teman2....

Friday, September 20, 2013

mekasih....syg korang kuat2

As salam sume kwn2,

Selamat hari jumaat yek.... syok betul lah kalu keje 4hari je nih. 

Nk share ngn korang... minggu lps tepon mak aku, tanya kbr sume pastu dok cite rindu beno kt cucunye yg sorang 2.... cite2 dia ckp kt umah ada bnyak petai... sana sini org bg sampai xtermkn2... walaupn mak antu petai bile dh bnyk sgt dia pn nk fenfsan, adik2 aku yg dua org tuh tak mkn sgt, abah aku pun.... 2 dia kata nk poskn... selasa abah aku poslaju n smlm sampai... yg paling hepi siap ada serunding kelapa lg....perkh mmg feveretla... serunding mak mmg BEST IN THE WORLD lah

*serunding kelapa mak aku nih jenis yg pedas manis gitu tau, yg sesuai mkn ngn nasi, jgn korang conpius lak yg kelapa manis boh dlm kuih koci tuh heheheh

bekas tu mcm kecik tp besoo tau... petai pun bkn main banyak...beso2 laktu
ni buah berangan beli kt genting sempah... 1kg rm20... murah kan... edy balik dr terengganu mlm td suh dia singgah beli... feveret kami kt sini mahai tu yg suh beli 
p/s:  beberapa mlm tak ckp tido, batuk, skt tekak n selsema... itu rasa kepala cam lalok je



Published with Blogger-droid v2.0.10

25 comments:

izzah said...

wah...special nyer k dana...siap pos lg tu...hehe...best2....

lieyalatif said...

uihh mmg special delivery ni dana...

aku kalo dah ade kelapa gitu laju2 aku buat pulut urap hah....sedap tu mkn ngan pulut....

hepi weekend beb....have a nice weekend....

lizz said...

waa bestnyer...serunding kelapa tu kalo buat inti pulut bako tu sedap tu....
buah berangan tu dah lama tak makan..selalu kalo balik pahang ader gak menyinggah beli buah berangan ni...

norhidana miswan said...

Izzah- udah mak akak sndiri yg offer nk pos... rugi kalu tolak kan

Lieya- betul3 tuh sgt spesel... itulah mkn ngn pulut kan, mmg takde lah nk atkin2 jmpa serunding mak aku nih wei...heppy weekend gk

Lizz- betul2 tuh... buah berangan tuh kalu kebetulan lalu genting sempah tu mmg beli sbb murah... kalu tak bile lama tak mkn tu beli gk lah kt sini walaupun mhl

Dee said...

petai..kalau dekat umah dana..k dee mesti mintak sket..favourite ni..kehkehkeh..

Hazmin Hamudin said...

Lama dah tak makan serunding kelapa tu. Sedap la pulok..

Ain Noraini said...

petai..sedap tu kalau masak udang sambal dengan petai...
bertambah2 la jawabnya mkn nasik...

NEKCIK said...

untongnya ada orang sayang..kasih ibu bapa membawa ke perut..huk..huk..sedey..nekcik yatim piatu....mntaklah resipi bunda tu..makan ngan nasi impit ..sedap tau!!

Kakzakie said...

Dekat Pontian memang tengah musim petai Dana. Kebun bapak kakak pun sama sampai kakak akak balik petik berguni-guni tapi dia kasi org utk jualkan..

Buah berangan tempat kakak sekilo RM25 ringgit tau...

norhidana miswan said...

k Dee- heheheh boleh2 kak

Hazmin- meh2 dtg umah, banyak lg tuh

Ain- mmg itu lah plan utk mlm nih...nyeh2

Nekcik- alhamdulillah nekcik... meh2 dtg umah dana rasa serunding ngn ns impit meh nekcik

k Zakie- aah itulah kak sampai mak tak termkn petai nyer... kire murah gk lah tu kak... kt kl nih rasanyer 250gm dh rm12... lg mahai kn

Qhaifa Nur said...

sayang mak kat anaknya ni..siap pos lagi..

suka bau buah berangan bila dibakar dana...rasa jangan cakap sedap tuh..

nurbijen said...

sporting nyer mak dana.... sanggup pos petai utk anaknya yg jauh... mesti terharu, kan?
tak dapat nak imagine rasa seruding kelapa tu...

Norzila Zakaria said...

amboi kak dana post ckit kt zila kak..ssayang akak ketat jugak kak..lama x jumpa kt alam maya ni..dapat serunding tu telepas rindu zila kak..

pepari said...

cube tanya mak Dana tu nak tak tambah anak angkat sorang lagi? hahahahahahaha.... memang the best in the world lah the serunding!!

Ibu Lala said...

Wow menarik tu ulam ulaman sume complete. Akk x makan sgt petai ngan jering ni. Perut tak tahan.

Hilmirda Daud said...

kak Amy pun suka ngan petai... minggu lepas nenek datang dari kampug siap bawa yang dah kopek punya.

Zulfadly said...

boleh pulak pos petai kak, saya baru balik cameron, beli petai banyak, tak termakan, pastu buat jeruk, harap2 jadi, hehe

Teena Tna said...

Dah lama tak makan serunding, sy suka serunding ni, pos sikit boleh, hehe.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lama dh xmkn buah berangan

Papa Mifz said...

PM tak makan petai , tapi wife PM hantu petai...hehe

norhidana miswan said...

k Qhaifa Nur- syg kak lg2 ada 3 bradik anak dia duk kl nih...

k Nurbijen- kalu skit2 dia tak antar kak... ni dh terlebih2 sgt... mcmne yek... rasa lemak, manis pedas gitu kak serunding tuh

Norzila- heheheh... itulah naper lama hilang dik oi...

k Umipepari- ahak2.... tak pyh tanya msti dia ok nyer..tp ngn syarat akak kene dtg kg dulu sekali pun jd comfirm dpt mkn sedap je

Ibu Lala- heheh dana pun perut selalu meragam kalu mkn petai kak tp adik2 lain lyn, dana pun kadng redah je

norhidana miswan said...

k Hilmirda- tu lg best tu siap kopek lg ek... msti mcm2 menu akak letak petai kn

Zulfadly- boleh je dik, bungkus dlm plastik msk kotak... apa tak blh nyer

Teena- heheheh nk pos gk tp tinggal skit bebeno dik oi

Wanieys- kalu ngidam kene carik nih dik, klau tak kejap2 tu jmpa lah

Papa MIfz- heheheh tpaksa lah PM tahan bau kalu wife lyn petai ek

Aida78 said...

salam waahhhh sedapnya petai boleh pos kat kak sikit hi2 memg fav la petai ni tapi kat sini mahal kat kl 5 papan rm5.00 huhuhuhu

Sherwieyna Muzzawer said...

alaaaaa teringin nak mkn serundinglah. nmpk mcm sedap sgt ni mcm terliur pula..huhu

hainom OKje said...

OOO tu yang buat nasi ambeng tue h Dana...hehe senanglah dah ada serunding segera... suka OKje serunding tu makan dengan ikan masin pun best gak!