Wednesday, September 11, 2019

Aku dan Bunga

As salam semua kwn2,

Aku ni peminat bunga, semua bunga bagi aku cantik, tudung ada bunga semua cantik, baju bercorak bunga pun cantik bagi aku.  hahahhaha
Bilik opis aku, mesti lah ada bunga kan, takde seri kalau takde bunga. 
Jambangan bunga depan meja aku, rasanya dah umur 5 tahun atau lebih dah jemu mata aku, semalam dapat tukar baru. 

Tapi bunga lama ni, mungkin aku bwk balik rumah... kat rumah ada bunga setangkai je depan tv... heheheh
Aku suka bunga tapi gubah bunga memang bukan bidang aku.  Masa beli bunga ni kt Romantika, mmg rambang mata... semua nampak cantik.

kiri bunga baru, kanan bunga lama

bunga lama tu masih lg bersih tak berhabuk pun... cantik lg di mata aku

suka dengan gabungan semua bunga ini

kalau takde bunga, mcm tak berseri bag aku

bunga lama, pengubahnya dh takde lagi, meninggal 2 tahun lepas

atas kabinet besi tu ada lg bunga... hhahahha peminat bunga gini lah

15 comments:

Sha Mohamed said...

bunga tu penyeri suasana..

cahayahidupku.blogspot.my said...

Berseri meja dgn Bunga ye Dana..
Semangat nak kerja..

ShirVen said...

Cantik kan meja office ada bunga. Aku tgh fikir nak deco cubicle kat office juga tapi idea belum mai, masih tak puas ati dgn yg ada skrg ni

Azhafizah MN said...

takde bunga xberseri suasana camtu kan. cantik bunga

Warisan Petani said...

Bunga pelesu pun okay
cantik dan tahan lama

abuikhwan said...

Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik
kata orang, perempuan dan bunga tidak dapat dipisahkan, betul ke? hehe.. Tapi ada je orang lelaki yang suka bunga. Apa pun bunga memang menyerikan jika kena susun aturnya.

Sheila Arshad said...

ammi bukan peminat bunga. Kat rumah sekuntum bunga pun takde. Tulah mama ammi kata...ammi ni sepatutnya dilahirkan jadi lelaki. hahahha

norhidana said...

Sha- betul tuh...

k Yati CH- betul kak, lagi2 dah mmg peminat bunga

ShirVen- betul tuh, kalau tak rasa kosong je

Azhafizah- betul tuh, bunga tu buat mood jd bersemangat n ceria gitu

wak WP- betul tu wak, kalau nk bunga fresh... ongkosnya tu wak hehehe

en Abuikhwan- wsalam... betul tu perempuan dan bunga berpisah tiada, tp ttp ada jgk yg tak minat bunga... betul, kalau di bilik yg kosong, letak bunga sejambak atas meja terus naik seri

AtieYusof said...

Cantik lah Dana bunga tu.. bila ada atas meja mcm tu nampak berseri ja.. :)

norhidana said...

k Sheila- hehehe tak semua org suka bunga ammi, mmg ada jugak yg tak suka

Atie- betul kan, rasa bila ada tu terus berseri2

Ai said...

Bunga memang penyeri. Sekuntum pun dah cukup ubah suasana sesuatu tempat.

Suria Amanda said...

Kat opis akak limit..x leh ada pokok2 bunga artificial ni...meja pun kena kosong je..

norhidana said...

Ai- betul tu, akak setuju

k SA- oh yeke kak... tempat dana boleh janji jgn berlebih-lebih

Sunah Sakura said...

memang peminat bunga sangat ni!

AzianKhalil said...

mama yan suka juga bunga..tapi anak anak lasak sgt...habis bunga rosak