teman2....

Thursday, September 5, 2013

photo diary- versi caca marba


As salam sume kwn2.....
Nampaknye hari2 kene upload ngn hp lah... pyh beno nk upload gmbr tenet opis mmg tahap dewa lemmmbbbbsssnye
Jomla layan gmbr yg terjd minggu nihn ujung minggu aritu...kebanyaknnye ltk kt instg or kadang saja2 je simpan yg sekeping2 tuh... banyak nih hrp korang enjoy la yek ...


mlm td bt ayam mayo rosemary.... sebelum msk oven nih masa tgh perap
yg udah setel.... tp terlebih gelap skit kt dada tuh.... 
smlm belikan minions comei ni kt aiyan.... anak tak teruja mama nyer yg beria2 tgk kecomelan nyer
sgt admire ngn kaler tudung nih... tak penah ada lg nih baju kaler nih... (kata kwn aku spek mata guru besar )
ni semalam kwn aku bwk pulut kuning n rendang ayam...sedap tul rendang tuh
beli kan tudung utk makngah tp dia yg sibuk nk try... oooohooo rosak2 anak bujang aku
lunch ari isnin kot...dibelanja oleh bff ku Pn Emy kt nandos
jeruk pak ali... buah tgn dr kwn2 opis yg bt keje luar kt perlis
sup kosong + ayam+ tahu + toge.... ni sarapan yg wajib ada selalunyer 2-3kali seminggu hadap time kt opis
skrg kalu amik gambar dia...msti dia bt gaya mata camtu...konon2 cam malu lah... 
ahad aritu papa belanja lunch kt jom bali... si bujang nih mmg suke abc...tp style jom bali ais dia kasar2 tak sesuai
sate minang yg mabeles.... dh lama tak lyn nih dr sebelum raya sampai lah baru2 nih
menu lunch sabtu aritu... ketam msk lemak cili api...perkh

p/s:  skrg nih dh musim ujan... asal pagi ujan, kalu tak pagi petang lak ujan... duk kt opis nih kadang rasa cam duk kt dlm peti ais
Published with Blogger-droid v2.0.10

27 comments:

lieyalatif said...

fuh tgk ayam ko tu teringat aku dah lame tak membako seko ayam.....dulu wajib buat seminggu sekali....part paha ngan kepak si mia dah cop dulu hah......

adusss...aiyan dah jadi aiyana plak hah hahaahahah....comel2....aku pun suke dengki dayyan ko...cute jek tgk pakai tudungkan.....

uwaaaa...nak ketam!

nurbijen said...

sedapnya la ketam cili api tu...
Hihihi, comel aiyan pakai tudung... masa kecik boleh la nak cuba yer aiyan... jgn buat lagi bila besar.... hihihi

Cho Zila said...

yang ayamtu menambat hatiler dana.. akakpun kena buatler gitu kalua nak berdietkan...
yang bawahtu lupakan diet seketika... nak makan ketam kena makan nasi baru selerakan..
aiyan awatnyer suka buat mata cam citu..

attyfir said...

adui..kelaparan nengok ayam ..

norhidana miswan said...

Lieya- apa lg mari kite membako ayam lg...dia skrg kalu kiteorg nk kuar mana2 sibuk nk pakai tudung... dok tgk sume org pakai tudung dia nk ikut la

k Nurbijen- lama dh tak mkn ketam kak, itu psl lah... ni kalu papa dia nampak aiyan pakai tudung mmg kene mrh la

k Chozila- mmg sgt tertambat nengok ayam tu kak.... tiap kali msk tak penah tak abis...

norhidana miswan said...

k Attyfir- hehehehe sesekali ferasan omputih mkn ayam je kak

Chot said...

ohdengg...kenapa semua nmpak sedap..yg sup kosong tu...slurppp

Dee said...

resepi ayam mayo rosemary tu pernah bagi ke dana? boleh bagi link tak? nmpk sedap sgt tuh..meleleh ayaq lioq..hahaha..

