teman2....

Thursday, October 4, 2012

roti john mama Aiyan

as salam sume kwn2,

selamat ari kamis korang, arini bos aku takde lg... apa pojek nk bt lunch ni ek... ahak2

gara2 terliur ngn blog Zana Nordin yg tayang dia bt roti john, sabtu aritu gigih tau bt sapan nih, sanggup bangun awal nk siapkan roti john nih sbb edy gi keje awal... suke sbb roti nyer lembut je, uh rasa cam nk bt lg lah nnti... huhuhi

nyeh2 ni je bahan2 nyer, inti tuh aku gune daging buger+bwg bsr+sosej grgkan + sikit kari

ikut suke nk letak banyak ke skt inti tuh

ni jd bile dh msk, tp yg ni tersikit lak inti maklum dh last2

korang tambahla ngn timun+mayo+sos... terbaik dhla gebus roti nyer

24 comments:

Kakcik Nur said...

Kalau nak, senang je dah boleh jadi kan? :)

mamasuri said...

rajin betul kwn ku..silalah rajin kan lagi bawak g opis..kwn mu yg sikit pemalas ni terasa lak nak makan..hahaha

Kakzakie said...

mamasuri ada chance merasalah ye kalau macam tu ak dapat hari ni esok suruh Dana buat lagi. Kakak nie meleleh tengok je..

Deq's Qienz said...

sedapppnya..dahla pewut lapaq nihhh..adey

Acik Erna said...

assalam dana..memang terliur tengok roti john dana ni..

norhidana said...

kakcik Nur Seroja- betul tu kakcik, ikut pd rajin tak rajin je

Emy- ahak2 nsb baik lah aku syg ko...

kak Zakie- mmg untung kak,pastu kwn dia msti paksa dia msk lain lak...
try lah bt kak

Deq`s Q- heheheh try bt jgn tak be

Acik Erna-w`salam acik, hehehe dana sndiri pun terliur

Qhaifa Nur said...

lagi seronok buat sendiri dana......
sedapnya...yang kita punya kasi lebih daging tau ayam...aduh terliur nih he..he..

nur anis said...

yummyy..sedapnya...:)

baby lydia said...

nmpk simple..sekali ngap..abis da..cntik presentation akk tau...

Alin In D House said...

uwaaa ini macam dah bole jual kat office nie. hehehhe

wahida said...

huhu....sedapnya nok.....

cHeRyNa PiReS said...

makanan bulan puasa dan jikalau malas masak.

Yummm...suka...rasa nak buat dah sekarang:)

Dan respectnya kalau org boleh masak pagi2 nieh. Saya tak boleh ok...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

pandai masak yea.. nyam2.. sedap tu..

norhidana said...

k Qhaifa Nur- betul tu kak, puas mkn, lg2 pns2 walaupun tak sama cam kt kedai tuh

Nur Anis- sedap dik, jom bt

Baby Lydia- ehehhe presentation ikut sembarang je dik oi

Alin- heheheh mana ada yg nk membelinyer dik oi

norhidana said...

k Wahida- sedap kak, mkn pns2 empuk gebu je

Cheryna-hehehe tak pose pun sedap lyn, boleh je nk msk pg dik... bangun awal skt

PMDR- senang je btnyer pun dik

Afasz said...

wah sedap nye hasil ait tgn sendiri. mesti sedap kan

JaSSNaNi said...

assalamualaikum... dik...
smlm akak dah masuk tengok roti john ni.. tapi nak komen tekan2 kotak komen.. dok loading je... lama plak jadi nya.. so tutup lah.. langsung lupa terus nak komen balik...
>>> roti john wat sendiri lagi best kan.. boleh letak apa yg suka.. boh telo banyak2... best!... nyum nyum.. sedapnye...

NM02 said...

ketip bibir!




terliur dowhhh!!!!

ros_reeza said...

senang je buatnya kan.. Nanti Ros nak try jugak :)

Dee said...

terliur pulak tgk..huhu..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

order! roti john 2!! hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adoi kak ni suka tayang makan tau...hahahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adoi kak ni suka tayang makan tau...hahahaha

intan_blur said...

wahhhhhhhhhhh...marbelesss..
pasni bdn aiyan cpt 'Dud' laa..
mama pandai masak..