rasa mmg tak dpt kn

norhidana said...

Daddy Ziyyad- hehehe apa lg time blik kg je dpt rasa ng ambeng ori dpt time knduri nih

ab Khairul Hakimin- hehheh terasa hingga ke tulang sum2 lg

Nur Anis-ehheheh pesta mkn dik kalu blik kg tuh, nnti akak bg ek email akak

Lieya-itu sudah semestinya kn, daging free kn,tp thn ni tak dpt sebanyak thn dpn tp meriah gk...mmg menu wajib time raya korban ada sup tulang kn

k Ros- w`salam kak...lps tu pantang asal msk kete je nk duk dpn,jgn hrp

Lyafrina- mmglah tak penah sbb kt terengganu mana ada org jawa dik oi...
*psl yg nk bukak pelabuhan baru kt kemaman tak silap akak,sbb ada mcm pelabuhan yg Lya selalu bergambar

Lizz- betul tuh... susah nk dpt pucuk paku tuh kt sini...

izan mama mia said...

aiyan dah nampak semakin besar laa...god boy,..tak bawa nak drive kete yer bw mama jalan2...hihhi

amboi tayang makan nih....ish dahla belom sarapan lg....waaaa lapar

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i baru singgah n follow blog kiut ni. wah..wah sedapnyaaaaaa makanan tu terliur tengok..hehehe. jgn lupa follow kita balik ye..tq ;)

Mummy Akmar said...

Salam Kenal Dana..

Ya Allah sedapnya tengok juadah BBQ ni. Terutama sekali udang tu. Menarik perhatian betul. Nasi ambeng tu pon nampak lain dari yang lain. Pernah makan sekali jer nasi ambeng tu. Seronok tengok anak gembira berjalan-jalan..

Apa2 pon DONE FOLLOW

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere

Take Care Sis

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi kak..mengancam habis semua makanan tuh...sabor je la nengoknya haha

Che Rosliza Che mat said...

Sedapnya sup ekor tulang...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

pagi2 tengok makanan sedap2. adoi lapar ni.. :)

Aine Ainun said...

weee...sedapnya////
mcm2 ada makanan...=)))

intan_blur said...

wahhhh..same mcm kite buat bbq jg..kite pun ade nasi ambeng time tuh...layan kannn..hhehe..
kasi gigit sikit pipi aiyan dr sye kak.. ;)