teman2....

Monday, January 19, 2015

alhamdulillah sihat kembali


as salam sume kwn2,

maaf la yek beberapa hari aku menyepikan diri, khamis tuh aku amik halfday, rasa tak sihat sgt tekak aku.  kul1 lbh tu amik aiyan balik umah kebetulan aiyan pun bdn nyer panas demam sampai tak lalu mkn kata teacher nyer.  Sampai umah tak singgah mana2 sbb klinik yg selalu pg tuh time tgri takde doc, ptg dlm kul6 baru pg klinik lps aiyan pun dh lps mandi.  balik2 tu bagi ubat demam n dia tido.... 

masa jumpa doc tu pg sekali ngn edy, paksa jgk edy balik awal kalu tak mlm baru dia sampai umah.  mak ngn anak msk jumpa doc sekali, Doc cek mak dulu, sbb aku ckp batuk sampai skit dada, dia dh cek2 tgk2.... dia bg antibiotik ubat batuk n pil tahan sakit dada.  Alhamdulillah lps mkn antibiotik dh rasa lega n tak sakit dada kalu batuk.  masa doc cek aiyan, dia kata mmg tonsil aiyan bengkak n bernanah... pttla dia takmo mkn kt taska.  kebetulan dia mmg batuk n selsema, dia demam tu sbb tonsil yg bengkak n merah tu lah.

balik dr klinik tuh dia ckp nk mkn roti tlr, kami ikutkan je singgah kedai mamak mkn roti telur kt dia.  balik umah tu pas mkn ubat doc bg dia tido tp merengek2 lah mlm tuh, jumaat tu aku mc jaga aiyan yg msh demam n merengek.  Alhamdulillah sabtu dh makin ok n harini dh pg taska mcm biasa.
aku masih batuk2 lg tp takla sakit dada mcm aritu, dh getting better tp sore dh mcm ramli sarip dh...

ubat yg dalam bekas tu aiyan punya, pil tu aku punya.... sian aiyan ubat banyak2 nsb dia senang mkn ubat

hari sabtu aku larat msk nih je, sup bebola ikan n bebola ayam... bebola ikan tu bt sndiri tau... time tekak tak sihat sedaplah mkn sup2 nih kan

ahad pagi bwk dia bfast luar, mcm biasalah dia request roti telur... 


p/s: teringat2 lagi persembadan kum mojo ngn calips busker... walaupun oku tp Allah anugerahkan mereka suara yg merdu n pandai berdikari

9 comments:

Cho Zila said...

ala keciannyer...
tengok juga AJL yerk...

norhidana miswan said...

k Chozila- dugaan awal tahun kak...
tgk kak

Kakzakie said...

Still lalu nak makan ok lagi Dana. Kalau Aiyan tak nak makan tu yg susah. Kita org dewasa tak apa juga..

nurbijen said...

Orang kata, kalau bengkak tonsil kena makan aiskrim....
Ha ah, kalau time xde selera dapat hirup sup pun jadi lah...

norey said...

alhamdulillah makin better...

setuju dgn dana..even xtgk ajl..dgr lagu tu meremang bulu roma

Bbwana adienia said...

alhamdulillah dah makin sihat..

lepas ni boleh la update blog lagi.. :)

lieyalatif said...

alhamdulillah dah semakin sihat....dah gi taska ke tu dana.... bagi betul2 sihat laa baru gi taska kang takut dtg balik sakitnyer..... hope terus sihat ye korang anak beranak....

wahida said...

Alhamdulillah dah sihat...

rajin betul ko buat bebola ikan ye nok..kalau aku, mmg beli je lah jawabnya...hahaha...

hainom OKje said...

Dah sihatlah ni mak ngan anak......alhamdulilah...
Sup tu makan waktu bila pun sodap jer Dana. Rasanya jadi tambah sedap tu sebab fishball buat sendirilah hihi