teman2....

Monday, June 20, 2016

bila gas habis.... roti john saja

as salam semua kwn2,

salam isnin....
salam ramadhan ke 15, dh setengah bulan kita berpuasa rupanya cpt betul masa berlalu kan

baju raya alhamdulillah semua dh ada kt tangan, yg kt kampung baju sedondon pun dh selamat smpai
baju aku thn ni jubah kosong tak tau nk boh manik ke lace ke batu ke dokoh ke apa....
napsu nk pegang jarum mmg takde, tak tau lah apa teruk sgt setan malas kt bdn aku nih...

nk cite psl sabtu baru nih...
dr pagi aku dh plan nk bt roti john je, pastu msk ns grg utk edy ngn aiyan
kul5 dh mula msk inti roti john tu, tp rasa api tu makin slow makin slow pastu kul530 pup mati lah api nya... sadis betul

call kedai runcit semua kata lps maghrib baru blh anto... call edy lah suh dia beli apa yg ptt...
pastu dia balik umah dkt kul6 lbh tgk2 dia beli ns kerabu utk dia mkn sorang je... huhuhu
nsb lah dia amik tong gas n tukar sendiri gas kt kedai runcit kul 6.45 baru sampai umah cpt2 msk inti roti john pastu bt roti john tuh, ngam2 lg 5min nk azan setel

lega, dulu mmg tarikh utk tukar gas sama lbh kurang sebulan je msti tukar tp sejak ada coway aku tak penah dh rbs air panas.... jd gas kadang 2 blh ke 2 blh lebih baru abis... nk simpan 1 lg tong gas, ruang lak takde.... bln pose itu lah masa paling tak suke kalu gas abis ptg2... kebarangkalian utk dpt tong gas awal mmg ssh

bt sndiri rasanya mcm sedap sgt hehehhee.... 

ini rupa dlm nya yg belum boh sos cili ngn mayonis... 

p/s: adik2 dh mula bincang dlm grup wasap thn ni nk msk apa utk raya pertama n kedua bila kene serang ngn sedara mara... almaklum selalu kakak dia yg bt plan, bila kakak nih raya kt kerteh dulu diaorg kene lah plan awal2... selalunya kami 5 beradik mmg ddk dapur je masak n basuh pinggan, mak n abah layan tamu... family kami besar kalau sekali serbu sampai 10 kereta mana lah nk ckp tgn kn

21 comments:

Cik Da said...

roti jhon pun sodap beb...dh kenyang dah bila makan kan...

adarnadzmie said...

gas abis klu time bulan pausa memang azab... jawapan dr tuan kedai sama jugak kt mana lepas magrib baru boleh antar... hehee

sedap roti john... tahun ni akak belum buat roti john...

Kakzakie Purvit said...

OK apa roti John
Kakak suka apa aje hidangan yg roti sebenarnya Dana:)

norhidana miswan said...

Cik Da- mmg kenyang, nsb lah kami dh biasa dr kt kampung mmg buka simple2 gini

k Adarnadzmie- tulah psl nya, pasni ok kot sampai raya blh tahan hehehhe

k Zakie- iutlah kak... alhamdulillah kenyang sampai sahur pun mkn roti john

wahida said...

aku pulak kalau roti john ni buat makan2 dalam kul 10 lebih gitu...sebab laki aku time2 gitu dia nak pekena teh tarik pulak...mana tak naik badan kami ni...hahaha...

aryan azra said...

bestnyer roti john buat sendiri... time raya yang seronoknya itulah kan berkumpul adik-beradik memasak, berkunjung rumah saudara..meriah terasa

Norhayati Mohd Isa said...

Bila gas abis memang kelam kabut ye dana..
Mujur gi tukar sendiri tong gas tu..
Boleh dimasak roti jhon yg sedap tu..

Akak pun suka buka roti john..
Senang nak tarawih nanti..

norhidana miswan said...

k Wahida- selalu aku ngn adik aku buka kuih2 je kak... mlm jarang mkn berat2 almaklum bdn dh berat tp utk edy kene buka berat

k Aryan Azra- hehehe mudah n sedap kak... pns2 lg...

norhidana miswan said...

k Norhayati- itulah kelam kabut kak, nsb lah bln pose edy blh balik awal skit kalu tak dkt magrib baru smpai umah

Mommy Cici said...

sedapnyaa

hari tu pun sama gas habis, tapi nasib awal lagi. skrg kat flat tu dah lah lift tinggal 1 je. lagi 1 rosak.

kalau tak hampeh -_-

Qhaifa Nur said...

Nasib baik sempat...
Sekarang nak makan yg cheesee pun dah 10 hinggit...
Baik buat sendiri

Nooriah Abdullah said...

roti john buat sendiri mmg lebih sedap dana
kita sukahati nak letak apa2 ye dak
letak cheese ke daging ke terserah di tangan sendiri

Afif Rayyan said...

Kalau letak daging atau ayam sedap nie.. ehehe

raihanah said...

ok jugak roti john, sedap tu

norhidana miswan said...

Mommy Cici- mmg kalu gas abis time ptg2 hari bln puasa nih gini lah jd nya

k Qhaifa Nur- ini bt sndiri boh mcm2 inti cheese lg baru berapa rm kan kak

k Nooriah- betul tuh kak noor

Afif- mmg boh daging sosej cheese n sayur bagai dlm tuh

k Raihanah- bt sndiri alhamdulillah sdp

Atie Yusof said...

Roti John pun sodap kak... hihi
sini tak ramai yg jual, jarang dpt makan..:)

TukangKebun said...

Roti john inti masih panas-panas nak dekat berbuka sedap tu.

hainom OKje said...

Betullah Dana mintak simpanglah kalau gas habis time nak masak sebab tulah mak mmg spare satu gas.

Ngelat betul Edy, beli satu bungkus jer nasi hihi...

Dana mak seram tu kalau Raya, datang beraya 10 buah kereta terus. Susah nak menghidang.Dahlah kita sorang sorang kat dapur tu huhu

hainom OKje said...

Betullah Dana mintak simpanglah kalau gas habis time nak masak sebab tulah mak mmg spare satu gas.

Ngelat betul Edy, beli satu bungkus jer nasi hihi...

Dana mak seram tu kalau Raya, datang beraya 10 buah kereta terus. Susah nak menghidang.Dahlah kita sorang sorang kat dapur tu huhu

hainom OKje said...

Betullah Dana mintak simpanglah kalau gas habis time nak masak sebab tulah mak mmg spare satu gas.

Ngelat betul Edy, beli satu bungkus jer nasi hihi...

Dana mak seram tu kalau Raya, datang beraya 10 buah kereta terus. Susah nak menghidang.Dahlah kita sorang sorang kat dapur tu huhu

Siqah Hussin said...

Uish memang kelam kabut kalau tengah masak gaa pulak habis. Pernah jadi sekali pastu mujur kedai runcit kat bawah blok boleh hantar ke rumah. Bolehlah sambung masak. Hehe.

Roti john pun sedap. Alhamdullilah :)