teman2....

Thursday, June 23, 2016

photo diary minggu ke 3 puasa

as salam semua kwn2,

salam khamis bersamaan 18 ramadhan...
tak sangka dh msk minggu ke 3 kita berpuasa, kejap betul rasanya

smlm kl n selangor cuti sempena Nuzul Quran jd arini bila dtg keje rasa mcm ari isnin lak heheheh...

Baru minggu ke 3 puasa aku dh mule hilang idea nk sediakan juadah berbuka hahhaha dasar org malas betul
tp aku takde hati lak nk mkn juadah beli kt bazar, selagi boleh aku nk msk walaupun simple mcmne
lgpun bg aku juadah yg ringan dh ckp utk berbuka tp utk edy kene ada makanan berat


juadah berbuka semalam... lambchop blackpaper ngn bbr plt hitam... 

msk special skit meraikan bday maktek kelmarin... 
menu kelmarin megi grg je... aku kalau buka suka ddk bwh je, edy je yg ddk mkn kt meja mkn

anak burung yg menumpang kt balkoni umah aku, suh edy buang tp dia kata tunggu anak2 burung ni blh terbang lak...
aduh kotor balkoni ngn najis dia

dpt poskad dr kak Noor tanda ingatan ngn dpt piring comei ni dr blogger Yan 

kebetulan pulak dokoh ngn brooch sama bentuk... pokok2 gitu

p/s: tak tau lg camne nk bg rajin menjahit manik nih.... udahla jubah raya tu kosong warna kuning aduhla dana2....

13 comments:

hainom OKje said...

Mak pun selalunya masak Dana tp kalau hari cuti, dah berjalankan so mmg tak le mak nak berpeluh ketiak kat dapur pulak hihi....jawab paling senang, beli ajelah....

hainom OKje said...

Mak pun selalunya masak Dana tp kalau hari cuti, dah berjalankan so mmg tak le mak nak berpeluh ketiak kat dapur pulak hihi....jawab paling senang, beli ajelah....

Norhayati Mohd Isa said...

Kira rajin lah dana ni memasak..
Ada yg special lagi..
Akak bila cuti jer masak dana..

Cantik pulak dokoh dgn brouch tu sedondon :)

Kakzakie Purvit said...

Ini bukan malas Dana sebab tiap hari masak sampai dah kering idea
Kakak ni kering idea nak beli apa walhal cuma cakap aje kat abang nak apa.

Qhaifa Nur said...

Lg dekat nak raya..kering idea nak masak dana
Last2 buka buku resepi jawabnya..

Qhaifa Nur said...

Lg dekat nak raya..kering idea nak masak dana
Last2 buka buku resepi jawabnya..

Mommy Cici said...

sedapnya bubur pulut hitam. rajin akak buat ye. kalau beli kat kedai selalu dpt yg tawar tak kiralah bulan puasa atau bukan

norhidana miswan said...

k Hainom- kalau berjln mmg tak msk lah kak... tp tgk gk kalu sampai umah awal kadang msk gk

k Norhayati- bila cuti je msk special2 kak... kalu tak ap ayg ada je

k Zakie- hhehehe beli pun kadang blh ilang idea kak

k Qhaifa Nur- buku resepi pun kadang tak lalu nk tgk kak hahahha...

Mommy Cici- tak penah bt tu yg tingin nk cube tuh... msk sndiri lg puas hati

cheq da said...

Malas2 pun ada jgk bubur pulut hitam tu..

Inani Hazwani said...

Lamb chop tu nyumsss :)

shalimar yusof said...

menyelerakan...

Siqah Hussin said...

Biar simple asalkan masak sendiri kan kak. Puas hati. Cuma kadang2 teringin juga makan di luar. Bila malas menjelma. Hehe.

aryan azra said...

akak pun mesti makan nasi dana kalau berbuka, masak pun masak walaupun yang simple.

cantik tu keronsang dan dokohnyer