teman2....

Friday, June 10, 2016

Nona Jun 2016

as salam semua kwn2,

salam jumaat penghulu hari....
salam ramadhan ke 5, kejap je rasa dh nk abis seminggu berpuasa

tahun nih aku mls nk amik gambo juadah berbuka ngn sahur, mood kelaut hehehhehe
tp mcm tahun2 lps konsep berbuka n sahur kami adalah ringkas je, aku msk sndiri je hari2
kene ada makanan ringan2 mcm kuih atau grg2 mcm pisang grg ke nugget ke, pengat ke pastu wajib ada makanan berat

lari tajuk lak....
nk cite psl majalah Nona Jun nih....
dr bln 5 lg aku dh usha majalah nih sejak nmpak kt ig
smlm dpt pun beli tp lum kesempatan nk baca lg, nk baca kene tunggu feel tgh rilex2
nk baca psl org yg aku sanjung tuh... mana blh baca lbh2 kurang

*ntry ni takde kaitan isu politik yek
sapa2 nk ckp psl politik simpan elok2 dlm hati korang je

2 insan yg sgt aku hormati n sanjung... naper nampak manis je

usha gambar dulu pun dh rasa hepi... 

p/s: tgh usha2 nk plan cuti berapa hari nih... aku ikut edy je, sbb dia yg ssh nk dpt cuti... aku no hal mudah nk amik cuti n selalunya mudah lls

17 comments:

Atie Yusof said...

Salam Jumaat kak... Ayain pekabar? :)
Masak simple2 ja kan kak..ala kadar klu kmi...
suka Tun M & Tun Siti Hasmah (idola)...
klu terjumpa nak gak beli...

shalimar yusof said...

sama laa..masak sndiri..kuih jarg ada..huhu..alahai..sweet sgt pasangn disegani ini

Kakzakie Purvit said...

Rumah kakak ni sejak Mak Zah dah tak duduk dengan kakak dah tak ada majallah baru lagi Dana..

Jueliza Jamani said...

salam perkenalan.. dah lama tak beli majalah nona ni.. Selamat berpuasa..

norhidana miswan said...

Atie- aiyan sihat je atie...
suke baca psl depa...

Shalimar- ramai yg admire pasangan nih

k Zakie- hehehe penuh ngn buku2 novel ye kak skrg nih

Jueliza- salam kenal... akak beli majalah nona klu tgk cover dia best hehehe

aizamia3 said...

Akak dah lama tak beli majalah berbanding novel.. ;)
Part cuti raya kena tunggu en. hb.. kalau dia dapat cuti maka panjangler cuti akak ni..

Nooriah Abdullah said...

dulu2 mmg akak pernah miss beli majalah Nona ni tak kiralah siapa cover nya
srkg ni macam dah slow sangat beli majalah
yg selalu beli majalah memasak je

Norhayati Mohd Isa said...

Dulu masa gi bercuti ke Langkawi..
Gi perkampungan langkawi tu..
Satu rumah ada kenangan dan gambar tun dan keluarga..
Sakan bergambar dlm tu..
Best sangat..
Dah lama tak beli majalah nona..
Dulu beli sebab nak tengok resepi biskut raya..
Bila bulan puasa keluarannya..

Azian Elias said...

dulu akak memang pembeli tegar segala majalah. sampai bersusun2 maialah kat rumah. now dah tak lagi. malas sangat dah.

kitarang ni ada masak, ada beli. ikut mood. ramai kan dalam rumah. susah nak masak sikit2. kena beli gak campur2.

Maria Firdz said...

tokoh yang dikagumi ramai...

aryan azra said...

akak pun suka Tun M dan Tun siti hasmah..nampak tenang je muka dorang

adarnadzmie said...

saya pun masak2 yg simple jer...

saya pun suka Tun M dan isterinya... respek beliau...;)

Ibu Lala said...

X suka beli majalah nona sbb saiznya besar dr biasa.

Bestnya dana byk cuti. Boleh cuti raya lama lama. Selamat berpuasa

Inani Hazwani said...

Nani pun ibu masak aje bulan posa ni. Kalau beli pun kuih aje. Hehe Nani lama dah tak baca majalah ni

LYAfrina said...

dah lama sgt x baca majalh Nona

hainom OKje said...

DrM ni sebaya dengan mak kampung. Dahlah brilliant, panjang umur dan tetap tak nyanyuk....apa rahsia beliau agaknya kan....

hainom OKje said...

DrM ni sebaya dengan mak kampung. Dahlah brilliant, panjang umur dan tetap tak nyanyuk....apa rahsia beliau agaknya kan....