teman2....

Tuesday, June 21, 2016

menu berbuka mama yg malas

as salam semua kwn2,

salam selasa 16 ramadhan, kejap betul dh nk raya... minggu dpn msti ramai dh pakat2 balik kg nih

aku tahun ni raya kt kerteh dulu, kalu gerak sabtu compom jem, gerak ahad pun jem... redho jelah
2thn lps selalu 4jam lbh jadi 12jam... tahun ni harapnya tak sampai 10jam lah dh sampai kerteh huhuhi

aku nih jns mls nk amik gambo menu pose, ujung minggu aritu ada lah amik skit gambo... ada rajin skit amik kalu tak ngap je trs.... menu aku yg mudah2 je, almaklum jns org tak berapa rajin

bubur kacang ijau durian.... saja bt sbb adik no 4 ada lg kt umah aku

selain bbr kacang, bt mehun sup daging

menu sahur, sbb sup daging tu ada lg aku tambah sawi banyak2 regukan ngn tlr kicap 

menu smlm.... sos bechamel aritu banyak lg, kita otter skit jdkan spageti grg

p/s: seronoknya esok cuti, arini bday maktek... nk msk lambchop feveret dia tp dia kata dia buka kt luar, papa pun kata nk buka kt luar jgk ngn kwn opis... jdnya mama buka ngn aiyan jelah

15 comments:

Nafira usof said...

samalah ngan Zura kak.. buka ngan anak2 jer haini. Cinta bukak pose ngan supplier dia. len kali suh lah supplier ajak sekeluarga baru adilkan! disebalik kejayaan seorang lelaki ade wanita hebat. jemputlah sekali wanita hebak itu. hahahahahaha. apelah haku melalut nih kak! tu pasal blog x update. sebab kalo update. haku melalut sampai hujung dunia jap lagi. bg can lah Amzar update. kah kah kah kah kah.

nak pitam ase bila tgk bubur +duyan tuh.
tolong..tolongggg*jalansambilseretkaki.

Kakzakie Purvit said...

Kalau dah ada hidangan dari airtangan sendiri tu bukan malas Dana
Yg malas ni macam kakak. Tiap hari abang telefon cakap aje nak beli apa:)

Mommy Cici said...

uih simple pun sedap. yang penting mengenyangkan .

Qhaifa Nur said...

Malas2 pun menyelerakan dana...
Bubur kacang dgn durian...sedapnya

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa semua tu :)

Mazlan Othman said...

Kena positif. Tukar tajuk.
"Menu berbuka mama yang rajin"

cheq da said...

Malas malas pun menjadik jgk menu berbuka

Atie Yusof said...

Ini boleh kata menu org rajin ni kak..hehe..nampk sedap2 semua... harap2 perjalanan balik kg nti lancar...;)

TukangKebun said...

Tahun ini kami tak balik beraya ke Pantai Timur.
Merentas Laut Cina Selatan pula.

Memang nak balik Pantai Timur time dekat raya nak prepare your heart hehehe....berjam-jam nak sampai. Ada lebuhraya sekarang makin panjang okay sikit kut harapnya.

Rajin Dana masak.

ros_reeza said...

Wahhhh tengok durian tu jadi teringin.. sedap. Sedap!

hainom OKje said...

Ko tak masak nasi ek Dana.... Menu kat rumah ni mmg kena nasik, si bongsu tu nak nasik jugak. Mee mee mmg dia tak puas. Kita ni ok jer apa pun boleh!

Bubur kacang tu kalau mak buat, mmg mak soranglah yg makan Dana

Norhayati Mohd Isa said...

Telur goreng masak kicap yg paling best dana :)

Nooriah Abdullah said...

dah tak malas dana macam tu
banyakkkk tu kira rajin dah bagi kaknoor hehee
asalkan pelanggan suka oklah tu dana

Siqah Hussin said...

Spagetti goreng tu kak! Sedapnya! Buat siqah nak mencari pulak dah nie haa..

aryan azra said...

terliur akak tengok bubur kacang dengan durian tu dana...aduhh mana mau cari nih