teman2....

Thursday, September 20, 2012

photo diary.... cemilan paling mudah

as salam sume kwn2....

arini mood nk bt ntry awl2, heheheh jap2 lg nk setel sume fail kerja atas meja aku nih, pastu nk pg bfast.... aku skrg nih kn dh jd opis boy, kene amikkan paper bos tiap2 hari, dh opis boy aku tuh dtg keje ikut suke2 je... geram tul

ok lah meh lyn gambar cemilan atau  makanan mudah yg aku suke bt utk bfast atau minum ptg

ahak2 saja je letak gambar nih, sibuk menan belon, bile katak resaksa tu jth atas dia nngis cam apa

lempeng cicah sambal mrh + gula, minum ptg smlm mak ngah yg bt

bt kek coklat kukus isnin aritu, ni kire makanan time minum ptg ngn pg aiyan

sandwish telur, bfast pg nih...siap bwk bekal ke opis lg

27 comments:

kakcik said...

Sarapan yang ringkas dan mudah. Yang penting perut kenyang dan boleh buat kerja, kan? :)

lieyalatif said...

beb, pagi2 ko dah sogok aku ngan gambar lempeng...terliur wey.....aku pun suke buat....sedap cicah ngan sambal kan.....

ayaaaakk aiyan, ape sudah jadi....kene hempap ngan raksasa plak dah hah heheeheh..tgu sat yeak dayyan datang selamatkan aiyan ekeekekekekeek....

izan mama mia said...

ish..rasa nak sarapan lg sekali laa pulak..

mamasuri said...

aduh..sedap nyer lempeng tu...anw tq bawak sandwich tu..

norhidana said...

kakcik Seroja- betul2

Lieya- nyeh2, lempeng kadang2 mkn sedap sgt mcm mkn kfc kn ko heheh...
-ahak2 pnd muke aiyan,grm aku

Izan-heheh apa slhnyer

Emy- lempeng kelapa ko lg sedap beb

Acik Erna said...

asalam dana..kesian aiyan..mak suka nyakat ye..buak pujuk dulu aiyan nangis..boleh ambik gambar dulu tu

norhidana said...

Acik Erna- w`salam acik, heheheh itu slh dia sndiri, main sampai katak tu terjth atas dia, pastu suke sgt main kt selit2... bg pengajaran

Zana Md Nordin said...

keh keh keh
kelakar ok anak bujang ko...agaknya apa ler yang difikirkan sampai dia nangis tu erkk

huish..lempeng memang terbaeeekkk ok
nak2 makan time cuaca mendung2 gitew...pekena ngan kopi o
lagi ler ngancam ko......

JaSSNaNi said...

wow dana.. rajin nye.... sedap la sandwich telo tu.. akak suka makan sandwich skrg ni.. tapi kalau akak nak kenyang kena 4 keping.. hehehehehehe...
nape aiyan tu.. mamanye cubit ek? eheheheh babab mama kang baru tau.. :P

wahida said...

sekarang aku dah terliur ngan lempeng ko dana...siap ada sambal....nnt weekend ni aku nak buat gak la...

norhidana said...

Zana- heheheh dia tak blh pergerakan terbts, nngis lah tau nyer
betul2... lempeng lwn kopi o mmg ngam

k Jassnani- hehehehe mmg lah rajin, ko baru tau ke kak...

k Wahida- hehehe kalu aku, ptg ni gk aku bt kak... ahak2

Cho Zila said...

lempeng akak suka.. akak suka...selalu buat untuk mertua ngan anak makan sarapan.. kerja pun mudahkan..
sandwich telur suka tapi jarang buat.. lebih senang tuna....

norhidana said...

k Cho Zila- hehehe dana tak rajin bt lempeng tp suke mkn hehehe... prefer lg sandwish telur kalu tuna kureng suke skit... sbb kadang dana alah

Qhaifa Nur said...

baru ni akak ada buat lempeng + kelapa sedapnya cicah dgn kari...

nur anis said...

saya nak sandwich telur...waaa...feberet tu...

norhidana said...

k Qhaifa Nur- sedap nyer lempeng kelapa kak... lemak2 gitu perkh

Nur Anis- meh2 dtg amik sini

Citarasa Rinduan said...

rajinnya dana

wah.. bolat bertambah hensem skrang nie

pepari said...

rajin kan ko dik... buat sarapan hehehe.. Akak ko ni goreng pratha segera KAWAN je kekekeke... sedapppp.. tapi kolestrol mau ingat lah kan..

Ko jahat takutkan Aiyan.. sian dia..

p/s: share la resepi kek kukus cekelat tu dik.. cam best je hehehe.. kukus pakai cup plastik tu tape eh? sorry la saya budak tak reti baking2 ni :)

Kakzakie said...

Kalau kakak nak buat kek tu yg malas dana. Kalau sandwich memang itulah yg selalu sebab senang:)

mama aryan said...

paling akak suka,lempeng tu.yummy2

norhidana said...

k Ayu CR- hehehe rajin sesekali je kak,itu pun yg mudah2 je

k Umi Pepari- nyeh2....alah kak, aiyan tu saja je aksi je lbh tu
-nnti dana share ek resepi kek kukus tuh

k Zakie- hehhe dana tpaksa rajinkn diri sbb takmo asik beli twiges utk aiyan je kak

norhidana said...

mama Aryan- heheheh simple lg best kan kak

Dee said...

simple tp dah buat dee terliur..huhu..

Papa Mifz said...

PM sgt suka mkn lempeng, cicah sambal..wah terbaik...

Tihara said...

wahh sedap nye sandwic, terus cik abam akak terlior nih..lama tk tgk aiyan..tembam sket dia kan

Alin's In D House said...

amboi sedapnyer tgk lempeng cecah sambal tue... dah lamer tak makan...

Che Rosliza Che mat said...

rajin betul dana pagi2 wat sarapan...