teman2....

Thursday, January 29, 2015

photo diary

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis yek kwn2, esok dh jumaat pastu sabtu ahad cuti sampai selasa uhuuuui syoknyer cuti lama2... 1hb feb kan cuti hari wilayah bwk ke hari isnin, pastu selasa kan cuti thaipusam... mmg syok lah aku duk umah lepak2.. tp risau jgk aku kot si aiyan dh cuti lama takmo pg school kui3...

ok lah, jom layan photo diary terakhir di bulan januari ini



2minggu lps kn adik aku yg duk poli dtg umah, untung dia aku sedekahkan 5 lai tudung AJ yg aku xmo pakai, ada yg baru ada yg baru pakai sekali... 

skrg hampir tiap hari bwk air detox ni atau infuse water... maktek bt aku bwk je

terliur nengok org mkn jeruk mangga aku pun bt jgk tp tambah sekali kedondong... beli buah yg dh siap2 kopek kt pakcik jual buah hehehe... mudah kan

ujung minggu lps saja teringin msk kari kuning mcm mak selalu bt kt kampung... 

selasa mlm buat epok2 @karipap sadin, dlm sekilo lebih tepung buat.... puas hati mkn 

try beli instant shawl nealofar... ni yg soft awning tak kene kot kt muke bulat aku heheh... kene try yg xde awning lenkali

skrg lebih mudah ngn bawal je... simple sbb cuma guna 2 pin je sh siap
menu bday edy 18hb aritu... lamb chop ngn coleslaw je,,,  

p/s: kadang rasa bosan lak pakai spek sama je... mule lah gatal nk tkr spek baru nih

16 comments:

lieyalatif said...

SEMUA menu bikin aku teliur...aku puase woiii hahaahaha...

air detox tu penah gak terpengaruh buat...aku suke..wangi jek air minum kite kan...

cheq da said...

Seronok nyo cuti dana....boleh melepak2

ros_reeza said...

bestnya dapat tudung pemberian adik :0 cantik cantik pulak warnanya tu...

norhidana miswan said...

Lieya- hahhaha mahap2... sile ttp mata yek kalu nmpak kambing itu

CHeqda- itulah, lepak sampai lebam hehehe

Ros- hehehe bkn akka yg dpt tudung tp akak yg sedekah kt adik akak lah

Acik Erna said...

acik yang susah nak cari tudung Dana..tudung 4 segi Akel..rozello tu yang acik pakai..susah jugak nak cari..kena beli online je

Kakzakie said...

Tudung ni kalau kita suka berkali-kali pakai Dana. Tapi kalau rasa tak selesa sekali pakai ajelah jawabnya..

Daddy Ziyyad said...

untungggg laaa cuti 4 hari...hahaha

air detox tu memang refreshing

norhidana miswan said...

Acik Erna- skrg dh tak banyak tudung gitu kan kak... tp kalu mmg dh minat yg itu kadang mls nk try yg lain2 kan acik

k Zakie- betul tuh kak, dana klu tak suke trs bg kt adik2...

DaddyZZZ- betul tuh doc, paling sedap kalu campur stoberi...

nurbijen said...

Eh, macam sama pulak kain batik kita dlm gambar first tu, hehhee
Pernah juga buat air detox.. tapi rajin tu tak selalu datang....
Bila sampai part makanan tu, skroll cepat2... haih, dah la belum bekfes lagi ni...

Farra AM said...

eh syok pulak konsep photo diary ni kan.. hehehe.. leh buat la lepas ni kalau malas nak menulis..btw, karipap tu nmpk yummyyy... :-) rajin menguli dan mengelepet..
---
Fara --> Pesta Buku Selangor 2015 di SACC Shah Alam

NEKCIK said...

wahmeriah menu Dana ni..terlior tengok kari kuning tu

Najib Ariyan said...

dah kahwin ke belum nih?? hati hati makan leher ayam tu... karang naik pelamin kepala teleng... kalau dah kahwin takper... (errrr tolong hulurkan leher ayam tu bawak sini... hehehehe saya peminat leher ayam)

norhidana miswan said...

k Nurbijen- heheheh ntah2 mmg sama kak kain batik tuh...

Farra- syok, mudah n padat

Nekcik- hehehe apa lg nekcik, ujung minggu nih blh bt

Najib- heheheh... takpe, skrg dh boleh mkn leher ayam banyak pun... hehhe nmpak lak leher ayam tu, udah namanyer peminat kn

eika_jps said...

ramai skrg buat air detox erk....eika tak sempat buat lg...apa pun asam pelam tu yg lebih mengiurkan....plz...ailio tap-tap jatuh

Cho Zila said...

dah tukar nealofar lakker..
kari kuningtu camner dana...

hainom OKje said...

Untung ada kakak tau dpt free tudung, bolehlah bergaya gaya kat Poly nanti hihi...
Kari Jawa yeh Dana....mak dulu dulu pun selalu gak buat ni. Letak ketumbar jintan kan...

Selalu tengok tudung Neelofa tu tp tak tau camne bentuknya, senang ke nak pakai Dana