teman2....

Monday, March 9, 2015

ke politeknik nilai

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin kwn2.... senyum2 kerja ngn gembira jgn moody2 yek.. no mondayblues

cerita semalam.... pegi jenguk adik aku kt poli nilai nun kt hujung nilai, nk kesana bkn main jauhhhh... kami adik beradik mmg belajar tempat kt ceruk mana ntah.... aku dulu kt jengka nun lalu ladang2 kelapa sawit baru jumpa, mak tek kt uitm lendu pun msk kampung nun jauh... yg nih kt nilai nun jumpa kebun2 getah baru jumpa hehehe...

citenyer gini, jumaat ke khamis tuh dia hint2 ckp aku takmo jenguk dia ke... pastu aku tanya balik betul2 ke... dia ckp dia gurau tp aku tau, sekali dia mention maksudnyer  dia mmg nak.. Jd nyer tanya edy ngn maktek diaorg keje tak ahad, edy halfday ptg lps zuhur kami gerak ke sana.

Adik aku @ makyan trs bt permintaan nk spageti bolognise ngn cheesekut... kakak dia nih mana lah boleh kalu adik mintak2 nk mkn apa2 msti buat nyer.

kami grk kul2lebih sampai dlm 3.45ptg, masa tuh aiyan tido dlm kete jd papa tunggu dlm kete sampai dia bangun, jadi kami lepak kt cafe je... borak2 kul5 aiyan bangun layan dia mkn lak pastu senyum2 sbb jumpa makyan nyer.... makyan tu geng dia .... dlm kul6 lbh kami gerak balik n sampai kl kul7lebih.

tgri tuh kami lunch ni jelah sebelum gerak ke nilai

bdk yg tak reti duk diam dlm kete... ni sebelum dia tido nih

yg bertudung kain batik pink tu tau makyan... adik no 4 aku yg sebelah tu maktek adik no3
konon malu2 lak tu... nampak cheesekut 3 bekas tuh... sume bg kt dia ngn pesanan sile abiskan



muke baru bangun tido itu bdk... takmo mama suap nk suap ngn makyan


banyak jgk lah dia mkn.... pastu apa lg berlari2 lah dia keliling cafe tuh


p/s: tak sbr nk tunggu cuti sekolah heheheh...

13 comments:

Tihara said...

sedapnya dana masak :)

dya said...

wahhh !!! western gitu :)

norhidana miswan said...

k TIhara- biasa2 je kak

Dya- hehehe itu yg mudah nk msk

Daddy Ziyyad said...

rumah mertua saya kat Nilai...

Tapi jujurnya, saya tak pernah tahu pun kewujudan politeknik kat Nilai selama ni...hahaha

Bbwana adienia said...

amboi sedapnya spaghetti..kegemaran wana tu kak..

LYAfrina said...

hihi.. malu2 lak adik dana tu...
tau nak msuk blog kot tu.. hihi

NEKCIK said...

Cheesekut tu Dana buat ke.
Mesti aiyan gumbiraaa dpt jumpak makyan...

nurbijen said...

menggodanya tgk mee goreng tu.. berkali kali telan ailio....

norhidana miswan said...

DaddyZZZ- ish2 apa lah doc nih, tp poli nih msk ke dalam nun jauh ke dlm...

Bbwana- hehehe sama lah kite

Lyafrina- dia mmg pemalu2 kucin

Nekcik- aah bt sndri je nekcik, yg mudah nk bt gitu ok lah bt sndiri

k Nurbijen- hehehe tergoda, sedap kak... tebal gebu ngn telur

Cho Zila said...

rajin kakak diakan... Alhamdullilah dapat menunaikan hajat budak sekolahkan.. besar rahmatnya...
aiyang suka jumpa mak sedara...

norhidana miswan said...

k Chozila- hehehe dana mmg gtu kak, sian lak klu adik tak dpt mkn... jns fkr mcm mak2 hehehe

hainom OKje said...

Haiiiii untunglah Mak Yan ada kakak rajin layan tekak dia hihi.... Gitulah jadi kakak sulung yek Dana...
Ayyan pun terus jadi ngengada yeh jumpa Mak Yan...rindulah tu...

ars jamsari sdn bhd ars jamsari said...

huhu nak tanya kt poli nilai ni mmg xde public transport ke ye?