salam ramadhan ke 7, kejap je dh nk 10ramadhan kan....
sambungan cite smlm.... kt kampung aku panggil kucaiee... ujung tu sbt ala2 jawa skit
aku suke msk camni je... ini utk sahur pg td... sedap tau utk sapa2 yg tak penah cuba |
p/s: huhuhu 29hb nih bos aku kene tukar ke bahagian lain, cmane lah bos baru aku nnti... berdebar menanti yg baru....
Kakcik suka makan jemput2 kucai + tauge... :)
ReplyDeleteharap2 ko dapat bos yang best, yang sporting...
ReplyDeleteKakcik- kakcik biasa msk bwg kucai tuh utk msk dlm jemput2 ke? kalu daun kucai tuh mmg
ReplyDeletek Wahida- amin2
Kucai acik tak.pernah masqk camtu dana.biasa masukkan dalam goreng kuey tiaw je
ReplyDeletesaya tak pernah makan lauk ni..
ReplyDeleteAcik- kucai yg dana maksud kn yg biji putih tuh bkn daun nyer....
ReplyDeleteNur Anis- sedap dik... bwg yg putih tuh akak panggil kucai
Oh Dana x ambik daun dia ye....nekcik suka letak kucai dalam mi siam!!!!
ReplyDeletedaun kucai tu kalau masak kat rumah ai boleh makan dengan senang hati tapi kalau makan dekat kedai, ai akan asingkan baru ai makan..
ReplyDeleteNekcik- amik nekcik tp ni dana cite psl bwg dia tuh daun mmg biasa kite pakai
ReplyDeletek Aizamia- ish2 ingat bdk2 je tak mkn syr
Bukan kucailah Dana. Kucai tak ada bawang bhgn bawahnya. Ini lokio. Memang sedap tumis macam ni. Selera kita lebih kurang:)
ReplyDeleteAwal-awal mesti rasa lain kan bila bos baru sampai.. Tapi bila dah tahu rentak, ok jer ;)
ReplyDelete