teman2....

Monday, September 23, 2013

bila dh teringin


As salam sume kwn2,

Maap yek lambat bt ntry arini..m sabtu ahad xkemana2 duk umah je...gmbar yg diamik pn kurang... aku share ngn korang 1 gambar ni je yek... ni aku bt time lunch... mempelbagaikan kegunaan serunding mak bagi..
lama dh tak mkn ns ambeng... itu yg bt sndiri je tp ada yg tak cukup nih...



ada ayam kicap+ikan masin+mee grg+ serunding kelapa (ini mmg wajib ada)


p/s: bile batuk nih selera pun mengurangkan ... huhuhui
kene nikmati jugak sesekali tak sihat
Published with Blogger-droid v2.0.10

24 comments:

ummuaidan said...

nasi ambeng makanan orang jawa yer dana

izzah said...

selalu dengar nasi ambeng ni tp xpernah try la plk..hehe...nmpak sedap je ni k dana..=)

Dee said...

tak pernah lagi dee makan..walau kat opis ni ada org jual nasi ambeng atas van..hehehe..

inazamri said...

dana,akak nak oder serunding kelapa tu.dah lama tak mkn.kepingin banget.kalau taknak terima oder,share la resepi cara nak buat.suka mkn dgn nasi panas.sedapnyeeeeeeeeeeee

Qhaifa Nur said...

pernah cuba sekali...sedap

lelamaisara said...

satu gambo pon buat perut den ni berlagu riang...heheheeh

nurbijen said...

nampak menyelerakan... semoga batuk cepat baik :)

Fieda Zan said...

mee lidi mee lidi..ooo mee lidi.. rindu nak makan....

Sherwieyna Muzzawer said...

wah..wah..sedapnyeeeee

Daddy Ziyyad said...

Yg mana yg betul ya..Nasi Ambang...or Nasi Ambeng?

lieyalatif said...

uihh walau pun tak cukup bahan tapi pade aku dah lulus dahni dana...yg penting ade serunding tu ngan ayam msk kicap....

Liza Razak said...

aduh..lama x mkn nasi ambeng ni

diana said...

kalau ikut resepi sebenarnya ada banyak lagi kan???saya dah lama tak makan ni..

Teena Tna said...

Hmm, serunding....lama tak makan

LYAfrina said...

x pnh mkn lg nasi ambeng ni..untung dana..sbb selalu rajin n pndai memasak

norhidana miswan said...

k Ummuaidan- ya betul kak...

Izzah- ada org tak suke mkn lauk campur2 gini dik,kalu terjmpa cube lah

k Dee- cube lah kak mana tau kene ngn selera, kalu tak kene pun atleast dh tau rasanyer

k Inazamri- hehehe dana pun tak reti bt kak, ni mak yg btkan n poslaju kt kl...

k Qhaifa Nur- nnti cube lg yek kak

Lelamaisara- heheheh...

k Nurbijen- mmg berselera kak..mekasih kak

norhidana miswan said...

Fieda- aik takkan kt terengganu tak jmpa mee lidi

Sherwieyna- betul2 mmg sedap

Daddy Ziyyad- kalu ikut sebutan nasi ambeng... doc rasa2?heheh

Lieya- itulah, jnji ada lauk yg paling penting tuh kan

LIza- akak pun, sbb tu bile mak bg serunding kelapa laju2 je try bt

Diana- ya betul, kalu ikut betul2 ns ambeng ada banyak lg lauk kene letak...

Teena- nnti akak try mintak resepi kt mak akak ek

Lyafrina- kt terengganu msti pyh nk jmpa kan... akak ni bkn rajin kadang mls gk dik oi

Aida78 said...

sedapnya serunding kelapa ni huahuahua teringat nasi ambeng winduuuunya nak makan nasi ambeng......leleh air liuh kak dah...

ros_reeza said...

duduk Jb, baru pandai makan ni.. hihi..

lizz said...

Sedap tu nasi smbeng...serunding kelapa tu yang special tu

hainom OKje said...

Lama tak makan nasi ambeng Dana ...buat sendiri pun best jugakkan...

Hazmin Hamudin said...

Macam tak pernah lagi makan nasi ambeng ni.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nasi ambeng wani xpenah mkn pun

Mimi Azirah said...

sedapnye kak