teman2....

Monday, September 9, 2013

beruk pun nk duk umah tingket2







As salam sume kwn2...

Huwaaaa2 pns btl pg nih ekon tarak...nyampsh betul, yg pakai split ekon je sejuk.... lg btmbh pns ngn peel bOs aku.....sbr je lh

Ni cite sabtu aritu....ada beruk ko kt umah aku, kelas beruk zmn skrg nih nk duk kt apartment gk....luar umah bkn dlm yek.... aduhla seremmmmmm..... nsbla umah aku mmg gril sume kn... belakang umah aku kn hutan tebal...
Yg xthn beruk 1st beso...siap menyeringai tayang gg taring...mule2 makngah yg pasan, apa lg trus capai hp nk amik gmbr tp dpt gmbr beruk kck skt...ada 2 ekor sume yg kami nampak...
Aku terus tepon edy suruh call mentenance...bhya kt bdk2 yg main2 kt kaki lima umah, kot di kejor ke di kekahnyer kang.... 


selepas di zoom... dia tau kami amik gambar dia
dia tgk je kt kami.... dia ngn selamba lepak kt beranda umah org... umah tu takde org ddk lg
kalu beruk gini takpe.... boleh bela heheheh... 


p/s: aku tgh di dlm dilema nih.... pegi atau tidak..... 

Published with Blogger-droid v2.0.10

18 comments:

lizz said...

bahaya beruk tu...penah ader kawan kena gigit abah tertobekdaging lengan dier,,,sejak hr tu saya fobia giler ngan beruk lagi yang lio duk kat utan...memang kena berhati2 ni...oloh kalo beruk gitu takper comel lagi sama ngan tuan hencem...

nak pi maner dana...

inazamri said...

habitat dia dah manusia byk teroka buat pembangunan mcm2..so dia pun nak rasa dok apartment cam kita la kot.Bahay gak kalau dibiarkan.takut mengganas kacau org je

norhidana miswan said...

LIzz- betul tu lizz..selamba je dia naik sampai ke tkt 8 nun beruk tuh... nk msk ward tp tak tau nk pg ke tak nih lizz

k Inazamri- aah betul tuh kak... itu yg bahaya tuh

lieyalatif said...

alamak scary nye dana...betul tu dana..takut dikokaknye budak2....bahaye tau...kalo pintu tebukak siap le die masuk amik makanan....

Tihara said...

wah ada bewuk, hati2 dana jangan sampai dia masuk umah

hainom OKje said...

Baik2 Dana... kang diambiknya dak Ayyan....beruk tu dia menggigitkan Dana...

Kakzakie said...

Bayangkan dia ikut masuk lift apa jadi Dana hahaha....

Papa Mifz said...

beruk macam tuh kadang kala bertindak agresif , kena hati-hati...

wahida said...

ko nak gi mana ni nok?

ummuaidan said...

Heheh..sib baik tak masuk dlm umah kang..ingat mskat kampus dlpun byk jgk beruk berkeliaran kat hostel..
comel tuan beruk yg baik tuh ngan beruk keciknya..:)

Aine Ainun said...

Beruk lg bahaya dr monyet....
Hoho...kna buat reportlaaa

norhidana miswan said...

Lieya- itulah dia beb... nsb lah umah mmg ada grill sume... kalu tak mmg nsb lah

k Tihara- skrg nk pg mana2 mmgg kene tgk sana sini...

k Hainom- dia amik aiyan kami bedal dia kak...mintak dijauhkan

k Zakie- ehehheh jgn lah kak oi

Papa MIfz- mmg pun PM, itu yg risau tuh

k Wahida- heheheh ke tempat yg aku fobia kak

Ummuaidan- itulah kak... kalu beruk yg melekat kt leher tu takpe kak

Aine- betul tu AA, beruk tu yg beso... monyet kecik2 tuh... yg kes dia kekah bby tu beruk lah kn

Munnafendy said...

uiii wajib report ni!!
mau ditarik tgk bebudak dingap nye skali nyesal xsudah.

take care kak.

norhidana miswan said...

Munnafendy- itulah psl nyer akak cpt2 suh laki akak repot kt mentenance.... bkn riso fmily kami tp anak2 org lain jgk

Acik Erna said...

Asalam dana..memang bahaya tu dana..dah sampai dok beranda rumah orang

Liza Razak said...

uishhh...mcm mana lah dia boleh masuk area rumah sis yer...bahaya tu

dear xila said...

ms uni dulu beruk masuk bilik student kot amik makanan....dorg ni ganas gila

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

takut la dgn beruk....jaga2 kak tkut msuk dlm rumah jer..bahaya