Tuesday, November 19, 2019

TETAMU PALING ISTIMEWA

As salam semua kawan-kawan,

Blog aku ni asyik cerita pasal makan je kan, hahahha taulah tuan nya kaki masak, kaki makan.  Aku nak kongsi lah gambar tetamu istimewa aku, walaupun hari-hari datang tetap istimewa tau.

Dah dua minggu maktek dengan ecah datang rumah di hari hujung minggu.  Bila ayah ecah kerja dan edy pun kerja diaorang bosan datang lah rumah kami.  Kalau maktek bagitau awal dia nak datang memang aku akan masak sarapan lebih. 

Walaupun bila datang tu kami banyak bergosip tapi seronok lah, macam-macam cerita walaupun hampir tiap hari maktek singgah lepak rumah aku, hehehhe. Bahagia wei bila adik ko datang rumah, tetamu kan pembawa rezeki.  Paling best bila melayan si ecah tu la, dok la pusing rumah sambil buat sepah heheheh.  Yang kemasnya selalu aiyan, mama nya bagi arahan je. 


ahad 2 minggu lepas, masa ni sabtu edy cuti ahad dia kerja... bila tahu edy kerja diaorang pun datang la...

jalan kaki je mereka, suka budak kecik tu

sampai rumah dia suka mewarna, menconteng... 

menu sarapan sabtu baru ni, memang aku masak banyak sebab tahu diaorang nak datang

dalam kul 10 lebih sampai la 2 beranak nih... si baju kuning tu lah paling suka

tak sabar nak bukak kan pintu...

sampai je terus menconteng, sebab aiyan pun tengah melukis masa tu

dengan topi pun takmo bukak lagi

gigih kan... hahahah suka betul

pantang bila nampak maklong amik gambar dia, terus datang dekat

dia suka maklongnya amik selfie emoji dia... sengih terus

sengih tayang gigi

hahahah... dia rasa comel sangat la tu

dia pun nak jugak... bila nampak ecah selfie emoji

25 comments:

Azhafizah MN said...

Meriah rumah ada si kecil. Bersepah pun tak apa. janji seronok melayan dia main.

Suhana Abidin said...

Heheheh , geram betul nak cubit-cubit aiyan . Ecah tu pun cute sangat , pandai nak berkawan dengan abg aiyan . Sedapnya nasi lemak , boleh datang rumah kak dana nie suruh kak dana masak . Hahahah , sape suruh selalu post gambar makanan .

Mar Mansor said...

comel tetamu istimewanya.

Suria Amanda said...

Boleh jadi geng dah ni..apa Ayyan buat dia pun buat..bagus...

ezy.xixii said...

comelnye tetamu kecik.. hihi

norhidana said...

Azhafizah- tulah, seronok melayan keletahnya

Suhana- hehehe boleh, nak datang bagitau awal2, riuh rumah jangan cakap tapi kita happy

Mar- heheh itulah, penat pun happy melayan dia

k SA- memang geng aiyan, geng melukis geng buat sepah

Kamsiah yusoff said...

Aiyan dh sesuai ada adik dh tu...

Kak Feni said...

Gambar yang last tu win.

Ibu Lala said...

cute jer tetamunya. suka la aiyan ada kawan.

norhidana said...

Ezy- tulah pasal nya

k Kamsiah- memang sesuai sangat, tapi mama nya yang dah tak boleh nak bagi adik

kak Feni- hehehe gambar dia mesti ada

Ibu Lala- dia memang suka ada tamu

Susan said...

Thank you so much as you have been willing to share information with us. Pikdo is an Instagram Online Viewer that you can easily browse users, location, followers, hashtags, popular contents, statistics and much more.

Ujie Othman said...

boleh jalan kaki..rumah dekat je dua beradik ya? seronok!
lagi pulak ada kakak mcm Dana rajin masak, lagi seronok nak datang. ^_^

paridah said...

ADIK KAKAK MESTI SERING KUNJUNG MNGUNJUNG MNGERAT UKHUWAH PERSAUDARAAN

Warisan Petani said...

Adalah kawan si Aiyyan tu.
Comel budaknya

Ana Jingga said...

nasib baik kak ana jauh kalau tak nak juga jadi tetamu dana, dapt makan sedappp hehe :)

mrhanafi said...

kalau tetamu memang la happy punya..

lebih-lebih lagi kalau dah sekepala..

Wak Lat said...

meriahnyerr.,

Sunah Sakura said...

Hahahha aiyan nak jadi rusa santa claus ke tu 😆

norhidana said...

k Ujie- dekat kak dia blok depan je... tu yg selalu nyinggah

k Paridah- betul tu kak

wak WP- heheheh memang comel wak

k AnaJingga- hehehe alah kak, dana masak biasa2 je kak

mrHanafi- betul tuh... tak sedar dah lewat petang baru balik

wak Lat- mmg meriah wak, walaupun 4 org riuhnya macam ada 10 orang

Sunah- hehehe rusa tu comel katanya

Rubiah Kadir said...

Kak, kita boleh geng lah. Suka makan². Hahaha.

Best lagi kalau makan ada kawan/tetamu buat sembang.

Pm alamat kak, nk dtg mkn nasi lemak tu..hehe

Han said...

comel tetamu nya.. memang sronok melayan

ShirVen said...

dua2 comel. aiyan of course suka, ada kawan kan. best juga duduk berdekatan dgn adik bradik, senang ziarah menziarahi

mamapp said...

Wah seronoknya adik dtg. Aiyan oil tentu seronok Dil ecah Ada kan

OKje said...

Kan betul hakak ckp korang berdua ni membawang bila berjumpa hahaha...
Bestnya kalau ada kakak duduk dekat.... kakak selalunya rajin masak kan...

Cik Itah said...

ada jugak geng Aiyan dekat rumah hehe