teman2....

Thursday, January 8, 2015

photo diary #1 2015

as salam sume kwn2,

selamat hari khamis, tak sabar nk tunggu hari khamis, sejak msk 2015 nih rasa pnt lain mcm. heheheh msti gelak beso bff aku Pn Emy baca nih... yolah sejak ngantor aiyan kt taska jupem nih pagi kene pg keje sekali ngn dia, balik pun ngn dia... udahla tiap pagi nk berdukung je dr kete naik opis mandi, dr opis ke taska berdukung lg... fengsan mama fengsan... kadang balik umah dr kete pun nk berdukung je...

sbb tu tak sabo nk jumaat, ujung minggu lpk umah sepuas2nya...
 jom kite lyn photo diary pertama di thn 2015 nih...

ultromen lawan resaksa penguin katanyer

1st day balik dr school, punyalah hepi tak nngis2 lg di 1st day... 2nd day n seterusnya pg je nngis

dlm banyak2 car blh dia pilih pink nih... ish2

papa suh tukar pakai kete itam nih lak heheheh

minggu 1st pg taska tu balik demam n selsema... nngis je nk  berdukung... nsb sehari je dmm nyer

hari sabtu tgri lunch pecel je... kuah tu bwk dr kampung, suh mak btkn kuah siap2, blik kl tinggal tambah air pns


upah org nk pg taska.... katun feveret dia skrg

ekcited lah kwn tuh dpt patung menan yg dia idamkan.. 

saja tingin bt peria goreng garing... sedap rupenyer

sambal bilis tempe je lauk mlm td... dh takde idea sgt nk msk pe...

p/s: skrg ni balik2 rumah je rasa sunyi sbb selalu balik umah je dh ada org kt umah... aiyan msh lg tiap2 hari tanya makngah nyer

13 comments:

Aida Salleh said...

Aiyan suka kaler pink ke Dana? Anak buah akak pun sorang tu masa kecik pun suka kaler pink tapi bila dah masuk sekolah dah tak minat dah. So jangan risaulah ya...:-)
Pecal tu Nampak bestttttt...akak suka pecal..

Ibu Lala said...

Beli kat mana patung katun tu.

Dana, danial nak masuk 6 tahun. Tu la. Dia sorang je pelat. Kakak dgn abg x pelat. Tp walaupun pelat comey je. Ada beberapa pktn je yg dia pelat. X lah semua

aizamia3 said...

InsyaAllah masih banyak masa lagi untuk dak Aiyan belajar.. ;)

lieyalatif said...

takpe dana...aiyan tu amik mase kot nak sesuaikan diri kat taska..... seminggu due sure okey tu...nanti ko kene pujuk2 selalu n ckp bende best2 jek kat taska...in sha Allah...

hoiii kata jawa...tgk pecal haruslaa teliur heeeheheheh...peberet aku tuh...pakkal kat opis mmg hari2 ade menu pecal....agak2 diet aku mkn tu jek laaaa...

norhidana miswan said...

k Aida- tak jgk kadang2 je dia pilih pink, ikut suke dia je...

Ibu Lala- beli kt aeon je kak, ingat nk cari kt toy r us tp kt aeon lg murah rm30 apa lg...
ooo... takpe skit2 je pelatnyer kan kak... ok lah tu

k Aizamia- huhu itulah dia kak

Lieya- itulah hrpnyer gitulah beb, tp aku takmo push dia...biar dia belajar mana yg termampu kt taska nih...

hahaha bestlah cafe ko, cafe aku nih... ntah hapa2... bosan menu sama tp tak banyak pilihan

Ibu Lala said...

Dana, akk dah pernah dapat bilik. Ho ho ho. Bosan tak hingat. Akk lg suka dok kat luar open. Lagi best.

UmmuAidan-Arissa said...

salam dana,
rindunya kat aiyan..wah tinggal kat taska yer skrang..sib baik aiyan nie budak baik cepat suaikan diri kan...pstt..keta pink tuh cam keta gal tuh nak..:)

nurbijen said...

Itulah risiko bila duduk taska... Mudah berjangkit dgn kawan2 yg demam...
Tak pahit ke peria tu bila goreng cenggitu dana?

Mimi Azirah said...

risiko duduk kat atska kak..kompom berjangjit dr budak lain

wahida said...

sumpah terliur tgk peria goreng...rasa nak buat esok...huhu...

mak ngah pi mana dana? aku dah banyak ketinggalan ketapi dah ni..

norhidana miswan said...

Ibu Lala- dana dh biasa kot dr mule2 keje duk blik, bosan tu dh biasa

k UmmuAA- w`salam kak... hehehe itulah kak, nk bg dia biasakan diri, nnti nk tadika lak kn

k Nurbijen- itulah kak, nk tak nak kene antar jgk, ada amik jgk lah vitamin2... tak pahit sgt lah kak

Mimi- itulah tp mmg dh redho pun

k Wahida- bt jgn tak bt kak... makngah dh balik kg kak bile aku kata nk antar aiyan kt taska

Bitt (double IS) said...

alamak otomen menyerang dolphin hehehhe
sedapnya peria goreng tuh!

hainom OKje said...

Sapa menang dlm pertempuran tu Ayyan? Otomen ke penguin? Mcm dolphin jer...

Dana...kalau dah makan pecel tu mmg tahulah org Jawa namanya hihi.....Kalau dah Mak yg buat confirm buh cekur tu...
Pergh sure terangkat!

Sambal bilis tempe pun sedap apa....