Monday, April 22, 2019

Balik Sekolah dengan Papa


As salam semua kwn2,

Selamat hari isnin kwn2.... skrg ni ujung minggu mcm cepat sangat , lagi 2 minggu dh nk masuk bulan puasa rupanya.  KOrang dh buat persiapan ke? Aku belum cari lagi barang2 kering utk bulan puasa nih, kurma pun tak beli lg.

Minggu lepas kan aku ada cerita psl parking kene tutup n parking kt felda.  Dr jumaat 12hb sampai 17hb paking jauh, kene jln kaki dlm 5 ke 7 minit jgkla dr felda tuh. Cumanya bila tgri tu mls aku nk kuar jln kaki ke felda pastu kene pusing jauh utk amik aiyan, jadi minta papa amikkan... suka lah bdk tu bila papa yg amik dia.


comei je kan budak topi keledar kuning tu

tukar kasut siap2 pastu pakai beg baju, beg sekolah tinggal dlm kete

nampak kemah kt belakang tuh... kuning gitu

masa ni belum potong rambut lg, bukan main comot mama tengok... 

lps tu sempat lg mengepau mama... 

12 comments:

anamizu said...

bila papa yg amik sonokla ye? tapi yg beli aiskrim tu paw mama pulak ye? hehe

Sunah Sakura said...

ehhh da bertukarrrr template nyeee

belum buat ape2 persiapan lagi untuk puasa

norhidana said...

Anamizu- tulah... sbb lps tu mama yg jaga

Sunah- tp baru nk sesuaikan diri ngn yg baru nih... masih lg kekok

Kakcik Seroja said...

Naik motor memang seronok, beranginnnnn je... :)

mrhanafi said...

ala...

buat persiapan biasa la untuk puasa ini..

tak pe..

yang penting nilai ibadah terjaga dan terpelihara..

itu sudah memadai

Azian Elias said...

best tuuu.. naik motor.

lagi best ice cream tu.
pau mama yeee.

Siti Awadah said...

best tu naik motor,.. boleh plak aiskrim! makin syok :D

cahayahidupku.blogspot.my said...

Bulan puasa nanti lagi lah Jem..
Nampaknya ini persediaan Papa untuk ambil ayyan Ramadhan nanti..

Ramadhan Kareem 💚
Buat Dana sekeluarga 😍

norhidana said...

kakcik Seroja- tulah kak, dia mmg bkn main suke lah

Mr. Hanafi- betul tuh, cumanya kene ada jgk persiapan utk memudahkan msk sahur n berbuka

k Azian Elias- bdk2 mmg suka naik motor, dia kn anak papa pun iya... mmg ngepau je kejenya kak yan

Siti Awadah- tulah, dpt naik motor seronok sgt dia rasa

k Yati CH- kalau time tgri tak jem kak tp ptg sikit compom jem... mekasih kak, salam Ramadhan Kareem juga bt akak n family

Warisan Petani said...

Bulan puasa nanti tak dapatlah nak mengepau aiskerim

mamapp said...

Sekejap je dah nak puasa kan.. cantik juga khemah hitam kuning tu

ejulz said...

sempat lagi mengepau.. hehe