teman2....

Thursday, September 19, 2013

photo diary versi makanan

As salam sume kwn2,

Arini diriku xberapa sht...dr smlm skt tekak yg amat sampai nk telan air liur pn pyh, sampai umah pas mandi bdn pns lak.. mlm mkn panadol n tido je...nsbla makngah ngn maktek ada utk jaga aiyan, edy ada keje urgent n ptg smlm pg terengganu...

Ni pn msh btk2 lg....selsema lg...gagahkn diri pg keje gk sbb msh rasa kuat lg by keje.... udahla ada audit 5s nih...nsb org audit tu baik je, senyum je... tenang hati ko...

Bebel panjang lak aku...jom lyn gmbr

gini rupe inti epok2 atau karipap aku... 

aku paling suke bt yg bentuk bolat heheheh... sile jgn gelak aku mmg jenis kelim beso2

masa pg psr tani... jumpa tempe bentuk 4 segi... comei
ni tempe goreng... tp nampak cam nugget kan... 
bfast di pagi ahad... 

lunch hari isnin.... simple je pun tp sume suke termasuk aiyan
aku jumpa ni kt aeon bahagian syr... takde tulis pun apa bende alah ni... kwn2 ada yg kenal tak?
selasa aritu bwk bekal epok2... 


rasa tenang je kalu tgk budak2 tido kan.... 


p/s: bile bdn tak sihat nih rasa nk cuti duk umah lama2 je... aduhai

p/s/s: serabut bile X-X kwn lelaki ajak kuar.... takde makna nyer lah aku nk kuar... pelik betul lah diaorg nih

Published with Blogger-droid v2.0.10

28 comments:

ummuaidan said...

yg tak dkenali tuh mcm pelikkan..akak punblom pernah jumpe..sedap ker?

lizz said...

lapo...kenapa semuanyersedap2 ni ....1st time nengok tempo bungkus ngan daun pisang...aaah la nampak cam naget sedap ni cicah sos...
apa menda alah tu macam tanduk pun ader tu hehe..
sedapnyer dia tdo...

cepat2 makan ubat mkn vit c gak...moga cepat sembuh yer...

Acik Erna said...

assalam Dana..kelim besor2 pun nampak elok je..acik lansung tak pandai kelim..mesti nak guna acuan
comel je aiyan tidur tu

Acik Erna said...

assalam Dana..kelim besor2 pun nampak elok je..acik lansung tak pandai kelim..mesti nak guna acuan
comel je aiyan tidur tu

Mimi Azirah said...

sedapnye...byk makanan...

norhidana miswan said...

k Ummuaidan- beli pun tak kak mana nk tau sedap ke tak... keras semacam je

LIzz- heheheh... kalu kt kg mmg di bungkus ngn daun pisang tp kt kl jarang jmpa, kt psr tani selalu ada... itulah sampai dh perit tekak nih

Acik Erna- w`slm acik... hehehe dana jenis suke kelim sndiri tp jenis beso2 je..kalu mak bt lawo je

norhidana miswan said...

Mimi- heheheh tak semestinyer sedap2 masakan akak tuh

lelamaisara said...

sedapnye karipap...sya punye kegemaran tu kak...
tempe tu memang comey bentuk gitu...

Kakzakie said...

Tempe bugnkus daun pisang baru best Dana. Aroma dia tak sama:)

Qhaifa Nur said...

sedapnya tempe cicah sambal kicap dana...
pelik benar sayur tuh...takut pula nak tengok he..he..

hainom OKje said...

I like epok epok Dana tapi tak pernah buat huhu... mana ada besar2 kelim tu oklah tu, kalau OKje lagi kot hehe
Hish mcm menyeramkan je ...tak pernah nampk pulak!

emy pokden said...

sedapnyer tgk aiyan tido..

Papa Mifz said...

biasa PM beli tempe yang siap pack tuh , tak pernah lak jumpa yang macam tuh...

Dee said...

sedapnya tempe ngan epok2 tu..kelim besar2 pun xpe..pandai gak kelim..dee pakai acuan..lagi hampeh..hahaha..

Hazmin Hamudin said...

Meriah nya makanan.. Apa benda yang kat AEON tu. Pelik pulak rupanya.

norhidana miswan said...

Lelamaisara- feveret akak gk, sbb tu gigih bt sndiri

k Zakie- betul2 tuh kak... kt plastik tak best sgt

k Qhaifa Nur- perkh betul2 tuh kak,.. sambal kicap mmg lwn dia

k Hainom- hehehe dana benda lain takpe tp epok2 suke bt sndiri, hehhe tau pun

Emy- hehehehe itu dia nyer feveret style

Papa Mifz- biasa mgm pack plastik tp kalu di balut daun pisan lg best

k Dee- bkn pe kak, nk cpt siap itu yg kelim beso gabak...

Hazmin- itulah pelik kan, tanya kwn2 dia ckp kacang tanduk or pisang cungkil... kt utara yg ada

lieyalatif said...

ko tau dana...aku selame ni tak kenal kuih epok2 bile aku dah pindah balik johor baru aku kenal...rupenye karipap heheeheheh pandai ko kelim...cantik pada aku .....

adoi, tgk aiyan tdo dgn aku2 pun ngantuk same nieh...

Cho Zila said...

yang masak simpletu akak suka... aiyanpun sukakan...
tempetu memang gorenng dah rupa nugget...

Daddy Ziyyad said...

unik la tempe tu...
susah nak jumpa kedai yg jual tempe goreng kalau kat Shah Alam ni..

Liza Razak said...

paling tak menahan tengok tempe goreng tu...fuh...favourite tu !!

Aine Ainun said...

ada lauk kampung...lagi terliur

ieda immi said...

uikk pelik ngan benda liuk lingkuk tuu .. adehhh

norhidana miswan said...

Lieya- heheheh itulah, org johor je yg panggil epok2...kelim tu sbb dh belajar dr kecik lg...belajar kelim tnh liat

k Chozila- kadang mls nk msk yg rumit2 kak... sbb masa tu tepung gandum takde,pakai tepung grg ayam je

Daddy Ziyyad- heheheh tulah dia, lah yeke... kalu tingin doc kene suh MommyZZZ grg sndiri la ek

Liza Razak- hehehhe geng lah kite dik, akak suke cicah sambal kicap

Aine- org kampung maklum AA

k Ieda- heheheh itu namanyer kacang tanduk kak... dana pun baru kenai

Maria Firdz said...

hadoi.. lpar plak tertiba... hehe

Aida78 said...

salam dina....bestnya tampe tu....segi2 lak tu ....sayur tu penah jumpa dia sepiss kacang masak dia goreng jerk....sedap lemak gitu...

izzah said...

macam2 makanan ada....suka singgah blog k dana ni sbb byk jenis makanan ada..makanan yg xpernah tgk pn ada jgk....mmg special...=)

oepari said...

kerana epok2 mu aku dah beli keledek.. dah ku kupas kulitnya.. tapi masih cantik elok dalam fridge hahahaha.. bila tah nak jadi inti ni dana oiiii.. iskk kena rajin macam awak gak nih...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nak sikit karipap kak eheeee