teman2....

Wednesday, April 4, 2012

WW kerang bulu

as salam sume kwn2,

korang penah tak beli n mkn kerang bulu nih?

mmg besar2 puas mkn tp liat skit

31 comments:

Aine Ainun said...

X pnah la dana...
Tp sy suka sgt kerang besar2, gemuk2....sedapnyaaaaaaaa nak telan

Papa Mifz said...

kerang bulu nih lain ke dari kerang biasa tuh??

norhidana said...

Aine- hheheheh dana pun jarang2 jmpa kerang nih, tp mmg besar2 n gemuk tp liat skit

papa MIfz- family yg sama cume rasa dia lebih liat n kenyal dr kerang biasa

kakcik said...

Kakcik pernah buat catatan tentang kerang bulu ni, tapi kakcik tak makan pun! :)

ct rahani said...

ader gak kerang bulu ek.. apa beza ngan kerang biasa tuh.. sy lak x suka kerang besor2.. yg kecik2 lg sedap.. nk2 klu kerang tgh bertelor.. hehe..

norhidana said...

kakcik Seroja- lain skit kan kak dr kerang biasa, lah akak tak mkn yek hehehe

Ct Rahani- heheheh ada2, bezanyer kt cengkerang dia tu ada bulu2 skit... n bsr2 tak penah jmpa tlr kerang la

Tihara said...

kerang bulu besenye lg besar kn..dapnye wat kerabu dgn jantung :)

mamasuri said...

berbulu aku tgk kerang ko ni...ada ke kerang bulu..aku tak pernah dgr lak..mentang2 aku takleh mkn seafood lagi...tayang seafood kat aku lak...

norhidana said...

k Tihara- ya betul kak, masa edy ckp dia beli kerang besar2 dana dh suspek pelik lak ada kerang kt psr mlm selalu takde murah laktu...rupenyer tp sedap

Emy- ada lah, kt kulit dia ada bulu2 skit tak mcm yg selalu, besar2 mi...perkhs

Fatin Mraz said...

x pernah..
kerang biasa pun dah lama x makan..

intan_blur said...

kak..dia beza ker..?
mcm same jek..
tp mcm lain pulak..hehehhehe

norhidana said...

Fatin- heheheh ni sbb dh lama tak mkn kerang lah yg edy duk teruja beli krang besar2

norhidana said...

Intan- beza skt sbb kerang ni berbulu2 kt cengkerang dia besar skit dr kerang biasa... liat skit n ada gaya lain skit lah dr kerang biasa

Cho Zila said...

entahler yerk dana ... akak suka gak makan kerang tapi rebusjer... makan ngan sambal belacan...

Kakzakie said...

Apa bezanya kakak tengok macam sama je Dana. Kerangnya ada bulu ke? Eh.. kakak tak tahulah tapi kerang kakak memang makan...sedap cecah dgn sambal limau...

nur anis said...

saya ingat sama je dengan kerang biasa..hehe..tapi saya memang peminat kerang..:)

norhidana said...

k Chozila- heheheh tp mmg ampak bulu2 nyer kak lain skit dr kerang biasa

k Zakie- kt cengkerang dia ada bulu2 kak... dana takde gmbr dkt...mmg lain dr biasa isi nyer pun agak liat tp besar2

Nur Anis- heheheh ttp sefamily tp dia agak liat n besar dik

Rtp Farra Arisha said...

apa perbedaan antara kerang bulu dan kerang yang lainnya? so far belum pernah i think. hehehe

lieyalatif said...

X Penah le beb...pes time tgk ni....aku ni kalo besar2 sgt kang cam ngeri nak mkn hahahahaha...tapi aku tingin laknak cube....

Qhaifa Nur said...

pernah beli kerang gini...orang tak lalu makan biarlah saya orait je..

norhidana said...

Farra- beza nyer 1 ada bulu 1 takde heheh,tesktur nyer lain sbb kerang bulu agak liat

LIeya- hehehe dia kire tak la bsr sgt tp kire bsr gk lah... tp agak liat2 skit gitu...yg pnting still sdp

k Qhaifa- heheheh dana telan je kak,jnji kerang

LYAfrina said...

x pnah jumpa n beli pon...atau lya x perasan..xtau lak ada wujud kerang ni..

td igtkan kerang bakar..huhu

norhidana said...

Lya- heheheh kerang ni sama je cam kerang biasa cume dia selalu size besar n ada bulu kt kulit... kerangnyer agak liat

izan mama mia said...

tak pernah laa..br first time ada kerang nama ni...
hai first time juga dtg cni..salam kenal

Karukord Jagau's said...

ni buat kerang bakar sedap niii

POSH76 said...

lain macam jer goliden....tapi suker kerang!!

CheNamNam said...

kerang bulu?

eh bukan ker semua kerang samer ker..ader beza lain-lain erk,baru hakak tau.

conpiyus jap hakak..:)

wahida said...

pernah dgr dan pernah tgk, tapi tak pernah mkn lagi...

nnt one day nnt, aku nak try la...

norhidana said...

Izan- mekasih jln2 blog ini...
itu nama saja letak sbb mmg dia ada bulu

en Jagau- betul2 tp kene lama skit sbb liat skit

POsh76- heheheh mmg lain dr lain nyer kak

k CheNamNam- hehee saja bg nama camtu sbb dia ada bulu2,betul
kak...

k Wahida- try kak...sedap gk tp liat skit lah,isi besar

MaryaYusof said...

Mcm kerang biasa je... Teringin pulak nak makan kerang...huhuu...Kat sini xdok :(

geez said...

buat kerang bakar sedap nie..