teman2....

Friday, June 26, 2015

popia frozenku


as salam sume kwn2,

maaf lah di atas kelemauan aku sejak pose nih, bkn lemau apa tp paham2 bile pose tak banyak amik gambo, pastu bile tak banyak amik gambo jd nyer nk bt ntry pun lemau lh.... tak syok lah rsa bt ntry kalu takde gambar hatta sekeping gambo... 

bln pose nih, kami selalu mkn kuih2 dulu pas magrib atau pas terawih baru mkn yg berat, tp utk aku ngn maktek ckp ngn kuih je utk berbuka, selalu aku msk nasi n lauk utk edy atau aiyan jelah.  

Sbb aku mls nk uli doh aku rajin gulung popia je, bt popia frozen... inti kentang, pisang cheese n crab-meat cheese.  Kalu mmg takde kuih lain yg ringan mmg aku goreng jelah popia tuh... 
mudah kan, org yg kurang rajin mcm aku mmg suke bende2 gini hehehhe




gini lah rupe popia forzen tuh.... roti john thn ni pun tak sdp mcm thn lps... nmpaknyer kene bt sndiri roti john nih


p/s: smlm gaji, lps dh tolak segala utang, tkr duit raya nk beli kelengkapan raya skit2 tp kene kira btl2... jimat selagi blh... thn ni raya kalu blh nk bersederhana...

11 comments:

Kakzakie said...

Kulit popia dipelbagaikan senang ikut citarasa kita ye Dana

cheq da said...

Mcm2 versi...sedapnya

cheq da said...

Mcm2 versi...sedapnya

norhidana miswan said...

k Zakie- almaklum org tak berapa rajin kak... inti mcm2 takpe kan

Cheqda- eheheh itulah, jnji balut je jd kuih dh

anyss said...

assalamualaikum,
tak pernah pula makan popia pisang...nak kena try ni

Nafira usof said...

terliur pulak tgk roti john tuh. kena gi carik nih.. hehehehe

ros_reeza said...

Akak dah tukar duit raya?.. Ros belum...

norhidana miswan said...

Anyss- w`salam.... bt lah dik, sedap tau comfrim senang je nk bt
pisang separuh boh la gula perang skt n keju cheddar

Nafira- ya rabbi... naper lama sgt ko ilang dik oi, rindu dh kt ko tau

Ros- heheeheh udah ada yg tanya, akak on sajo... jnji dpt duit

lieyalatif said...

betul tu dana...aku pun same..snap2 tapi malas nak entry kan...halal laa bulan puase ni update 2-3 kali jek hahaahahaha...

senang kalo buat frozen kan dana...nak maakan goreng....ye laa beli kat param skrang ni pun kualiti die so-so laaa...dgn mahalnyer....adui....

aizamia3 said...

dah lama tak buat popia ketam.. malasnya nak singgah Giant beli sebab nanti benda lain yang akak beli.. hehehe..
tapi semalam sempat juga akak buat cek mek molek.. ;)

norey said...

dana...tgk pic pagi²..terliur pulak....kuikuikuikui..