Monday, April 8, 2019

santap mee kuah gearbox di Afti Event Cafe

As salam semua kwn2,

Salam isnin ya kwn2, moga ceria je semuanya

Awal2 minggu nih jom la kita kongsi cerita pasal makan2 hehhehe... 

Kedai mkn ni dekat ngn umah je, dh lalu berkali2 gk tp asikla tak tersinggah, tgk dr luar mmg nampak hipster kedainya. Tp 2 bujang tu perut nasi, tgk dr gaya kedai mcm kedai ni ada menu western je... itu yg tak pernah singgah.  

Jumaat mlm tu tryla sbb aku mls nk msk.  Pastu dh masuk kedainya tgk menu... mcm2 ada, goreng2 ada western pun ada.  Aku tergoda tengok mee kuah gearbox nih.
Mee kuah gearbox RM12
Pastu edy amik set daging blackpaper+ulam sambal belacan+sup RM12
aiyan lak, amik nasi grg daging rm6


Ini alamat nya kalau sesiapa yang nk try:
Afti Event Cafe
1G, Jalan UP 1/8
Ukay Perdana 68000
Ampang, Selangor

Buka setiap hari 12.00 tgh hingga 12.00 mlm

si aiyan nampak terus perkataan ultraman tuh... 

menggoda betul lah gearbox tuh... ngn kuah dia tuh sesuai sgt

sum2 dia tuh pun banyak, dpt 2 ketul tulang lak tuh... dagingnya lembut sgt


srup2... peminat sum2 mmg wajib dtg sini nih
set daging blackpaper edy, mmg banyak dagingnya... 

sempoi je tgk kedainya, sesuai ngn gaya hipsternya

lihatla betapa seposennya muka aku masa tu, tgh2 berangan ada org amik gambo lak

13 comments:

  1. huwaa... berkali kali telan ailio tgk gambar makanan..
    mcm best jer mee gear box tu..

    ReplyDelete
  2. Waduhhhhhh....menggodanya gearbox tu...

    ReplyDelete
  3. k Nurbijen- selalu dpt seketul besar, ni just nice 2 ketul sedang2..

    Kakcik Seroja- heheh meh2 dtg ukay perdana , dana banjer kakcik

    ReplyDelete
  4. WOW MMG SEDAP..TAPI DH LAMA XMERASA

    ReplyDelete
  5. wahhhh.. daging blackpapper :)

    ReplyDelete
  6. Nampak muka kepuasan lepas sedut sum sum tu ha hihihi....
    Akak suka jugak gearbox gearbox ni Dana tp tulahh kan sejak dah Isyak ni nak makan sum sum kena tengok kiri kanan jugaklah.... kang gol kang macamana haahhaha

    Sekarang kedai ala ala hipster ni mmg banyak dah kan....

    ReplyDelete
  7. k Paridah- dana jarang2 jugak layan kak, tkt ngn gearbox tuh

    wak WP- ehehhe apa lg wak, yok srut2

    en Ejulz- daging nya banyak n lembut

    k Hainom- hehehhe tulah kan kak, dana pun jarang lyn, tkt lah,kolesterol tuh

    ReplyDelete
  8. tak pernah makan gearbox. Tapi daging blackpepper tu nampak sedap. yumms

    takdelah jauh sangat, boleh lah ajak family try nanti

    ReplyDelete
  9. nasib la seketul sunah tak minat sangat gearbox...tak reti nak sedut2 sum sum tu...kawan kita memang suka sangat menyedut benda ni!

    ReplyDelete
  10. Mee kuah dah lazat.. Ada gearbox lagi la lazat

    ReplyDelete
  11. Ros tak makan pula gearbox..tapi selalu je teman abg makan. dia suka benar. hihi

    ReplyDelete
  12. Tak pernah mkn gearbox lagi, pasti sedap kan

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...