Qhaifa Nur said...

ayam mayo sukanya kak nur tengok..
comelnya minions aiyan...
jeruk tuh bestnya dapat makan hujan-hujan ni dana..
ketam tu perkh...

lizz said...

huh nengok makanan kat sini otomatik jadi lapo...kemain sedap nengok ayam tu...nyum2
terbayang pulut kulit n rendang ayam sedapnyer..
kemain lagi ayyan bergaya ngan tudung mak ngah yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai mengancam betol masuk belog akak ni tgk makanan2 yg menarik sumanya hehehe

Dzil Khadeeja said...

comeiii nya dia isap puting =')

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehehh.. ingat anak dara mana yg pakai tudung tu.. tekejut acik tau.. hehehh..

ummuaidan said...

cantik pulak ayyan pakai tudung tuh..heheheh..asyik nampak ayam rosemar jr kat maner2..cam kena tryjgk nie..hehe

ieda immi said...

ekekek suke lak tgk wajah si bujang ko dana ! .. ahahha nganga2 gitu !

mak aihhh lapoor lah haiii .. posee nie .. larikkkkkkkkkkkkk

Kakzakie said...

Selalu juga Dana buat rosemary ayam. Ini mesti Edy dgn Ayyan suka ye..

Aida78 said...

waaaa manyaknya pic makanan huhuhuhu kak diet ni pun dah terliuh hohohoh...tgh lap mulut ni kikiki.....banyak sgt pic mkn nya hi2 bagi resepi ayam pangang tu...

Aine Ainun said...

masuk blog dana ni mmg tercabar dengan makanan jela....sume sedap2 belaka
aduhai..tapi lama dah teringin nak makan pulut kuning....
nape tah....

norhidana miswan said...

Chot- alah sesekali tayang sedap2 apa slhnyer kan

k Dee- ada2 pernah letak resepi, link nyer dana dh paste kt komen blog akak td...

k Qhaifa Nur- minions tu mama yg lebih suke, aiyan ikutkan je

LIzz- nyeh2... pulut kuning tu udahla lembut gitu mmg syok ... itulah dia lak yg lg suke pakai tudung dr songkok

Wanieys- sesekali je ngancamnyer apa slhnyer kan dik oi

Dzil Khadeeja- heheheh dia mmg mamat puting

norhidana miswan said...

k Ratna- heheheh itulah, anak dara sesat

k Ummuaidan- dia kan muke mcm girl2 skit itu yg nampak ok kot...apa lg kak...mlm ni bt ayam rosemary

k Ieda- hehehe alah udah ternampak kak...lari pun takde guna

k Zakie- aah kak, edy takde kak dia keje kt terengganu... sume kt umah tu mmg suke ayam rosemary tuh

k Aida78- takpe kak, kalu diet mkn ayam ok..sbb di bkar je pun hehhe ..nnti dana share link kt akak ek

Aine- alah mcm lah dia tu tak teror msk... dana nih kalu yg simple2 reti lah... yg susah2 tak minat bt AA oi

Hazmin Hamudin said...

Wah.. Banyak gambar makanan. Hehe.. Ayam rosemary tu terlebih gelap pulak ye. Kalau tak mesti terbaik tu.

Papa Mifz said...

sekarang lebih ramai orang suka pakai bingkai cermin mata plastik berbanding metal...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedap rosemary ayam ni. pandai akak buat yea. Nak satay sikit..

norhidana miswan said...

Hazmin- tp sya mmg lebih suke yg gelap gitu dr cerah2...lgpun tang kulit je tuh... buh madu mmg jd gitu

Papa MIfz- aah tp saya pilih la metal sbb plastik ni licin lah bile berpeluh

PMDR- nyeh2...itu je yg senang nk bt dik.. yg percik akak tak try lg

hainom OKje said...

Amboiiii posing depan kamera nampak...mentang mentanglah dah lawa bersolek hehe..
Tapi sangat teruja nak try buat ayam bakar mayonis tu Dana...belum tertry lagi

eika_jps said...

sedapnya ayam bakar....nasib baik mak buyung dah beranak....klu tak jenih nak gie cari...lawa spek dah macam ibu mertuaku pulak...hehehe...lawak yer sis

mama ila said...

bestnye ayam panggang tu..hehehe..jeruk pun I suke!!! hehehe